LENS

60 15 0
                                    

Winter'ın yükseklik korkusu var ve biz yetmiş dördüncü kattayız . Yağan yağmurdan bahsetmek bile istemiyorum, çoktan sırılsıklam olduk bile .
Winter titremeye başlamıştı , ayrıca başı döndüğü için elini alnına koymuştu . Dengesini sağlamakta güçlük çekiyordu ve midesi bulanıyordu . Bütün bunların tek bir açıklaması olabilirdi , o da : Panik Bozukluk*
Neden , en üst kata çıkalım diye onu ikna ettim , neden ısrar ettim ?

Gerçekten titremesi ve başının dönmesi iyiden iyiye artmıştı . Artık dengesini sağlamak için balkonun önündeki demirlere tutunuyordu . Hemen burayı terk etmemiz gerekiyordu , sonra da en yakındaki hastaneye .
Artık hiçbir şey sormaya gerek yoktu , Winter 'ı kucağıma aldığım gibi balkondan ayrılıyoruz . Gerçekten buz gibi olmuştu , hem üşüdüğünden hem korktuğundan titriyordu . Gözlerini sımsıkı kapatmıştı sanki her şeyin bir kabus olduğuna kendini inandırmaya çalışıyormuş gibiydi . Gözlerini açınca her şey son bulacakmış gibi .
Alışveriş merkezinde hemen hemen pek kimse kalmamış gibiydi . Asansörde sadece ben ve Winter vardı . Ve hala gözlerini açmamakta ısrarcıydı , sımsıkı kapattığı gözleri kırış kırış olmuştu .Zemin kata inmemiz hemen hemen on dakikayı bulmuştu . Ve saat 23:20 'ydi . Giriş kattaki birkaç tuhaf bakışın eşliğinde kapıdan çıkıyoruz .
Açık otoparktaki arabamın yanına geldiğimizde Winter'ın arabasının Arnold Saltzman Enstitü'sünde kaldığı aklıma geliyor.

Winter'ın arka koltuğa uzanmasına yardım ediyorum . Gözlerini artık hafifden aralamıştı . Ama yine de bilincinin açık olduğu söylenemezdi . Özellik de bütün kıyafetleri ıslanmıştı , son kattaki esen rüzgarlar da beni iyice endişelendirmişti . Buraya en yakın hastaneyi hatırlamaya çalışırken Water Tower Palace'den çoktan ayrılmıştık , bir daha hiç gelmemek üzere .

————————————————————————————
Methodist Hastanesi 'ne neredeyse varmıştık , bulunduğumuz yere en yakın hastane burasıydı . Fakat varmamız yirmi dakikayı bulmuştu . Bu sırada Winter'la konuşmaya çalışsam da cevap vermemişti . Bütün bunlar endişemi artırıyordu .

  Hastane'ye nihayet varmıştık

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hastane'ye nihayet varmıştık . Önüne durur durmaz bir sağlık memuru ve iki hemşire hemen yanımıza gelmişti . Winter'ın arabadan çıkmasına yardım ederken sorular sormaya başlamışlardı :
—— Şikayeti tam olarak nedir ve ne zaman başladı ?
—— Yükseklik korkusu vardı fakat yetmiş dördüncü kata çıktı hem de bir buçuk saat kadar kaldı .
——Panik atak* yaşıyor anlaşılan . Kaç yaşında ?
—— Yirmi sekiz , ayrıca hipotiroidi hastası .
————————————————————————————
Winter'ı hemen acil servise almışlardı . Böyle tirtir titremesine dayanamıyordum .
Acil serviste derhal sedyeye yatırıldı . Daha sonra birkaç doktor ve hemşire perdeyi çekmişlerdi . Ben ise hemen yanlarındaydım . Olayların nasıl geliştiğine dair sorularını cevaplıyordum , zira Winter cevaplayacak halde değildi . Hipotiroidi hastası olduğunu öğrenince derhal kan tahlili için kan almışlardı . Tansiyonunu ve nabzını ölçmüşlerdi zira çok hızlı atıyormuş gibi sağ eli kalbinin üzerindeydi .Daha sonra serum takıp , sakinleştirici ve kas gevşetici verdiler . Winter soğuk soğuk terlemişti ama titremeleri durmuştu çünkü verdikleri sakinleştirici ve kas gevşeticiler uyumasına , daha doğrusu kendinden geçmesine sebeb olmuştu .
Yüzünde biriken terleri silmişlerdi ve şimdi bembeyaz olmuş yüzüyle sedyede yatıyordu .
Kan tahlilinin olabildiğince hızlı çıkacağını söyledikten sonra yapacak başka bir şey olmadığını , evde istirahat etmesi gerektiğini söylediler .
Evet , elbette bunların hepsini ben de biliyordum . Tansiyonu , nabzı , titremesi , nefes alışverişleri normale dönmüştü . Şimdi her şeyden habersiz sedyede uyuyordu . Ben de hemen yanında tahlil sonuçlarını bekliyordum .
————————————————————————————
Nihayet doktorlardan birisi test sonuçlarının geldiğini söylemişti ve bilgisayar ekranından sonuçlara bakıyordu .
—— Çok ilginç , yani panik atağının bu kadar uzun sürmüş olması. Yani en azından test sonuçlarını görene kadar öyleydi , yirmi beş dakika panik atak * . Ama anlaşılan o ki , hastamız hipotiroidi ilaçlarını almayı unutmuş . Tiroid hormonları çok yükselmiş . Bu yüzden de panik atağı daha uzun ve şiddetli yaşadı **. Kullandığı ilaçları biliyor musunuz ?
—— Hayır , sadece hipotiroidi hastası olduğunu biliyorum .
Biraz duraksayıp düşündükten sonra ;
——( oradaki hemşirelerden birine seslenerek ) Hastaya 25 mg Levotiron , 50 mg Euthyrox *** verin hemen .

WİNTER'S WONDERLANDWhere stories live. Discover now