Ay Burcu Nedir?

1.3K 34 4
                                    

Dünyanın uydusu Ay Dünya’nın çevresindeki dönüşünü yaklaşık 28 günde tamamlar. Zodyakta doğduğumuz anda Ay’ın bulunduğu burç, bizim Ay Burcumuzu oluşturur. Astrolojide Güneş burucumuz kişiliğimizin bilinçli yönünü, Ay burcumuz ise bilinçsiz ve duygusal yönünü simgeler. Ay ayrıca insanın iç dünyasını, geçmişi ve içgüdüsel tepkilerini de yönetir. Ay dişi nitelikler taşır. Ayrıca yüksek ruhani nitelikleri de verir. Annemizle olan ilişkilerimizi veya annemizin nasıl biri olduğunu ay burcuna bakarak anlayabiliriz. Eğer doğum anında ayımız güçlü konumlandıysa kişiyi duyarlı, empatik, sezgisel, yaratıcı, fedakar ve ruhani yaradılışlı yapar. Ay içimizde verimliliği, dişiliği, gelişmiş annelik duygularını simgeler. Ay’ın baskın olduğu bir haritamız varsa kişilik değişkendir. Çünkü Ay burçlar kuşağını en hızlı dolaşan gök cismidir. Yansıttığı enerji sürekli bir değişim ve akış içindedir. Ay aynı zamanda yüksek uyum yeteneği de bahşeder.

Ay Burcu Koç

Ay Koç’ta iken Ay’ın duygusallığı ile Koç burcunun sıcaklığına karışır. Bu da kişiyi gergin bir ruh hali verebilir. Ancak bu gerilim kişiyi daha yaratıcı ve mücadeleci yapabilir. Çalışkan, tezcanlı, düşünmeden hareket eden bir kişiliğiniz vardır. Çalışmak ve üretmek yoğun enerjinizi boşaltmanızı ve dengede kalmanızı sağlar. Çok çabuk parlar aynı hızla sönersiniz, ancak bu sırada istemeden çevrenizdeki insanları kırabilir ve pişmanlık duyarsınız.
Ay Koç’ta kişi çok heyecanlı, coşkulu ve duygusaldır. Bağımsızlığına düşkünsünüzdür. Koç’taki Ay kişiye lider karakter ve girişimci ruh verir. Seyahati, insanlarla birlikte olmayı ve risk almayı seversiniz. Arayış içindeki, çocuksu ve heyecanlı ruhunuz, onu ömür boyu sizi genç tutar.

Ay Burcu Boğa

Ay Boğa burcunda en rahat konumundadır. Sakin tabiatlı, sabırlı ve güvenilir bir kişisiniz. Ay Boğa’da kişiye gelişmiş estetik, sanatsal beğeni verir. Aynı zamanda yemeyi, içmeyi ve hayatın tadını çıkarmayı sever. Eğer Ay’ınız Boğa’daysa dostluklar sizin için önem taşır. Arkadaşlarınız tarafından sevilen, hoş sohbet, sadık ve çok güvenilir bir kişisinizdir. Kendinizle barışık ve esprili yapınızla insanları rahatlatan sevilen bir kişisinizdir. Boğa sabit burç olduğu için değişim ve yeniliklere karşı direnebilir, alıştığınız yaşam biçimini sürdürmek istersiniz. Ay Boğa’da güzel bir ses tonu verir, güzel şarkı söylerler.

Ay Burcu İkizler

Hareketli, yerinde duramayan ve meraklı bir kişiliğiniz vardır. Okumayı erken yaşta öğrenir ve kitap okumaya düşkün olursunuz. Edebiyat alanında yeteneklisinizdir.
İletişim yetenekleri gelişmiştir. Duygusal değil daha çok mantığınızla hareket edersiniz. Öğrenmeye çok meraklı olduğunuzdan, pek çok konuda bilgi sahibisinizdir. Ancak çabuk sıkılmanızdan ötürü çabuk kavrar ve derinlemesine inemezsiniz.  Yeni şeyler öğrenmek sizi çok mutlu eder. Entelektüelsiniz ve güzel konuşursunuz. Kavga ve tartışmalardan hoşlanmazsınız.

Ay Burcu Yengeç

Hayal gücü geniş, duygusal ve anaç yapıda bir kişisiniz. Evinize ve ailenize bağlısınızdır. Çocukluk anılarınızı hep iyi hatırlar, özlem duyarsınız. Sıcakkanlı ve duyarlı yaradılışınızdan ötürü her zaman çevrenizin, diğer insanların iyiliği için çalışırsınız. Doğayı ve hayvanları seversiniz ve merhametlisiniz. Çekingen yapıda olmanıza rağmen, alıştığınız ve güven duyduğunuz çevredeyken çok atılgan ve girişimci olabilirsiniz. Sanat, dans, müzik ve tiyatroyu seversiniz. Ruh haliniz çok değişkendir.

Ay Burcu Aslan

Kendinize güvenen, liderlik yeteneği olan bir kişisiniz. Hep insanlar tarafından beğenilmek ve takip edilmek istersiniz. Genelde güler yüzlü, tasasız ve neşeli tavrınızla her ortamda aranılan birisinizdir. Lüksü ve gösterişi seversiniz. Oldukça cömertsinizdir. Doğuştan teatral yetenekleriniz vardır. Daima ön planda olmak istersiniz. Ailenizi, evinizi, çocukları sever ve onlara düşkün olursunuz. Duygularınızı çok coşkulu yaşarsınız ve sevmek, sevilmek sizin için önemlidir. Sahne sanatlarından, müzik ve edebiyattan zevk alırsınız. Yaratıcı ve yetenekli olduğunuz için bu alanları meslek olarak seçebilirsiniz.

Burçlar ve Astroloji Hakkında Her Şey Where stories live. Discover now