Kapitel 5.

1 0 0
                                    

Juana harklade sig och sa ursäktande för att bryta tystnaden:

"Hon är bara sån när hon jobba kväll"

"Ja som tur är så är hon rätt snäll annars" Mary ryckte på axlarna. "En del får ett dåligt intryck av henne men bli inte skrämd.." Hon log ett hemlighetsfullt leende. 

 Juana satte sig i fönstret och tittade ut över det oändliga havet som glittrade i kvällssolen. Helena höll på att slumra till i fåtöljen innan hon väcktes av Juanas hysteriska röst.

"Shit jag har ju tvättdag idag, mamma blir inte glad! Me va a matar*!"


Precis som sin syster så rusade hon ut genom dörren men hon smällde inte igen den, utan lät den lätt glida igen som den graciösa människan hon var. Helena tittade förvånat efter henne men Mary bara ryckte återigen på sina späda axlar. Resväskan som hon fortfarande höll i handen lät hon dunsa ner på marken och tog fram en tältsäng ur garderoben. Helena satt fortfarande vaken kvar i fåtöljen och tittade på när Mary fällde upp tältsängen mitt på golvet. Några frågor höll hennes trötta kropp vaken; varför kunde dessa tjejer nästintill flytande svenska? Vad var det för språk Juana hade pratat? Varför var de så snälla mot en som henne? Skulle hon fråga eller vänta på att Mary skulle berätta om sin bakgrund?


En våg av trötthet sköljde över henne och plötsligt somnade hon. Mary var späd men stark så hon lyfte över Helena till tältsängen som hon nyss hade bäddat färdigt. Ömt som en mor stoppade hon om henne, drog ner rullgardinen och släckte taklampan. Försiktigt smög hon ut ur rummet och vann tävlingen i att stänga dörren tyst.


I sina drömmar var Helena lycklig och gick på en sandstrand med Mary, Juana och Caroline. På flera år hade hon inte hittat tjejer i sin egen ålder som faktiskt var snälla mot henne. I drömmen skrattade de och tittade på solnedgången. Det var en av Helenas bästa drömmar. 


_______________________________________

*Hon kommer att döda mig 

En sak; förlåt att jag använder lite gammaldags språk men jag tycker det är lättare att uttrycka mig så. Hoppas ingen tar illa upp eller tycker det är jobbigt...

Ett mellankapitel till. Sorry:/ Btw snart kommer ni få veta en mörk sak om den här familjen....











*Hon kommer att döda mig

Vous avez atteint le dernier des chapitres publiés.

⏰ Dernière mise à jour : Apr 08, 2019 ⏰

Ajoutez cette histoire à votre Bibliothèque pour être informé des nouveaux chapitres !

Hemligheter på andra sidan AtlantenOù les histoires vivent. Découvrez maintenant