Jedva je čekao samo da pođe u školu, čak nije mogao spavati. Mogao ga je točno vidjeti tamo ispred škole kako maltretira Dinu. Odmah se iza nje uhvatio. Po izrazu lica mogao je vidjeti da joj nije nimalo ugodno. Bez riječi je došao do njega, zgrabio ga za vrat i odvukao ga ravno do zida. "Što ti više hoćeš?" pita.

"Jesi se napalio?" nasmije se. "Ako bude potrebno, poslat ću te slike cijeloj školi."

"Na tim slikama si i ti glupane."

"Ali imam slike na kojima je samo ona. Svi će viđet kako tvoja cura izgleda ispod sve te robe."

Zgrabio mu je glavu i naglo lupnuo u zid. "Sljedeći put malo bolje pogledaj onu stranicu i saznaj kakve se usluge na njoj nude. Nemoj da ja uzmem narudžbu koju tebi ne bi baš pasala."

"Molim?" namršti se.

"Samo pogledaj i shvatit ćeš o čemu govorim."

Osjetio je kako ga neka ruka povlači od njega. Nije bila Dina jer ona nije imala toliku snagu. Pogledao je iza sebe i upravo vidio Ivana kako ga vuče što dalje od škole. Potpuno je zaboravio na njega i da se još njemu treba pravdati. Hoće li on uopće razumjeti njegov razlog?

"Stani, objasnit ću." opirao se.

"Što?" Ivan stane, ali ga nije pustio. S tom čupavom frizurom i naočalama čak ga je nije mogao toliko bojati.

"One su slike postavljene meni da despet, nisu za prodaju."

"Kako znaš?"

"Jer je na tim slikama moja cura i onaj debil koje sam umalo ubio."

"Ma nemoj."

"Istina je. Nije na njima pisala ni slika ni kontakt."

"Ni ne mora pisat, zato imaš komentare."

"Kakve slike?"

Nije ni primijetio da je Dina pošla za njima. Već su joj suze počele navirati na oči. "Je li već stavio moje slike na Internet?"

"Ne, ne." otme je iz Ivanovog stiska i uhvati ju za ramena. "Slike su izbrisane, nisu više na internetu."

"Vidio si ih?" sad joj je promukao glas. "Svi su ih vidili? On ih je vidio?" pokaže točno na Ivana.

"Ne, ne, nisu svi."

Spustila je glavu i prasnula u gorak plač. Koji tek Darko moja biti genij da izazove ovu paniku. Zagrlio ju je i pogledao u Ivana koji je samo gledao u nju kako plače. Doslovno se tresla od plača. Zar je mogao biti tako hladnokrvan.

"Slike nisu dospjele u javnost, samo smo ih nas dvoje vidjeli." reče. "A ti se malo bolje brini za svoje probleme." Obode ga prstom u rame toliko da ga je zapeklo. Otišao je ljutit za svojim putem. Nadao se da nije lagao jer bi takvi kao on gledali kako profitirati na bilo koji način, čak i ako je riječ o tri slike.

Dini se plač stišao. Odvojio ju je od sebe, ali joj je glava bila i dalje spuštena. "Jesi li dobro?" pita. Nije odgovarala, samo je potopila vrat još više u ramena. Ovako mu je sezala jedva do lakta. "Pogledaj me." reče, ali nije se usudila. Odmahnula je glavom i opet počela jecati. Očito privatnost je curama ovako važna, zato je i Marela plakala kad ju je prozvao oko slika.

Uhvatio je oko ramena i krenuo prema školi. Nije se htio odvojiti od nje, ali znao da mora brzo. Kad su ušli u školu, dočekala ih je Marela sa zabrinutim izrazom lica. "Dina, dođi sa mnom." uzela ju je lagano za ruku. Prije nego što je otišla, pogledala je Bruna s kiselim pogledom. Je li ona vidjela svađu ispred škole? Vidjeli su skoro svi, ali nitko nije intervenirao osim ravnateljevog sina.

TrafikaWhere stories live. Discover now