n i n e

3.8K 327 9
                                    

Hodlal jsem zjistit v jaký spojitosti Joaquin s Felixem mluvili o Patrickovi. Mohl to bejt kterejkoliv jinej Patrick na týhle planetě, stejně jsem to chtěl vědět.

Každopádně ne ten stejnej den, protože mi skončila škola a já byl sakra unavenej. Jen co jsem zabouchnul dveře mýho pokoje, tak jsem hodil batoh někam na zem a svalil se do postele. I když jsem myslel na Španěla, můj stav spánku byl ktitickej a tak jsem do pěti minut usnul na dobrý čtyři hodiny.

Když jsem se probral, v mým pokoji stála Mia a prohlížela si gramofonový desky, co jsem zdědil po dědovi.

"Co je?" zeptal jsem se rozespale a trochu nevrle. Okamžitě se na mě otočila a trochu se usmála.

"Přejdu rovnou k věci. Vim, že ses do někoho zabouch," vydechla, jako by to bylo jedno slovo. Zamrkal jsem několikrát za sebou a protřel si oči. Zaprvý, zabouchnul? Zadruhý, jak o tom může sakra vědět? Vždycky jsem o tomhle říkal jen tomu hlásku v mojí hlavě. Občas to byl fakt dobrej kamarád.

"Jo, jasně," zasmál jsem se ironicky. Tak přehnaně ironicky, aby dokázala úplně pochopit, že to bylo myšlený ironicky.

"Hele, možná jsem tě tak trochu slyšela volat s mámou. No a Patrick-"

"Co Patrick?" vyletělo ze mě rychlejc než stíhačka. Poslední dny to byl jenom samej Patrick a už mi z toho docela hrabalo. I když jsem ho měl rád.

"Patrick se za mnou stavoval. A ptal se, jestli sis sem někoho poslední dny vodil. Takže očividně ses zabouchnul a všem okolo lžeš."

"V čem bych měl lhát? Sakra v ničem ti ani Patovi nelžu. A stavoval za tebou? To znamená co? Vy dva jste teď něco? Pár?" zvýšil jsem hlas víc, než jsem chtěl.

"To neni důležitý Owene. Řekla jsem ti o Rickovi. Máš mi taky říkat o holkách, co se ti líbí," skoro to vypadalo, že jí slzí oči, ale zahnala je zpátky.

"To je ale ono, Mio. Třeba bych ti to řekl, kdyby to vůbec byla holka!" s tím jsem opustil můj vlastní pokoj a silou zavřel dveře tak, že se zachvěl barák. Nebo mi to tak aspoň připadalo. Všechno se v tu chvíli točilo a klepalo, všechno bylo rozmazaný. Bolela mě hlava a po dveřích jsem sklouznul dolů na zem. Tahal jsem se za vlasy ve snaze je všechny vytrhnout a přesměrovat mojí bolest k nim.

Mia ví, že jsem blázen do Joaquina. Teda, to zatim ne. Zatim neví, že zrovna do něj. Což ale vůbec neulehčuje situaci, protože Mia ví.

n u m b Where stories live. Discover now