2.12

9.4K 340 159
                                    

{Hayley}

Ik zucht diep voor ik een bericht stuur naar Ethan.

*Heey, heb je tijd?*  We moeten praten over wat er is gebeurd. En ik moet uitzoeken wat ik wil, wat ik voor Ethan voel.

*Ja, hoezo?*  stuurt Ethan al snel terug.

*We moeten praten. Kan ik langskomen?*  Het is inmiddels een week geleden sinds Ethan en ik seks hebben gehad. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk aan hem te denken en me te richten op Samuel, maar het lukt me niet langer meer.

*Is goed.* krijg ik binnen van Ethan.

'Ik ben even de stad in' zeg ik tegen Samuel. 'En daarna ga ik wat eten met Pauline. Dus ik ben laat thuis.' Hij knikt en drukt een kus op mijn lippen.

'Tot vanavond' glimlacht hij. Ik glimlach terug en pak mijn spullen waarna ik het appartement verlaat. Zuchtend stap ik in de auto. Samuel verdient dit niet. Ik weet niet wat ik tegen Ethan gaat zeggen, of wat hij tegen mij gaat zeggen. Ik weet alleen dat we moeten praten over alles.

Al snel ben ik aangekomen bij het appartement van Ethan. Bij de goede verdieping stap ik uit de lift en loop de gang door naar Ethans appartement. Ik adem diep in en uit voor ik op de bel druk. Binnen een aantal seconden gaat de deur open en staat Ethan voor me.

'Heey' begroet ik hem.

'Hey, kom binnen.' Ethan zet een stap opzij waardoor ik naar binnen kan. Als ik langs hem loop vult de geur van zijn aftershave mijn neusgaten. Kriebels ontstaan in mijn buik. Ik hou ervan als mannen lekker ruiken.

'Wil je iets drinken?' vraagt Ethan als ik mijn jas heb opgehangen aan de kapstok. Ik schud mijn hoofd en loop achter hem aan naar de woonkamer waar we plaatsnemen op de bank. Voor een aantal seconden is het stil en staar ik naar mijn vingers. Ik weet niet hoe ik moet beginnen.

'Ik weet niet meer wat ik moet doen' fluister ik dan. 'Ik kan niet stoppen met aan je denken, maar Samuel en ik... We hebben vijf jaar een relatie en ik...' Ik bijt op mijn lip terwijl ik de tranen in mijn ogen voel ontstaan.

'Hayley...' Ethan pakt voorzichtig mijn hand vast waardoor er een tinteling door mijn lichaam trekt.

'Voel jij je niet schuldig?' vraag ik. 'Tegenover Luna?' Ethan zucht.

'Ik weet niet hoe ik het uit moet leggen' mompelt Ethan. 'Ik wil Luna niet kwetsen, echt niet. Maar toen ik je weer zag... Tijdens dat etentje kon ik het niet aanzien om je met een ander te zien. Ik moest steeds denken aan ons, hoe gelukkig wij waren. En misschien waren die paar maanden dat we samen waren niks vergeleken met wat we nu hebben, maar het waren de beste maanden van mijn leven. En ik heb er zoveel spijt van dat ik tijdens onze "pauze" niks heb laten horen. Ik dacht gewoon dat je beter af was zonder mij, en dat ben je ook.' Ik schud mijn hoofd.

'Vijf jaar' lach ik schamper. 'En we zijn nog steeds niet over elkaar heen.' Ethan glimlacht klein.

'Hayley, luister' begint Ethan. 'Ik ben misschien niet de ideale partner of de ideale schoonzoon. Ik heb je niet altijd goed behandeld. Ik heb fouten gemaakt, ben vreemdgegaan, en heb je vervolgens laten gaan. Maar ik wil dat je weet dat ik bereid ben voor je te vechten, voor ons. Het zal niet makkelijk worden. We hebben beiden een lange relatie en ik geef om Luna. Ik geef echt om haar, maar als ik nog steeds iets voor jou voel is het niet eerlijk om bij haar te blijven. Hoe graag ik het ook wil laten werken tussen Luna en mij, ik weet dat het niet gaat zolang jij er bent. Ik hou van je. Na al die jaren hou ik nog steeds van je.' Zijn oceaan blauwe ogen kijken me doordringend aan. Inmiddels zijn ze nat van de tranen.

Ethan en ik hebben veel meegemaakt samen. Hij vertelde me alles, hij vertrouwde me. Ik voelde me fijn bij hem. Maar toen kwam Samuel in mijn leven. Hij behandelt me echt als een prinses. Ik hou van hem en voor zo'n lange tijd zag ik een toekomst met hem. Ik wilde trouwen met hem en kinderen krijgen. Nu is Ethan weer in mijn leven en heeft hij alles overhoop gegooid. Ik ben nooit gestopt met van hem houden. Ik geef nog altijd om hem. Mijn gevoelens voor hem gaan veel dieper dan alleen houden van. Ik weet niet wat het is.

'Ik hou ook van jou' fluister ik. Ethan glimlacht. 'Maar Samuel...'

'Soms moet je egoïstisch zijn' zegt Ethan. 'Dat zei Noah tegen me en hij heeft gelijk. Ik weet dat als ik bij Luna blijf ik alleen mijn verstand volg. Maar mijn hart schreeuwt naar jou. Misschien heb je die gevoelens niet meer voor mij, en-'

'Ik heb die gevoelens nog wel' onderbreek ik hem. 'Ik wil-' Ik word onderbroken door een sleutel die in het slot van de voordeur wordt gestoken. Al snel gaat de deur open en komt Luna binnen. Meteen laat Ethan mijn hand los en veegt de tranen uit zijn ogen.

'Hey' begroet hij Luna terwijl hij opstaat en een kus op haar wang drukt.

'Heey' glimlacht ze. 'Wat doet zij hier?'

'Ze kwam gewoon even langs' zegt Ethan. 'We hadden het over vroeger.' Hij kijkt vragend naar mij waarop ik knik.

'Ik ga maar eens' zeg ik waarna ik opsta. 'Ik zal jullie verder niet storen.'

'Ga maar vast zitten' zegt Ethan tegen Luna. 'Dan laat ik Hayley even uit.' Luna knikt en loopt naar de bank waar ze op gaat zitten. Ethan loopt met me mee naar de hal en kijkt toe hoe ik mijn jas aantrek.

'We spreken binnenkort wel weer af' zegt Ethan zacht. Ik knik. Hij slaat zijn armen stevig om me heen.

'Het komt wel goed' fluistert hij. 'Wat er ook gebeurt.'

'We spreken elkaar nog wel' glimlach ik. Ethan knikt en laat me los.

Terug bij mijn appartement open ik de deur en loop naar binnen. Samuel is er niet. Waarschijnlijk is hij gaan hardlopen of zo, dat doet hij wel vaker. Ik trek mijn jas en schoenen uit en loop verder naar de slaapkamer. Zodra ik de deur open stopt mijn hart voor een seconde met kloppen. Samuel ligt in bed, met een meisje bovenop zich.

(Lekkere cliffhanger dit. Maar, het verhaal van Noah en Milou komt als dit boek is afgelopen. Ik heb namelijk geen tijd om aan twee boeken tegelijk te schrijven. Hopelijk begrijpen jullie dat x)

One Night Where stories live. Discover now