Kapitola Třetí

1.9K 90 30
                                    

,,Máš krásné vlasy, Rose"řekl zasněně a válel se hlavou na svých poznámkách a ani se nepokusil o rozpolcení židle na dvě části tak, aby nebyly přímo souměrné.
,,Drž hubu Malfoyi"
,,A ty nejkrásnější oči"
,,Malfoyi!"zamířila na něho Rose výhružně hůlkou.
,,A pěkný tělo"mrkl na ní.
,,MALFOYI!"zakřičela na něho a mířila mu přesně mezi oči.
,,Pane Malfoyi, slečno Weaseyová! Za vaše opětovné vyrušování vám uděluji školní trest. Dnes v sedm ve Vstupní hale"vypískl profesor a vrátil se ke kontrolování štěpených židlí ostatních žáků.
,,Oba dva?"vyjekla Rose nešťastně a Scorpius zářící jako sluníčko, jednohlasně.
,,Ano!"mávl na ně ještě Kratiknot než začal Albusovi ukazovat jak se židle rozpoltí na tři části, když to jako jeden z mála ze třídy zvládl lépe než na výbornou. Nepočítaje samozřejmě Rose, která byla ve škole úplně stejná jako její matka Hermiona.

,,Díky Malfoyi, můj první školní trest! Mohla jsem projít bez jediného trestu celou školní docházku, nebýt tebe ty idiote!"praštila ho silně učebnicí po temeni hlavy a spolu se zvoněním vyšla z učebny.

Scorpius stál jako omámený a sledoval její siluetu vycházející na chodbu.
,,Jsi v pohodě, kámo?" přistoupil k němu Abe. ,,Scorpe?"luskl mu před obličejem.
,,Dneska mám s Rose rande"řekl jako ve snách.
Albus se rozesmál. ,,Je to školní trest, jestli jsi to nepochopil..ale dobře, budeš aspoň mít Rose sám pro sebe.. a třeba to i k něčemu bude, jestli z toho vyvázneš živ"
,,To jsou školní tresty tak krutý?"
Abe se teď už ale řechtal tak, že po něm právě procházející profesorka McGonagallová šlehla nazlobeným pohledem.
,,Ne, myslel jsem tím, jestli tě nezabije Rose"
,,Kamaráde, ta mi samou láskou padne k nohám"vzal Albuse kolem ramen.
,,Mám Péči o kouzelné tvory, tak zatím"rozdělili se ve Vstupní hale.
,,Já vím"přikývl Scorpius nepřítomně a mávl na něho rukou.
,,No jo, já zapomněl, že pan Romeo umí Juliin rozvrh nazpaměť"uchechtl se Potter a zamířil na školní pozemky k Hagridově chýši.

•••

Po vcelku pohodové hodině s Hagridem, měli první Obranu proti černé magii. Profesor jim kladl na srdce, ať se letos pilně učí a zopakoval jim vlastně téměř ten samý proslov, jako už sedmáci slyšeli od všech ostatních profesorů. Jak jsou OVCE nezbytné a důležité a jak nemají podcenit svou přípravu.

,,A pro začátek si dáme souboje, rozdělte se mi sem prosím podle známek, tady bude vynikající, nad očekávání a tak dále.. na co ještě čekáte?"houkl na ně, když stáli jako přibití. Studenti se tedy začali okamžitě rozdělovat tak jak profesor řekl a pak k jednotlivým skupinám přistoupil.
,,Panuje stále mezi kolejemi taková nevraživost jako za mých školních let?"obrátil se na studenty a s úsměvem pohlédl na Albuse, který vzal Scorpiuse kolem ramen. ,,Vlastně ano pane, ale tadyhle Škorpion je výjimka"hlaholil Potter a plácl svého přítele po ramenou.
,,Tak si vás tedy rozdělíme následovně, pan Potter se slečnou Zabini, pan Goyle a slečna Weasleyová Dominique, pan Malfoy a slečna Weasleyová Rose"rozděloval dvojice ale při zaslechnutí svého jména ho Rose přestala vnímat. Nasupeně se postavila vedle, zbožně na ni hledícího Scorpiuse a připravila si hůlku.
,,Neboj se, budu tě šetřit"usmál se na ni.
,,O, jak dobrosrdečné"ušklíbla se a sledovala jak kolem nich profesor vykouzlil ochranou hranici aby se žádná kouzla nedostala ven.
,,Můžete začít."

Rose a Scorpius kolem sebe procházeli jako hladový lvi.
,,Tak co, Weasleyová, kdy dáme to rande?"
,,Co třeba až konečně zaklepeš bačkorama, Malfoyi?"
,,Ale, nebuď tak zlá nekromanko..
Hele, Weasleyová, co ti na mě pořád tak vadí? Vždyť jsem jako vystřižený z dívčího časopisu, milý, hodný, hezký, sexy, chytrý, výborný kouzelník, milující.."
,,Jsi akorát tak blbý, idiotský, ulízaný, namyšlený pako"
,,Tak to mě ranilo"
,,To že mělo ranit"
,,Hele, Weasleyová?"
,,Oh takže si tvůj miniaturní mozek v té tvé stupidní palici konečně zapamatoval jak se jmenuju a že NEJSEM a nikdy nebudu Malfoyová?"
,,Nejsi, to máš pravdu lásko, budeš, a ještě sakra ráda.."
,,Neříkej mi lásko!"
,,Tak medvídku.."
Rose po něm šlehla první kletbu, ale on jí bravurně vykryl štítem.
,,Čumáčku"
Další kletbu pohltil Malfoyův štít.
,,Rande"
,,Cože?"
,,Dneska večer"sladce na ni zamrkal.
,,Je to školní trest"vrhla na něho obzvlášť silnou kletbu, ale ani ta ho nezasáhla. Poprvé tedy i on zaútočil a tak vzduchem létali kletby, Scorpiusovi sladké přezdívky pro Rose a její nadávky, a bojující dvojice vypadala jakoby tančila.
Profesor i zbytek jejich spolužáků je ohromeně pozoroval.

•••

S přibližujícím se večerem se Rosiin výraz stále víc a víc zachmuřoval. U večeře seděla vedle Albuse a Lily s Dominique, naštvaně dloubala do brambory a propalovala pohledem usmívajícího se Scorpiuse.

,,Nenávidím ho! A teď mám ještě kvůli němu A S NÍM mít školní trest!"nadávala Rose a zdálo se, že to vykládá hrášku na svém talíři, než svým přátelům-rodině.
,,Nebuď na něj taková, Rose"napomenul jí Albus a mával na ni výhružně vidličkou.
,,Ty zavři pusu"vyplázla na něho dětinsky jazyk a odebrala se k Nebelvírské věži.

Tak jak jí během odpoledne sdělil profesor Kratiknot, oblékla se do teplejšího oblečení, vzala hůlku a šla z dívčích ložnic do společenky.
Měla na sobě starou mikinu s kapucí, roztrhané kalhoty a zrzavé vlasy si vyčesala do vysokého culíku.
Chvíli jen tak seděla a koukala do plamenů v krbu a pak, chvíli před sedmou hodinou, prolezla podobiznou Buclaté dámy a scházela po schodech do vstupní haly.
Opřela se o zeď a sledovala strop, jakoby jí převelice zaujal.

,,Sluší ti to, Rosie"
Překvapeně se na právě příchozího Scorpiuse zadívala.
,,Je to jenom stará mikina a roztrhaný rifle"řekla zmateně.
,,Mě se tak líbíš.. ty vypadáš krásně pořád"
Tohle upřímné nepřímé vyznání Rose vykolejilo. S pootevřenou pusou na něho hleděla jako na zjevení, když jí ze zamyšlení vytrhl příchod profesorky Longbottomové.

,,Co jste zase vyvedli?"snažila se znít káravě, ale k jejímu zasněnému hlasu jim to vůbec nesedělo.
,,Teda, ty a školní trest, Rosie?"pousmála se a letmo jí pohladila po vlasech. Scorpius zatoužil aby to aspoň jednou mohl udělat taky. Potřepal hlavou a zamířil za Lenkou Longbottomovou ven z hradu.
,,Tady máte seznam od profesora Křiklana, potřebuje donést nějaké bylinky.. kdyby cokoliv pošlete mi patrona, budu na vás čekat ve svém kabinetu"pousmála se a s cinkáním všech svých přívěšků a amuletů odešla.

Hleděla okouzleně na nebe a omylem do někoho vrazila.
,,Tady jsi"pohladil jí její manžel po tváři.
,,Vyrušila jsem tě z hlubokých myšlenek? Vidím jak se ti zvětšují v očích"vykulila na něho velké modré oči.
,,Vůbec ne, kde jsi byla?"vzal jí něžně za ruku.
,,Byla jsem odvést děti k lesu na školní trest, řekla bych že tam narazí na pár muchlorohých chropotalů" řekla napjatě a bylo na ní znát, že by se nejraději rozeběhla do lesa ony tvory najít.
,,Zítra se tam zajdeme podívat"promluvil po chvíli a láskyplně se na ni pousmál.
Vtiskla mu polibek a zamířili ruku v ruce k hradu.
,,Frank i Alice už určitě spí"zamumlala tiše po chvíli chůze, když hleděla na Nebelvírskou věž, kde podle jejího mínění, už spokojeně oddechovali jejich dvě děti.
,,Určitě"řekl Neville a dusil smích. Raději nezmiňoval, že viděl svého syna, jak právě teď ukazuje z Astronomické věže výhled na hvězdy Lily Potterové a jen navedl Lenku cestou do věže tak, aby ho neviděla.

Mezitím Rose se skrývaným strachem vešla do Zapovězeného lesa se Scorpiusem v patách.

Dáme rande, Weasleyová?Where stories live. Discover now