3.

558 25 0
                                    

De les is eindelijk voorbij en ik loop met mn vriendinnen naar de aula. 'Ey eerlijk.' Zegt Nisa. 'We vonden hem allemaal knap.' We beginnen te lachen. 'Jaa, man mooie jongen.' Zegt Dina. Ik weet zeker dat Dina hem zo zou kunnen krijgen, maar Dina is niet zo, ze houdt alle jongens op afstand. Dua zegt: 'pff maar hij ging naast Achraf zitten, dat zegt toch genoeg?' Ik zeg: 'dames, we hebben er nog een fuckboy bij.' En we lopen verder. In de aula gaan we zitten en iedereen neemt altijd lekkere dingen mee en dat delen we altijd met zn vieren, als iemand van ons geen eten mee heeft geen probleem, we zijn net familie. Dua heeft zelfgemaakte koekjes mee, Dina heeft pizza mee, Nisa heeft börek en ik heb chocolade mee. 'Wanneer gaan wij weer beginnen met gezond eten?' Vraagt Nisa. Aii, dat is ook zo he, hahaha wij proberen altijd gezond te eten, 1x hadden we allemaal salade dit dat mee, maar valt niet vol te houden man. Na schooltijd gingen we mac. 'Wat is dit Nisa, hardlopen gezond eten, je bent niet dik he, wollah niet.' Zegt Dina.
Nisa antwoordt niks maar kijkt naar de grond. Waarom doet ze zo?
Het valt me op dat Ikram met Tarik praat en ze kijkt mijn kant op. 'Ey snake is weer bezig.' Zeg ik en ze kijken allemaal richting Ikram.
'Uff laat haar, ze praat toch alleen maar onzin.' Zegt Dua. En we eten rustig verder.

De bel gaat en de lessen verlopen zoals altijd, saai.
Na schooltijd zegt Dua: 'zullen we naar mijn huis gaan, ik heb echt een leuke netflixfilm gezien en jullie moeten hem ook echt gaan zien.'
'Jaaa.' Zegt Dina en ze kijken Nisa en mij afwachtend aan. 'Nee, sorry. Ik moet echt scheikunde gaan leren. Ik sta een 4, weten jullie nog?'
Een beetje teleurgesteld zegt Dua: 'maakt niet uit, komt goed.' Nisa zegt: 'ik moet mijn moeder gaan helpen met sarma maken, er komt bezoek vanavond.' Nisa en Dina zeggen tegelijk: 'is goed.' Dina gaan verder: 'tot morgen dan he.' 'Byee.' Zeg ik.
En ze gaan weg. Ik wil ook weggaan, maar Nisa houdt me tegen. 'Leyla, ik ga je wat vertellen, maar niemand mag hierover weten, tamam mi? Dina en Dua ook niet.'
'Tamam, vallah. Wat is er?'
Ze kijkt om zich heen alsof er iemand stiekem mee zit te luisteren in de lege gang.
'Ik app met een jongen. Hij heet Onur en hij is 21.'

Wacht, wat? Nisa die met een jongen appt. 'Hoe ken je hem?' Vraag ik.
'Insta.' Zegt ze. Ik weet niet hoe ik moet reageren. 'Maar hoelang al?'
'Een maandje.' Zegt ze.
Oh.
'Ehmm, maar Nisa, je kent hem toch niet persoonlijk enzo en weetje nog wij focussen toch op school?'
Ze rolt met haar ogen.
'Ik weet het Leyla, maar hij is echt volwassen en niet zo kinderachtig als de jongens uit onze klas, hij doet hbo, prima toch?'
'Nisa, maar ik had dit niet verwacht...'
'Omg, Leyla, is dit serieus je reactie? Ben je niet blij voor me?'
Ze kijkt me boos aan. 'Jawel, maar ik had dit gewoon niet verwacht eigenlijk.'
'Uff, Leyla ik ben echt klaar met dit gedrag van jou, je doet alsof je mijn moeder bent.'
'Nee Nisa luister, ik ben blij voor je, laat me een foto zien.' Haar gezichtsuitdrukking verandert en ze pakt haar tellie erbij.
Ze laat 3 foto's van hem zien. Hij ziet er erg oud uit. Té oud. 21 man, bijna net zo oud als mijn broer. Maar hij ziet er wel fine uit tho.
'Mooi.' Zeg ik. 'Mooi? Dat is alles wat je te zeggen hebt?' Zegt Nisa.
'Omg Nisa, sorry hoor maar wat wil je dat ik zeg?'
Nisa wordt weer boos en zegt: 'ik had het je nooit moeten vertellen, je bent jaloers.' En ze loopt boos weg.
Damn, wat was dat?
Pff, Nisa is haarzelf niet vandaag, gezond doen, met een jongen appen, whats wrong?
Maarja, het gaat wel over. Ik loop de school uit en wil op de fiets stappen, maar wordt net gebeld. Ik pak mijn tellie, huh een onbekend nummer.
'Hallo.' Zeg ik.
Ik sla mijn hand voor mijn mond.

Turkse Leyla Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu