Kapitel 2

2 0 0
                                    

Helena bara gapade och kunde inte släppa blicken från texten. Hon provade att stänga och öppna boken flera gånger, försöka sudda ut det men texten var lika tydlig som innan. Hur hade någon kunnat skriva det här i hennes bok utan hon märkt det? Eller var det verkligen så att 'Beatrice' hade skrivit det själv? Hon visste att det var ett gammalt hus med många hemligheter, och vad bevisar att spöken inte finns? Länge satt hon utan att förstå vad skriften kom ifrån eller om hon borde göra som dagboken skrev.


Till sist gjorde hon som det stod i texten för hon tänkte att det ändå var bäst att vara på den säkra sidan. Hon ålade sig längst in under sängen och lyfte på en lös golvbräda. Först la hon i dagboken, sen bläckhornet och till sist svanfjädern, försiktigt för att inget fjun skulle böjas eller lossna. Långsamt kröp hon ut på golvet igen. Äntligen kunde hon ta av sig sina kläder och dra på sin mammas gamla nattlinne som nästan snuddade vid golvet. För att kunna sova drog hon ner rullgardinen för månen lyste nästan starkare än innan. 

När hon till sist låg i sängen tänkte hon på om det kunde varit ett spöke som skrivit skriften i dagboken, kanske hennes mormors mormors mor hade varit snabb när hon tittade bort, fast det kunde ju inte stämma. Det var ju hennes farmors dagbok, bläckhorn och svanfjäder, varför skulle hennes släktingar på mammas sida skriva i något som tillhört hennes farmor? Nej det verkade konstigt. För att känna sig lite säkrare bad hon aftonbön, hennes farmor hade berättat att onda andar hölls från henne om hon fick Gud på sin sida. Hon trodde inte riktigt på det men det kändes oftast bättre efteråt. När hon efter en stund tänkte 'amen' så kände hon en varm känsla i bröstet och somnade strax därefter.




.................................................................................................................

Detta är ett mellankapitel och jag lovar, (om nån nu väntar) att det kommer snart fler och längre kapitel. Den här berättelsen är ursprungligen från en berättelse som jag började skriva förhand för ca 3 år sen. Så det tar lite tid att skriva av, ändra och lägga till! 🌸


Hemligheter på andra sidan AtlantenWhere stories live. Discover now