9.

408 24 4
                                    

Baba zit op de bank voor zich uit te staren. 'Waar kom jij vandaan.' Zegt hij zonder zich om te draaien. Die man heeft gekke superkrachten, ik kwam vet stil binnen. 'Ik moest mijn hoofd legen baba.' Zeg ik.
'Volgende x wil ik dat je het tegen me zegt, ik was ongerust.'
'Is goed, sorry.' Ik voel me zo vreselijk, als baba zou hebben geweten dat ik net met een jongen heb gezoend hé pff. 'Waar is Alper?' Vraag ik.
'Alper is naar vriendin, hoofd legen zoals jij.' Zegt hij. Ik ga naast baba zitten en geef hem een knuffel. 'Komt allemaal goed ishallah, Alper en ik zijn er altijd voor jou.' Zeg ik. Baba glimlacht en ik sta weer op. 'Heb je al gegeten?' Vraag ik. 'Hayir (nee).' Zegt hij. 'Ik ga dan menemen maken, vind je dat goed?' 'Tamam kizim.' Zegt hij en ik maak het met eieren groente etc. Een dag geleden was mijn moeder nog aan het koken, ik voel weer mijn verdriet. Maar als ik aan Tarik denk word ik weer blij. Ik pak de pan met menemen en dek de tafel. 'Afiyet olsunn.' Zeg ik en we beginnen te eten.
Na het eten ga ik naar boven en zie ik dat Dua me heeft gebeld. Ff terugbellen: 'hey schat.' Zeg ik.
'Heyy, hoe is het met Nisa?'
Oh ja
Nisa
Helemaal vergeten!
'Ehm, ja wat beter, ze had hoofdpijn enzo.' Lieg ik. Gekke liegbeest ben ik vandaag. 'Ik heb gezegd dat jullie 2 ook mee wilden komen, maar dat ik nee heb gezegd, ze vond het lief.' Lul ik verder.
'Aa, is goed schat. Dan ga ik maar weer.' 'Byee.' En we hangen op.
Wat heb ik vandaag allemaal meegemaakt. Hoe ga ik dit allemaal aan mn girls vertellen?? Ik ga wel op school doen morgen. Ik ga op mijn bed liggen en denk aan Tarik.
Ik voel kriebels in mijn buik en voel me verward. Ik ken hem nog maar 3 dagen! Nasil oldu bu yaa.
Ik weet amper iets over hem. Ik moet dit echt aan iemand kwijt, Nisa wil ik niet lastig vallen. Dina of Dua dan maar, Dua's reactie kan ik nu al horen. 'OMG OMG OMG LEYLA OMG DAT IS HARAM HE, GA BIDDEN NU NU!' Zo is Dua gewoon, Dina hmm. Dina is hard, maar wel eerlijk, dat heb ik nu nodig. Ik bel Dina op en vraag of ik langs mag komen, als ze ja zegt pak ik mijn tas en doe mijn haar in een knotje, omdat het er echt niet uitziet en ik haal mijn makeup eraf. 'Baba, mag ik naar Dina?' Vraag ik. 'Het is al bijna 8 uur, wat ga je doen?'
'Ik moet Duits presentatie voorbereiden.' Lieg ik. 'Tamam, maar is donker, ik ga je brengen.' Voor Dina's deur zwaai ik baba uit en bel ik aan. Dina's moeder doet open, Dina heeft geen vader, ze praat er ook nooit over, dus ik heb geen idee wat er met hem gebeurd is.
'Selam.' Zegt Dina's moeder. 'Selam.' Zeg ik glimlachend. Binnen kijkt Dina's kleine broertje tv. 'Hallo Yunes!' Zeg ik. Yunes zwaait lachend, wat een schatje. Ik loop naar boven en klop op Dina's deur. 'Binnen.' Bromt ze. Ze zit op haar bed muziek te luisteren, ze doet haar oortjes uit en klopt op het lege plekje naast haar.
Ik ga naast haar zitten en begin weer met huilen.

'Wat is er?' Zegt ze geschrokken. 'M-mijn moeder ligt in coma.' Zeg ik om te beginnen. 'Wat!' En ze geeft me meteen een knuffel. 'Hoe dan?' Vraagt ze en ik leg haar alles uit. 'Maar over een paar weken gaat het dan vast beter ishallah.' Zegt ze. Ze pakt mijn hand vast. 'Ja.' Snik ik. Nu nog over Tarik vertellen. 'En Dina..' zeg ik en ik begin te vertellen over Tarik. Ook over de kus. 'Omg... Leyla, dit had ik niet verwacht van jou...' zegt ze. 'Ik ook niet.' Zeg ik zacht.
'Maar luister, het is gebeurd, dus ik ga niks zeggen, maar leer ervan oké, Tarik is een fuckboy, hij trootst je nu dit dat, maar zodra hij de kans krijgt neemt hij je in bed en gaat hij er zo whoop vandoor.'
'Maar je kent hem nog niet!' Zeg ik om Tarik te verdedigen. 'Jij wel dan?' Zegt Dina. Oeii ik ben zwaar gevuurd. Ik sla mijn armen over elkaar en kijk de andere kant op. 'Ik denk echt dat hij een goeie jongen is.' Zeg ik. 'Je moet hem beter leren kennen, luister spreek met hem af, maar niet meer zoenen oké? Als je broer hierachter komt, wordt je geslacht! Leer hem goed kennen en daarna pas kan je zeggen van hij is mijn type dit dat.' Zegt Dina. 'Oké.' Zeg ik zacht, ik weet dat ze gelijk heeft. We kijken nog een film en halverwege gaat mn tellie. 'Mijn pa is er.' Zeg ik en ik ga naar beneden. 'Dankjewel voor het komen.' Zegt Dina. 'Dankjewel voor het luisteren.' Zeg ik. En we geven elkaar een knuffel.

Ik ben echt dankbaar voor Dina man.

Wat vinden jullie van Dina's advies? Welk advies zou jij gegeven hebben?

Turkse Leyla Where stories live. Discover now