Water and fun

809 67 10
                                    

Július

Mostanában sokkal jobban kijövök a tünde vendégemmel. Mindent megértett hála annak a beszélgetésünknek. A sulinak már három hete vége. Ez a három hét alatt végignézettem Legolassal a Trónok harca összes évadát. Újra. Egész jónak ítélte, ezért.
Megpróbáltam leitatni, nyilván nem sörrel, hanem Magyarországról szuvenírbe kapott barack pálinkával. A második pohár után feladtam.

-Érzek valamit.- jelentette ki az ujjait bámulva- Bizseregnek az ujjaim. Asszem becsíptem...

-Akkor ennyi elég is volt.- tettem el nevetve az üveget.

Reggelente folytattuk az edzéseket. Mostanság sokkal keményebben ütött meg. Nem kérdeztem ugyan rá, de szerintem haragudott rám egy kicsit a múltkoriért.

A mai napon nagyon meleg volt. A 'nagyon' alatt a sivatagi meleget értem. Kettesben voltunk, apum dolgozott, anyumat meg nem engedhették ki a kórházból, mert felment a láza és szörnyen fájt minden tagja. Lábra is alig bírt állni. Felvetettem hát, hogy miért nem megyünk el úszni.

-Hova? Nem láttam tavat, sem patakot vagy folyót a közelben.- kérdezte értetlenül.

-Van nem messze egy uszoda. Oda elmehetünk. Benne vagy?- nagyon szívesen elmentem volna. Szeretek úszni és elég rég voltam már.

-Jó. Bármi is legyen az...- suttogta a végét.

20 perc alatt összepakoltam a kulcsfontosságú holmikat, pl papucs, törölköző, szemüveg, úszósapka. Cipőt húztam és átcammogtunk a tikkasztó déli hőségben. Belépve a légkondi kellemes hűvössége fogadott. Fizettem és elváltak útjaink, mert ő nem jöhetett végig a női öltözőn. Nem engedtem neki.

Odabent találkoztunk a medencével szemben, és... hűha! Nem sok embert (és még kevesebb tündét) láttam egyszál úszónadrágban, de Legolas... elállt a szavam. Azt gondoltam, hogy edzett lesz, hiszen harcos, de erre a látványra nem voltam felkészülve.
A filmekben a helyes megnevezése asszem eyecandy...

-Le kell tusolni, mielőtt a medencébe mennénk.- szólítottam fel, bár rájöttem, ostobaság volt. Láthatatlan, tehát nem sokat oszt-szoroz. Attól még beállt a zuhany alá, és hosszú szőke haját egy úszósapka alá gyűrte. Észre vettem, hogy a fonatok már ki vannak bontva.

-És ezután van még valami, amin túl kell esni?- kérdezte.

-Nem. Be lehet menni a vízbe. Van létra ha azon akarnál bemászni. A víz hideg lesz és mély, de ezt egy tündének szerintem felesleges megemlítenem.- beszéd közben nagyon nehéz volt fenntartanom a szemkontaktust...

-Értem.- bólintott, majd az egyik üres sáv felé nézett.

Nekifutott, majd fellépett a rajtkőre és onnan elrugaszkodva ugrott egy hatalmas fejest a vízbe. Óriásit csobbant, de senki sem látta. Rajtam kívül, persze. Én maradtam a hagyományos létrás megoldásnál. Beúsztam a sávig, és egy percre a szívbaj jött rám, mert nem láttam a tünde hercegemet. Hirtelen valami elkapta a lábamat és lerántott a víz alá. Odalent megpillanthattam az idétlenül vigyorgó arcát. A szemei nyitva voltak. Elfogyóban volta a levegőm, hát felmentem. Ő is jött utánam.

-Ilyet többet ne!- nevettem zihálva, mert a tüdőm csak most jutott friss oxigénhez.

-Igenis!- nevetett ő is.

Leúsztunk egymás mellett pár hosszt, hogy az úszómester se bosszankodjon miattam. Kifelé menet a medencéből, nem akartam létrázni, ezért megpróbáltam baywatch-osan kimászni a szélén, de megcsúszott a kezem. Második csúfos vereségemre ért oda Legolas. Se szó, se beszéd, megfogta a derekamat és tolt egyet rajtam. Sikeresen kijutottam. Jött utánam ő is.

Visszaöltöztünk és a bejárat előtt találkoztunk. A langyos szél lágyan fújt bele a vizes hajamba. Legolas mellém lépett. A haja bot egyenes és csont száraz volt. Hogy én néha mennyire irigylem...?! Hazasétáltunk. Otthon kiöblítettem a vizes cuccainkat és kiterítettem száradni. Leültem a kertben, majd Legolas elősompolygott a maga szuperhalk lépteivel.

-Szeretnék kérdezni valamit, Nova.- jelentette ki.

-Figyelek!- válaszoltam és valóban minden figyelmemet neki szenteltem. Mély levegőt vett.

-Van kedved befonni a hajamat?- alig bírta visszafolytani a nevetését. Én meg azt hittem valami komoly dologról lesz szó! Hangos nevetésben törtünk ki.

-Na gyere ide!

Leült elém egy alacsonyabb székre, kezembe vettem egy fésűt és neki láttam. Ki ne akarná befonni egyszer egy tünde haját?! Hátha kiderül, mitől olyan egyenes nekik mindig...

Straight outta MirkwoodWhere stories live. Discover now