Πρώτη μερα σχολειου..

2 0 0
                                    

Πρώτη μέρα του σχολειού.Η τελευταία μου χρόνια.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφτασα σε αυτό το σήμειο.Σηκώνομαι,ντύνομαι,βάζω λίγο conciler και μπόλικη μάσκαρα,παίρνω ένα κρουασάν και φεύγω απτο σπίτι.
Απέξω με περιμένει η Έλλα.Έχει ντυθεί απλά αλλά τα καστανά κοντά μαλλιά της είναι ελαφριές μπούκλες,φοράει ελάχιστο make up και ένα nude κραγιόν για να τονίσει τα μεγάλα χείλη της.Με χαιρετάει και μπαίνω τρέχοντας στην θέση του συνοδηγού για να προλάβουμε να πάμε στο σχολείο στην ώρα μας.Επόμενη στάση το σπίτι της Κρίστεν.Η Κρίστεν είναι λιτά ντυμένη (γενικά δεν ασχολείται πολύ με αυτά)έχει πιασμένα τα μακριά καστανόξανθα μαλλια της και έχει τονίσει τις τεράστιες βλεφαρίδες της με λίγη μάσκαρα μετά από όλα μου τα παρακάλια.Μετά περάσαμε  απτα Starbucks πήραμε 3 καφέδες και φτάσαμε επιτέλους στο προαύλιο του σχολείου.Καθήσαμε στις κερκίδες και απλώς περιμέναμε να περάσει η ώρα και να χτυπήσει το κουδούνι για να οδηγηθούμε στις τάξεις μας.Σύντομα ήρθε στην παρέα μας ο Νταν ο όποιος φορούσε ένα τζιν,με μια μαύρη μπλουζα,αθλητικά και είχε κάνει προς τα πίσω τα καστανά μαλλιά του.Με πήρε αγκαλιά και με φιλήσε ενώ τα κορίτσια έκαναν μορφασμούς τάχα ότι ξερνάνε.Στην συνέχεια προσθέθηκαν και άλλοι φίλοι μας και τώρα πια είχαμε μαζευτεί 13 ατόμα πίνοντας το καφεδάκι μας στις κερκίδες,γειι τελειόφοιτοι.
Με την άκρη του ματιού μου είδα τον Νειτ πιο πέρα να κάθετε παρέα με τον Τζόναθαν και τα υπόλοιπα famous παιδιά.Γύρισε προς το μέρος μου,μου έκλεισε το μάτι και γω αυτομάτος γύρισα προς την πλευρά του Νταν.Η υπόλοιπη σχολική μέρα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο,μας χώρισαν σε τμήματα,γνωρίσαμε τους καθηγητές μας και μετά μας άφησαν ελεύθερους.Στον γυρίσμο προς το σπίτι ψιλοτσακώθηκα με την Κρίστεν αφού της ανακοίνωσα για το ραντεβού που κανόνισα γιαυτην και τον Τζόναθαν,όμως αμέσως μόλις έμαθε τον λόγο για τον οποίο το έκανα με συγχώρεσε και μου είπε απλώς να μην ξανακάνω κάτι χωρίς να την ρωτήσω.
-Ωπα ωπα..Μπλερ τι είναι αυτό το αμάξι στην αυλή σου? Ρώτησε η Έλλα και γω φρίκαρα.Ο Νειτ ήταν ήδη εκεί στην είσοδο μου,καθόταν στα σκαλιά του σπιτιού μου,φορούσε ένα μαύρο τζιν με μια ασημένια αλυσίδα πάνω του,μαύρο T-shirt και αθλητικά.
-Εμμ ο καφές που λέγαμε είπα και βγήκα αγχωμένη απτο αμάξι της και κατευθύνθηκα προς την εξώπορτα.
-Χευυ σόρρυ που ήρθα από τώρα απλώς έχω μια δουλειά μετά και προφανώς δεν θα το ακύρωνα γιατί θα νόμιζες ότι θα μου γλιτώσεις.
-Γαμώτο και για λίγο χάρηκα του απάντησα εγώ και τον ακολούθησα μέχρι το αμάξι του.Μου άνοιξε την πόρτα για να μπω και μετά έκατσε στην θέση του οδηγού.
-Που πάμε λοιπόν με ρώτησε ενώ έτριβε τα χέρια του αγχωμένα πάνω στο τζιν του.
-Starbucks ?Είναι κοντά και δεν έχει πολύ κόσμο τέτοια ώρα είπα και του χαμογέλασα γιατί έβλεπα ότι και αυτός ήταν το ίδιο αγχωμένος με εμένα.Φτάσαμε στον προορισμό μας και μόλις μπήκαμε στην καφετέρια καθήσαμε σε ένα τραπέζι στο πίσω μέρος του μαγαζιού,στην γωνία με τα βιβλία και τους καναπέδες ( το αγαπημένο μου σημείο δηλαδή)
-Ωραία ας ξεκινήσω την συζήτηση είπε…Γιατί από όλο το μαγαζί διάλεξες αυτό το τραπέζι για να κάτσεις?Η ερώτηση του με μπέρδεψε,δεν με είχαν ξαναρωτήσει κάτι τέτοιο περίμενα να πει κάτι πιο basic όπως π.χ. αν είμαι φυσική ξανθιά.
-Χμμ καλή ερώτηση.Αρχικά μαρέσει λόγο των βιβλιών ,λατρεύω τα βιβλιά και το σημείο του τραπεζιού είναι ιδανικό για να παρατηρείς όλο το μαγαζί,κάθε μέρα παρατηρώ καινούριους ανθρώπους και βλέπω πόσο ίδιοι μα και πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι.Αύτος έμεινε να με κοιτάει οπότε ήπια άλλη μια γουλιά απτο καφέ μου και πρόσθεσα.Ή απλώς μαρέσει επειδή έχει καναπέδες και είναι κοντά στο τζάκι.
-Μπα η πρώτη απάντηση μάρεσε περισσότερο είπε και μου χάρισε ένα υπέροχο χαμόγελο.
-Ωραία σειρά μου λοιπόν.Πως θα ήταν ένα ιδανικό Σάββατο βράδυ για σένα?
-Χμμ είπε ενώ έξυνε το κεφάλι του για να δείξει ότι σκέφτεται.Θα ήθελα να το περάσω με τους φίλους ή γενικά με άτομα για τα οποία νοιάζομαι.Αν ήταν καλοκαίρι στην παραλία,με μπυρίτσες,φωτία και εγώ να παίζω κιθάρα,αν ήταν χειμώνας σε σπίτι ζεστή σοκολάτα νάμαι με την κοπέλα μου μπροστά στο τζάκι και να κοιτάμε τα αστέρια απτο παράθυρο,ξέρω ίσως ακούγεται γκέι αλλα δεν είμαι γκει,οχί ότι είναι κακό να σαι γκει αλλά ,φακ το γάμησα είπε και ήπιε αλλή μια γουλιά καφέ.
Γέλασα τόσο πολύ που γύρισε όλο το μαγαζί και μας κοίταξε (ευτυχώς δεν είχε πολλά άτομα).Η συζήτησή μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.Παρατηρήσαμε ότι είχαμε πολλά κοινά και αυτό μου φάνηκε πολύ περίεργο μιας και με το αγόρι μου είμαστε αντίθετοι στα πάντα.
-Αλήθεια χορεύεις? Ενδιαφέρον.Σκέφτεσαι μήπως να ασχοληθείς με αυτό στο μέλλον?
-Ο χορός είναι η ζωή μου,από μικρή χόρευα στην σχολή του πατέρα μου αλλά δεν νομίζω ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό.Εννοώ προφανώς θα συνεχίσω τον χορό αλλα η μαγειρική έχει κερδίσει την καρδιά μου του απάντησα
-Να άλλο ένα κοινό.Λατρεύω την μαγειρική,δεν θέλω βέβαια να την ακολουθήσω ως επάγγελμα αλλα μπορώ να πω ότι ξέρω να φτιάχνω πιο πολλά από ένα απλό τοστ και αυγά είπε και φόρεσε τα μαύρα γυαλιά του για να το παίξει κουλ
-Εσυ τι θες να κάνεις λοιπόν με την ζωή σου?
-Πραγματικά δεν ξέρω.Λατρεύω την μουσική,παίζω χρόνια κιθάρα,μαρέσει η ζωγραφική ειδικά να φτιάχνω πορτρέτα άλλων και διάφορες κατασκευές που κάνω  μόνος μου στον ελεύθερο χρόνο μου,οπότε υποθέτω κάτι καλλιτεχνικό .
-Εντυπωσιακό.Τα αγόρια συνήθως ασχολούνται με τα αθλήματα,με το πόσες κοπέλες θα πηδήξουν μέσα στην βδομάδα και τα βιντεοπαιχνίδια.
-Καλά δεν είμαι και άγειος.Τώρα για παράδειγμα ζήτησα σε ραντεβού μια δεσμευμένη κοπέλα,δεν το θεωρώ και πολύ σωστό εκ μέρους μου αυτό.Μόλις τελείωσε την πρόταση του ήπια άλλη μια γουλιά απτο καφέ μου για να κρύψω την αμηχανία μου.Άνοιξα την οθόνη του κινητού μου και συνηδοτοποίηση ότι η ώρα ήταν 5 ,είχα έξι κλήσεις απτον Νταν και μπορώ να πω ότι φρίκαρα.
-Φακ πρέπει να φύγω είπα και σηκώθηκα απότομα
-Έγινε κάτι? Απάντησε ο Νειτ και σηκώθηκε και αυτός
-Εμμ, όχι, βασικά ναι, βασικά τα λέμε στο σχολείο.
-Μα θα σε πάω εγώ σπίτι είπε και μου έκλεισε το μάτι.Ναι καλα,σκέφτηκα.Αν τον έβλεπε ο Νταν θα γινόταν μακελιό
-Μπα έχει καλό καιρό για περπάτημα είπα και έφυγα τρέχοντας απτο μαγαζί με προορισμό το σπίτι μου.Πήρα τον Νταν τηλέφωνο καμιά εικοσαριά φορές αλλά καμία δεν το σήκωσε,ωραία την γάμησα.

Η Περίπλοκη Ζωή μουWhere stories live. Discover now