Ep: Final

3.4K 262 336
                                    

Günün şarkısı; Toygar Işıklı- Bırak sende kaybolayım 

Veda konuşması aşağıdadır.

Şuraya tarihi yazın, lütfen..

19. 08. 2018

-1-

Aybüke küçücük gözlerini kırpıştırarak önündeki bu kelimelere sığmayacak kadar güzel manzaraya baktı. Şu an dünyanın en şanslı kadını gibi hissediyordu.

Evet, evet! Aybüke Pusat, Tolga Sarıtaş gibi bir adama sahip olduğu için dünyanın en şanslı kadınıydı.

Burnunu çekerek gülümsedi. Bu sefer gülünce kısılan gözlerinde mutluluk pırıltıları dolanırken, yanağına doğru göz yaşları da süzüldü. Bir çift gülen gözler, mutluluktan kıpkırmızı olmuştu.

Mutluluk bu muydu? Gülerken ağlamak, heyecandan kalbinin göğüs kafesini zorlayacak kadar kuvvetle çarpması?

Yutkunup elleri ile ağzını kapattı. Etrafta tuhaf sesler yükselirken, o denizde ilerlemekte olan beyaz vapura baktı. Vapurun en tepesine beyaz bir pankart asılmış ve iki ucundan iplerle tutturulmuştu.

Üzerine ise kocaman harflerle “Aybüke Pusat, sen evlen benle ya!” yazılmıştı. Güvertedeki insanlar ise, hepisinin elinde birer tane olmakla, mavi bir balonla ona gülümsüyordu.

Aybüke bu manzara ile mayhoş olurken, beline dolanan kollarla düşüncelerinden ayrılarak yavaşça çevrildi. Tolga yanağını Aybüke'nin yanağına yaslayıp güldü. Masmavi gözleri mutluluktan iyice kısılmıştı.

Tolga: "Beğendin mi?"

Tolga Aybüke'nin yanağına derin bir öpücük kondurarak karşısına geçti. Etraftaki onca insanın onları görüntülemesi umurunda bile değildi. Hatta canlı yayın bile açanlar vardı. Sosyal medyalar şu anki sahne ile çıldırmış durumdaydı.

İki aşık kulenin tam ortasında, gökyüzü ve denizin birleştiği o muazzam manzaranın-ufuk çizgisinin-tam karşısında iki gencin bu aşk dolu anına şimdi bütün Türkiye şahit oluyordu.

Aybüke: "To-Tolga, sen ne yaptın böyle?"

Aybüke'nin gözlerinden yaşlar ardarda süzülürken, Tolga baş parmaklarını kızın göz altlarına bastırarak sildi. Gülümseyerek Aybüke'nin ellerini tuttu ve kahvelerine dikti mavilerini.

Tolga: "Sana bir şey anlatacağım.."

Tolga boğazını temizleyerek devam etti.

Tolga: "Galata kulesi, Kızkulesi'ne aşıkmış. Ancak bu aşk çok imkansızmış. Çünkü Galata kulesi ne yaparsa yapsın, Kızkulesi'ne ulaşamıyormuş. Ve aşkına ulaşamayan Galata kulesi başka aşklara umut olmak istemiş... İşte sırf bu yüzden şöyle bir rivayet çıkmış ortaya; ‘Galata'nın terasına ilk kiminle çıkarsan, onunla evlenirsin’- demişler.. Aybüke'm,  ben o terasa ilk seninle çıktım.. Zaten benim ilklerimi hep seninle yaşadım ki.. Hani sana ilk aşk itirafı ettiğim zaman bir şey demiştim bu iki kule ile ilgili, hatırlıyor musun?"

Aybüke kafasını sallayıp gülümsedi. Bu anın gerçek olduğuna inanamıyordu. Tolga'nın bu kadar insanın önünde onun ellerini tuttuğuna inanamıyordu.

Aybüke: " ‘O kule, sadece Galata'ya ait bir kule. O Kızkulesi, Galata'nın Kızkulesi. Başka kimseye ait değil’ demiştin."

Tolga'nın ona dediklerini harfi harfine söylerken adam memnun bir şekilde gülümsedi.

Galata'nın Kızkulesi| TamamlandıWhere stories live. Discover now