7

12 3 0
                                    

Sabah uyandığımda annem yine söyleniyor du demek ki gelmişler. Öf ne diye bir gece kalıyorlar ki ne güzel dün başım  rahatı .Bugün hem anne mi hemde uyuz fen hocamızı çekecektim öf öf! dertlerim bitmiyor. Saatte baktığımda 07.15 geçiyordu. Hemen yataktan kalkıp yatağımı toplayıp banyo işlerimi haledip üniforma mı giyinip çıktım saçımı yolda giderken örgü yaptım. Hızlıca okulun bahçesinden içeri girip merdivenlerden koşar adımlarla yukarı çıkıp Hoca içeri girmeden önce sınıfa girdim . Yerime geçip bizimkiler kısık Sesle "günaydınlar" onlarda "günaydın " dedikten sonra Nurullah ve diğerleri " sınav nasıl geçti" diye sorduklarında bende şaka amaçlı "öyle güzel geçti ki 500 puan alırım yani" dediğimde hepsi birden " Hadi canım " dedikleri zaman kahkaha atarken " yok ya keşke nerde o günler . Tabiki çalışmadığım için kötü geçti " Nurullah ' ta "benimki iyi geçti sadece matematikte zorlandım o kadar " tabikide onun ki iyi geçecektir.  Çünkü o,  inek öğrenci. Birden diğerleride "bizimki de iyi geçti" bir tek benimki iyi geçmemiş beli ki .
Moralim bozulmuştu . Sinir bozucu Hoca da içeri girdiğinde herkes yerine oturdu .
Herkesin TEOK' taki fen sorularını kontrol ediyordu. Sıra bana geldiğinde "hey hadi sabaha kadar senimi bekleyeceğim . Sene başından beri beni sinir etin bakalım kaç netin var " demesiyle sinirli bir şekilde ayağa kalkarak sabır çekip Hocanın yanına gittim deneme kitapçığımı önüne koydum ve beklemeye başladım . Kontrol ettikten sonra hocanın yüzü Mord olmuştu . Netime baktığımda 20 sorudan 15 'i doğruydu şaşırdığımı hocaya belli etmeden "ne oldu Hocam bir sorun mu var. Sanki renginiz değişti de ." Bilerek sormuştum gülmemek için kendimi zor tutmuştum resmen  . Hoca  kekeleyerek hem mord hemde samimiyetsiz bir şekilde " aaaf... aferin sana " dediğinde bizimkiler şaşkınca bana bakıyorlar dı. Nurullah "ne oldu "anlamında başıyla sorarken bende kitapçığı ona gösterdiğimde hafiften kıkırdadı . Oh be sonunda teneffüs oldu ya. Tam kalkarken bizimkiler yanıma gelerek Nurullah hemen " hani çalışmamıştın ? " diye sorunca bende hafiften tebessüm ederek "biliyorsunuz bir tek fen dersim iyi birde ilgi alanım olunca aklımdan çıkmıyor . " dediğimde arkadan biri gelerek " duydunuz mu çocuklar fen lisesinden biri yani en yakışıklı olan bir kız için birini linç etmiş. Ay ne güzel keşke beni de böyle biri kurtarsa ayyyyy! " dedikten sonra bende alt dudağımı ısırıp başımı eğmiştim . Birden biri " acaba kız ne halt ediyordu orda" diyince tepem attı  resmen.  " nerden biliyorsun kızın ne halt ettiğini ya da masum olup olmadığını. Belkide kız tacize uğradı. Senin başına böyle bir şey gelse hem masum olduğun halde senin arkandan böyle deseler hoşuna gider galiba. Birde kız olacak hı!" dediğimde sinirli ve üzgündüm karşımdaki sallak " sana ne oluyor ya sanki kendisi bu olayı yaşamış " diyince " olayı yaşamama gerek yok sadece neyin ne olduğunu bilmeden başkaların arkasından konuşmuyorum." diyerek mord etmiştim.  Nurullah hemen kolumdan tutup beni çekerek dışarı çıkardı . "kızım sana ne oluyor , tutmasam seni kalkıp kızı döveceksin . Zaten bunu duyunca bir tuaf oldun  niye sinirlendin sen yoksa o kişi sen misin?" dediğinde bu çocuk niye bu kadar akıllı ki ? Ben de dayanamayıp "evet bendim o kişi  sana her şeyi anlatacağım ama aramızda kalsın tamamı? " diye söylediğimde o da "tamam hadi bahçeye çıkalım öyle " dedi.

Bahc5 çıktığımızda temiz havayı içime çekip daha sonra bir yere oturduk . Oturduktan sonra Nurullah " eeee hadi dinliyorum " diyince bende her şeyi bir bir anlatım. Anlatığım zaman elini yumruk yapmış küfür mirildaniyordu " ohğeş etmiş keşke öldürseydi o iti . Artık beraber gidip beraber geleceğiz okula anladın mı? " bende başımı olumlu anlamda saladığim da bana dönerek "Birde sakin ol bu olayı herkes konuşacaklar .  Biliyorsun zaten gıcık Hoca tek bir hata yapmamız için fırsat koluyor ." dediğinde   ikimizde ayağa kalkıp sınıfa doğru yürümeye başladık.
Derste iken sınıfa rehberlik Hocası girdi bize bakarak " çocuklar iki dakikanizi alıcam. Biliyorsunuz TEOK biti ve yakında liselere gideceksiniz bu yüzden bizde sizi liseleri gezdireceğiz içinizden birkaç kişi Seçtik okuyacağım isimler yarın hazır olsunlar " isimleri saymaya başladığında ben kendim gitmeyeceğim diye yerimde oturmuş başımı sıraya koymuştum Hoca " gidecekler olanlar
Ümut
Nurullah
Merve
Melike
Ebubekir ve sonra olarak İrem 
evet arkadaşlar bu kadar " dediğinde hemen başımı kaldırarak " kim ben mi şaka yapıyorsunuz herhalde" dediğimde herkes gülmeye başladı. Hoca da "evet sen İrem  geleceksin itiraz istemiyorum anladin mi " dediğinde tam ağzımı açıp birşey diyecektim ki Hoca içeriden çıkmıştı bile .
Nurullah bana bakarak "ne o beklemiyordun galiba birde o ne tepkiydi  abi ya "  inadına kalemi alıp eline bastırınca "ay! çok acıdı ama kızım " söylenirken  bende " ohğeş olsun eğer bir daha benle dalga geçersen senle bir daha konuşmam bilirsin beni. " dedikten sonra konuşmasına izin vermeden zil çaldığı gibi  hemen rehber Öğretmenin yanına gittim.

"Hocam musadenizle bir şey konuşabilir miyim" Hoca da "tabiki de bir sorun mu var ?" gülümseyerek "şey hani yarın ki gezi için beni de seçmiştiniz ya" hoca da "eeee! " dedikten sonra "ben gelmesem olur mu ben çalışmamıştım ,çalışıp benden çok hakeden var hocam" dedim. Hoca da gülümseyerek "biliyordum böyle diyeceğini. Bak İrem  evet çalışmak önemli ama saygı, terbiye ve gayrette önemli. Sen pek fazla çalışmamış olabilirsin ama diğer özellikleri taşıyorsun. Sen  benim en değerli öğrencilerimden birisin . Dediğim gibi itiraz yok yarın için hazırlan . Şimdi gidebilirsin canım " bende çaresizce "tamam " diyerek çıktım odadan.

Çok şükür bitti dersler "öf ne yapıcam ya " söylenirken Nurullah "Hadi söylenmeyi bırak gidelim " ona bakarak" tamam ya" diyerek toparlanmaya başladım.
Yolda Nurullah " artık bitiyor okul ayrılacağız . Acaba hangi liseyi seçsem hadi hayırlısı" dediğinde bende " evet ayrı okullara gideceğiz ve seninki beli çileklerin(ineklerin ) okulu " dediğimde yüzünde gülümseme oluştu ve ikimizde sustuk .  "Allah'tan dilerim ki mutlu ve hayırlısı olsun.  Amin" . Eve gidince hemen üstümü çıkarıp kardeşlerimi ders çalıştırdım ve gözlerim önce  ağır ağır sonrada tamamen kapanınca uyudum.

kalbimde ki Boşluk Where stories live. Discover now