B

2.2K 144 42
                                    

farukgnnç

Beğenenler Keremgldn, Xyz ve 35 kişi daha

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Beğenenler Keremgldn, Xyz ve 35 kişi daha

farukgnnç Oynayabiliyomuş gibi çek @Keremgldn

****

Birkan'ın çektiği fotoğrafı Kerem'in inadıyla paylaşmıştım. Öyle mal gibi oturmamızın sebebi ise okula basketbol oynamaya gidip, takımın antrenmanı olduğu için oynayamamış olmamızdı. Üstelik Doruk gibi bir yeteneğin saçma sapan düşüşünü izlemiştik.

"Kırılmış mıdır lan bileği?" diye sordu Kerem.

"Göbek atarsın artık. Ama yine de seni takıma almazlar çoçuum." dedim.

Sigarasından bir fırt çekip kaşlarını çattı. Birkan ve Alp telefonlarına gömülmüş oyun oynuyorlardı ama gülmekten geri kalmadılar.

"Grupça telaş halayı çekiyorlardır şimdi." Birkan'ın bu tespitine Alp destek çıktı.

"Aman kıyamazlar Dorukçuklarına." 

Üçü birden gülerken benim aklıma yine Feda düşmüştü. Doruk'a bakarken titreyen göz bebekleri yüzünden gözlerini oyasım gelmişti. O çok sevdiği, kendinden öne koyduğu arkadaşları acaba gözlerinin mavi olduğunun farkında mıydı? Yine kollarını krater açmak istercesine kaşıyordu kesin. Gözlerimi kapatıp kafamı geriye attım. Düşünme lan işte düşünme. Çözme, izleme, gözlemleme. Herkesin güzel bulduğu kızları tekrar aklımdan geçirirken titremeyen kalbim, Feda'nın seven kalbi karşısında titreyiveriyordu. Kafamı kaldırıp Kerem'e baktım. Ayağının ucuyla ezdiği sigara yerde siyah iz bırakırken, ben içime çöreklenen duyguları da böyle ezebilmeyi istedim.

"Gidelim mi artık? Bi'bok yaptığımız yok zaten." dedi Alp.

"Şarjım bitiyor demiyor da pezevenk." dedi Kerem.

Güldüm. Oyun oynamak istediği zaman benim telefonuma sarılırdı. Telefonu pek fazla oyun kaldırmıyordu çünkü.

"Gidelim." dedim yerimden kalkmak için aceleci davranmadan harekete geçtim.

****

"Nereye bakıyosun lan sen?"

Omzumdan sertçe kavrayan Kerem'e indirdim gözlerimi. Kybele'ye doğru gelen gruba bakıyordum tabi ki. Birbirlerine çok bağlı bir grup olduklarını çük kadar şehre ilan etmelerine gerek yoktu bir örnek giyinerek.

Arka çaprazımızdaki masaya kurulurlarken nereye baktığımı çözmüştü Kerem. Bacaklarının üzerine çektiği ellerini yumruk yaptığını gördüm.

"Tiplere bak. Komedi beşlisi." Onun bu yorumuna ben bile gülmeden edemedim. Gerçekten biraz komik görünüyorlardı. Birkan ve Alp'in de eşlik ettiği gülme seansımız kısa kesildi.

KURBAĞAWhere stories live. Discover now