Jedva je čekao otići u školu i vidjeti Marelinu reakciju. Pri samo odlasku sreo je upravo nju, mislio je slučajno, ali ga je uzela za rukav i povukla u ulicu da ih nitko ne vidi.

"Što ti hoćeš?" pita.

"Što ti hoćeš? Kako to da si slučajno sreo nju sinoć?"

"Jer je prolazila ispred moje kuće."

"Baš me zanima ako pitam Tonija jeste li trebali ić u kino što bi on reko."

"Mislio sam ga nazvat. Nisam mu ništa reko."

"Ma nemoj, ili je netko slučajno pročito moje poruke."

"Kakve poruke?"

"Dragi moj, dobila sam obavijest da mi je netko ušo u facebook s drugog mjesta. IP adresa je iz Francuske, ali čak i ja znam što je VPN."

"A možda je bio netko tko je vidio tvoje gole slike. Nekim si perveznjacima možda zanimljiva."

"Nisam ja od jučer. Znam da imaš i ti veze s tom stranicom i što želiš od Dine."

"Što ja to želim od Dine i što ako i vodim tu stranicu? Prolistaj malo i vidit ćeš da je stranica starija od mene."

"Briga mene za tvoje aktivnosti, znam već čime se tvoji prijatelji bave. Briga me kako mene ucjenjuješ i kako koristiš Dinu."

"Ne ucjenjujem te, baš me briga za tebe i ne koristim Dinu za ništa. Hodamo tvojom voljom, ti si mi je namjestila."

"Samo ću ti jedno reć. Slično je ovako počelo s Darkom, manipuliranje i opsjednutost, dok nije preraslo u potpunu kontrolu zlostavljanje. Sretno ti bilo."

Zgrabio ju je za ruku kad je to rekla i toliko ju je stisnuo da se jedva mogla držati na nogama. "S kim me ti uspoređuješ? S Darkom ili sa starim, možda s oboje. Zašto bi mi namjestila svoju najbolju prijateljicu kad sam isti ko dvoje najgorih ljudi koje znam."

"Pusti me." uspjela mu se oteti. Protrljala je nadlakticu i zasiktala od boli. "Vidiš o čemu govorim? Jebeni si manipulator i kontrolor. Ne znam je li to zla krv ili te Darko zarazio, ali nisi bolji ni od jednog od njih." Zavrnula je rukav i ugledala crvene otiske. "K vragu, još mi fali da mi izađu modrice. Nemoj da ovo pokažem Niku."

"Nemoj da mu ja pokažem znaš već što."

Gledala ga je s dubokim razočaranjem, kao i jučer. Bijesna se uputila prema školi, nadao se da opet neće izbiti drama, Toni je jučer bio bijesan radi njih.

Kad je došao, Marela je već sjela Niku u krilo. Dina im je bila u blizini. Bacila mu se odmah u zagrljaj kad joj se približio. Niko se nasmijao, ali Marela nije izgledala nimalo sretno.

Blizu ulaza je bio Darko, udaljen od njih i nije izgledao nimalo sretno. Izgleda da ga je samo Bruno obadao, nitko drugi sve dok se jedan dječak nije pojavio iza njega i potegnuo mu hlače s donjim rubljem sve do gležnja. Darko se nije uspio ni snaći, samo je rukama pokrio svoje spolovilo. Svi su odmah prasnuli u smije, Bruno zajedno s njima.

"Sitnokurci, sitnokurci. " djeca su vikala. Bruno nije ništa mogao nego smijati se.

Darko je potegnuo hlače natrag i pobjegao u zgradu. Bruno je morao sjesti jer ga je od smijeha zabolio trbuh. Nikola se ni nakon toga nije prestao smijati, Dina je bila crvena kao paprika od smijeha, samo se Marela nije smijala.

"Ja se na njegovom mjestu ne bih pojavio u školi barem mjesec dana ili bih promijenio školu." reče Niko. "Ovo nije ni dan počeo, a već bruka."

"Barem nisam ja za promjenu." reče Bruno. "I neka mu. Neka se više makne iz ove škole."

"I ti se čudiš zašto ti nikoja ne bi popušila." vikne Dina toliko glasno da su je svi čuli. Smijeh je i dalje trajao, a Darko je zakopčao hlače i pobjegao.

TrafikaWhere stories live. Discover now