2.33

8.1K 275 17
                                    

{Ethan}

Die avond gaan we naar Hayley's ouders. Ik moet toegeven, ik ben best zenuwachtig. Samuel was zo anders dan ik.

'Ethan, het komt wel goed' zegt Hayley terwijl ze haar hand even op mijn been legt. 'Mijn ouders mogen je.'

'Ja, voordat ik vreemdging' mompel ik. Waarom was ik ook al weer zo stom geweest door met Luna destijds naar bed te gaan?

'Samuel is ook vreemdgegaan' zegt Hayley. 'Ik ben ook vreemdgegaan. Maak je niet zo druk.' Ik zucht, maar knik dan.

Ik parkeer de auto voor de oprit en stap uit. Hayley volgt mijn voorbeeld en loopt dan voor me uit naar de voordeur. Ik kuch en pak haar hand vast als ze aanbelt. Ik heb echt de neiging om nu weg te lopen en me thuis verstoppen in bed. Haar ouders gaan me niet mogen. Ik ben een eikel geweest. Waarschijnlijk denken ze dat ik weer vreemd zal gaan.

Als de deur open gaat staat Hayley's moeder in de deuropening.

'Heey, kom binnen!' zegt ze vrolijk. Hayley glimlacht en geeft haar moeder een knuffel.

'Hoe gaat het met jullie?' vraagt Linda aan ons.

'Goed' antwoorden we allebei tegelijk. Hayley en ik trekken onze jassen uit en lopen dan achter Linda aan naar de woonkamer.

'Het eten is bijna klaar' zegt Linda terwijl ze weer richting de keuken loopt. Waarschijnlijk is Hayley's vader aan het koken. De laatste keer dat ik hier was ging het niet zo soepel. Hayley's moeder maakte zich zorgen dat Hayley en ik het niet veilig deden. Die dag is nu al zo lang geleden.

'Zie je wel' zegt Hayley tegen me. 'Er is niks aan de hand.' Ik haal mijn schouders op en sla mijn arm om haar heen.

'Ik hoop dat mijn moeder normaal gaat doen' verzucht ik.

'Het komt wel goed' stelt Hayley me gerust. 'Het is en blijft je moeder.'

'Komen jullie aan tafel?' hoor ik Linda vragen. 'Het eten is klaar.' Hayley en ik staan op en nemen naast elkaar plaats aan tafel.

'Dus Hayley, vertel eens' begint haar moeder. 'Wat is er allemaal gebeurd tussen jou en Samuel? Ik had al wat dingen wat zijn ouders opgevat, maar ik wil het graag van jou horen.'

'Het is een lang verhaal' zegt Hayley. 'Maar Samuel is dus vreemdgegaan, twee maanden lang. En toen we erover gingen praten vertelde hij me dat hij onvruchtbaar is.'

'En hij wilde zo graag kinderen' zegt Linda. 'Júllie wilde zo graag kinderen.' Hayley knikt en slaat haar ogen neer.

'Dus we hebben het niet over het feit dat hij is vreemdgegaan?' bemoeit George zich ermee. 'Voor twee maanden lang?' Hayley slaat haar ogen neer.

'Ik heb hem nooit vertrouwd' mompelt George.

'Ik kon toch ook niet weten dat hij dat zou doen?' zegt Hayley. 'En daarbij, ik ben ook vreemdgegaan.'

'Dat weten we' zegt George. 'Met Ethan, voor één nacht. Ik mag Ethan een stuk meer. Samuel is geen echte man.' Zwijgend neem ik nog een hap van mijn eten.

'George!' zegt Linda bestraffend. 'Laat Hayley even bijkomen van alles. Ze komt net uit een relatie van vijf jaar. Het laatste wat ze nodig heeft is iemand die alleen maar over Samuel praat.' George zucht en stopt een stukje van zijn vlees in zijn mond.

'Dus Ethan, hoe gaat het nu met jou?' vraagt Linda dan aan mij. 'Wat voor werk doe je?'

'Ik heb een eigen garage met een vriend van me' antwoord ik. 'Het loopt erg goed, dus daar ben ik blij mee.'

'Had je trouwens niet een relatie met Luna?' vraagt Linda dan.

'Ja, maar we zijn uit elkaar gegaan' zeg ik. 'Ik voelde niet meer voor haar wat zij voor mij voelde.'

'Ik ben blij dat Hayley en jij weer bij elkaar zijn' glimlacht Linda dan. 'Hayley heeft iemand nodig die wat harder is.'

'Mam' zucht Hayley.

'Wat?' zegt ze onschuldig. 'We weten allemaal dat Samuel eigenlijk te soft was.' Ik dacht dat Samuel geliefd was hier, maar blijkbaar valt dat wel mee.

'Milou is zwanger' vertelt Hayley dan.

'Echt?' vraagt Linda verrast. 'Hoelang al?'

'Een paar weken, denk ik' zegt Hayley schouderophalend.

'Wanneer krijg jij nou kinderen?' verzucht Linda. 'Ik wil een kleinkind.'

'Ik ben 22' zegt Hayley. 'En Ethan en ik zijn pas net weer samen. Zo snel hoeft het toch allemaal niet?'

'Nee, daar heb je gelijk in.'

Na een lange avond komen Hayley en ik eindelijk thuis aan. Zuchtend laat ik mezelf op de bank vallen. Hayley komt naast me zitten en trekt het dekentje over zich heen.

'Ik dacht echt dat je ouders Samuel mochten' zeg ik dan.

'Ik ook' mompelt Hayley. 'Nou ja, mijn vader deed af en toe wel bot tegen hem, maar mijn moeder deed altijd super lief. Ik weet niet... Ze hebben me gewoon al die tijd voorgelogen. Dat gevoel heb ik.

'Hayley, luister' begin ik. 'Uiteindelijk ben jij degene die een relatie met hem had, niemand anders. Als jij van hem hield is het toch goed?' Hayley knikt.

'Jawel, maar het is gewoon klote als je ouders je vriend of vriendin niet mogen' mompelt ze. 'Kijk naar jouw moeder. Zij mag me overduidelijk niet.'

'Ze is gewoon egoïstisch' zeg ik. 'Ze denkt dat ze alles kan maken. Trek je niks van haar aan.'

'Denk je...' mompelt Hayley. 'Denk je dat jouw vader me zou mogen?' Meteen knik ik.

'Ja, mijn vader was iemand die iedereen mocht' vertel ik. 'Ik kon met hem over alles praten. Hij wist altijd alles over de meisjes die ik leuk vond en hij gaf me advies.'

'Dus je hebt je charmes van hem?' lacht Hayley.

'Ja, eigenlijk wel.'

'Heb je een foto van hem?' Ik knik en pak mijn telefoon uit mijn zak. Terwijl ik tussen mijn foto's zoek zie ik nog foto's van Luna. Die verwijder ik zo wel. Wanneer ik een foto van mijn vader heb gevonden klik ik erop en laat hem aan Hayley zien.

'Hij lijkt op je' zegt ze meteen. 'Jullie hebben dezelfde ogen en wenkbrauwen.' Ik glimlach.

'Als mijn vader er nog was zou mijn moeder nooit zo hebben gedaan' mompel ik. 'Maar toen hij overleed raakte ze in zo'n dip. Ze werd depressief. Ik heb een aantal keren gedacht dat ze zelfmoord zou plegen, dat ik alleen over zou blijven. Maar toen ging ze eindelijk naar een psycholoog. Haar vriendinnen hadden het haar aangeraden. Toen ging het eindelijk weer bergopwaarts. Maar nu is ze zo anders. Ze heeft alleen maar dates met allemaal mannen, waarschijnlijk alleen maar voor de seks. De man met wie ze een aantal dates had gehad, is ook al aan de kant geschoven voor de volgende. Ze lijkt een beetje op mij eigenlijk van mijn tienerjaren.'

Hayley komt op mijn schoot zitten en legt haar hoofd tegen mijn schouder aan.

'Ik hou ervan dat je nu zo makkelijk tegen me praat' zegt ze. 'Vroeger moest ik het echt uit je trekken.'

'Ik vertrouw je' zeg ik en ik druk een kus op haar voorhoofd. 'En ik hou van je.' Hayley tilt haar hoofd op en kijkt me aan.

'Ik ook van jou' vertelt ze me waarna ze haar lippen kort de mijne laat raken. Ik hou haar stevig vast terwijl ik mijn hoofd op de hare leg.

'Je ruikt lekker' mompelt Hayley in mijn nek.

'Dankje' grinnik ik. Zo zitten we nog zo'n half uur voor we naar bed gaan.

(Ik heb bijna 17000 volgers! Ik zit nu op 16.9K. Echt heel erg bedankt x)

One Night Where stories live. Discover now