Hoofdstuk 17

131 8 0
                                    

{Isabella}

We hebben net Lizzy opgehaald en lopen nu door de straten heen. Lizzy heeft een simpele kostuum aan. Het stelt een spook voor met een witte tutu. In haar rechterhand heeft ze een pompoenenbucket en haar linkerhand heeft Saiffeddine vast. Ik heb het pompoenenpak aan en Saiffeddine zijn vleermuizenpak. We zien er echt hilarisch uit als je het mij vraagt, maar het maakt me echt niks uit.

We gaan als eerst naar mijn ouders hun huis. Ik zie dat er een onbekende zwarte auto voor onze buren geparkeerd staat. Ik zou nog kunnen wedden dat ik die auto eerder gezien heb, maar ik weet niet precies waar. Nou ja, waarschijnlijk hebben ze bezoek ofzo.

De deur gaat open en mijn moeder staat in de deuropening.
"Hey Lizzy, moet je wat snoep?", vraagt mijn moeder terwijl ze een grote schaal met zoetigheid tevoorschijn haalt. Lizzy knikt hevig.

Zo gaan we nog een tijdje langs de huizen in de buurt tot Lizzy's mandje vol zit.
Het is inmiddels al 21:00u en we besloten Lizzy naar huis te brengen.

Ik blijf nog even op een bankje zitten, wat moeilijk lukt in dit pompoenenpak. Ik pak mijn telefoon en besluit Lisa te bellen om te zeggen dat we eraan komen.

Nadat ik dat heb gedaan, blijf ik nog eventjes zitten. Ik kijk naar Saiffeddine die Lizzy optilt en op zijn schouders zet. Ik krijg automatisch een glimlach op mijn gezicht.

Ik schrik uit mijn gedachten door geruis van de struiken achter mij. Waarschijnlijk een eekhoorn ofzo. Ik besluit er geen aandacht meer aan te besteden en sta op om samen met Saiffeddine Lizzy thuis te brengen.

Op de terugweg krijg ik een gevoel dat iemand ons in de gaten houdt. En dan zie ik plotseling die zelfde zwarte auto als de ene die ik zonet zag langzaam voorbij rijden. Uit het niets pak ik Saiffeddines lege hand vast. In zijn andere hand heeft hij Lizzy vast. Saiffeddine schrikt even van mijn actie, maar geeft me dan een rustgevend kneepje in mijn hand wat verwonderlijk werkt.

————

Nadat we Lizzy thuis hebben afgezet, zijn we terug naar Saiffeddines huis gegaan om ons om te kleden voor het feest.

Ik trek een zwarte jumper aan met 2 neppe pistolen aan mijn riem. Ik trek nog mijn zwarte laarzen aan en doe mijn make-up.

Wanneer ik klaar ben, loop ik de badkamer uit en zie gelijk Saiffeddine zijn haar kammen.
Hij heeft een zwarte trui aan en een zwarte broek met vele zakken. Ook nog een zwarte bandanna om zijn hoofd die zijn look helemaal klaart.

"En wat stel jij nou voor?", vraagt ik glimlachend terwijl ik tegen de deur leun en mijn armen kruis.

"Een jongen die net in een mafia bende is terechtgekomen en nog helemaal niks weet wat hem te wachen staat", antwoordt hij.

Ik grinnik.

"En wat stel jij voor?", vraagt hij.

"Partner van een jongen die net in een mafia bende is terechtgekomen", zeg ik terwijl ik dichter naar hem toeloop.

"Weetje, door deze mafia look zie je er nog sexier uit", fluisterd hij in mijn oor waardoor ik begin te huiveren.

"En ik weet niet of ik de hele avond van je af kan blijven", voegt hij eraan toe.
Ik bloos en keer me om. Mijn missie is gefaald, ik ben weer voor hem gevallen.

————

Op het feestje aangekomen, stelt Saiffeddine me voor aan zijn vrienden. Maar de meeste kende ik al. Ook zijn Zoë en Travis erbij. Beide verkleed als zombies.

Als Saiffeddine al een tijdje aan het praten is met zijn vrienden en ik Tavis en Zoë niet meer zie, begin ik te balen en zoek een zitplek op. Alleen zijn er geen zitplekken meer. Ik loop naar het achterterras waar de zwembad en de dj is. Ik ga zitten op één van de ligstoelen. Het is best druk hier. Zowat de helft van school is aanwezig.

Ik kijk voor me uit als ik een jongen naar me toe zie lopen. Hij heeft een glow in the dark masker op.

"Ben je hier alleen?", vraagt hij.
Ik herken deze stem, maar van waar weet ik niet.

"Uh nee, ik ben hier met uh een vriend, maar hij is binnen", antwoord ik.

Hij knikt alleen en neemt een slok van zijn drinken.

"Moet je wat drinken?", vraagt hij, maar voordat ik kan antwoorden, heeft hij al een cup in zijn hand die hij aan me uitreikt.

"N-nee, bedankt", zeg ik met een zachte trilling in mijn stem. Ik neem een poging om op te staan, maar de jongen is me voor.

"Kom nou, één slok dan maar", zegt hij.

Nu dat de jongen staat, lijkt hij veel groter en voel ik me klein en bang. Ik besluit niet moeilijk te doen en neem de cup aan, zodat ik snel weg kan. In één teug schenk ik alles in mijn mond. Ik trek een vies gezicht. Goh, wat is dit spul vies.

Ik geef hem de cup terug en sta op. Ik loop met grote passen weg terwijl ik om me heen kijk of iemand me achtervolgt. Ik krijg een raar gevoel in mijn buik. De grond onder mijn voeten lijkt te vergaan. En dan, zonder ik het lijk te beseffen, val ik. Ik verwacht een harde klap, maar inplaats van de grond voel ik twee armen.

"Bedankt, dat je me opving. Ik weet echt niet hoe ik viel. Nouja, bijna viel. Ik kreeg zonet een drank van een jongen-

Ik keer me om en zie een andere jongen. Ook hij heeft een glow in the dark masker aan, maar dan in een ander kleur. Ik stop abrupt met praten en loopt voorzichtig achteruit.

"Waar ga je naartoe schat?", hoor ik hem vragen terwijl hij zijn hoofd langzaam schuin houdt.

Ik voel mijn hart bonken in mijn keel.
Ik keer me om en loop zo snel als ik kan naar de deur waar ik vandaan kwam.

"Saiffeddine!", roep ik luid boven het muziek heen.
Zijn cover naam maakt mij nu echt niet uit.

"Dat had je beter niet moeten doen", hoor ik de jongen zeggen die plotseling voor me staat. In zijn rechterhand heeft hij een spuit vast.

"Trick or treat?", zegt hij terwijl hij de spuit omhoog houdt. Ik wil langs hem heen glippen maar tevergeefs. Niet veel later voel ik een stekende pijn in mijn nek waarna ik bewusteloos op de grond val.

Unhealed ScarsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu