13. Kapitola - Férsky kapitán... Tanečníkom?

2.6K 205 4
                                    

„Bál?" opýta sa prekvapene Hailey a od slúžky si zoberie šálku s čajom.

„Ďakujem," dodá a vďačne sa usmeje na slúžku, ktorá jej úsmev opätuje.

„Áno bál, moje milé," prikývne kráľovná a odpije si z čaju. Je obyčajný ovocný, až na...

„Mango?" opýtam sa a prekvapene zažmurkám.

„Mango," prikývne kráľovná s úsmevom a pozorne ma sleduje. Presne som si vedela predstaviť, ako som sa tvárila. Ako človek, ktorý práve objavil oheň...

„Zaujímavé," zamrmlem si popod nos a napijem sa zo šálky. Kútikom oka, si všimnem princezné, ktoré si ma zvedavo obzerajú, s jemným úsmevom na perách.

„Čo sa týka toho bálu... Máme ho pripraviť, alebo obsluhovať hostí?" preruším ticho, ktoré nastalo po mojom 'úžasnom' zistení a pozriem sa kráľovne priamo do očí, hľadajúc v nich odpoveď, alebo aspoň náznak toho, že som blízko. Nič také, tam však nenájdem. Odpoveď, ktorú však dostanem, ma skoro zhodí zo stoličky.

„Nie, moja milá, nie. Žiadna príprava, žiadna obsluha. Budete mojimi spoločníčkami. Mojimi a mojich dcér," odpovie kráľovná pokojne a ja sa zhlboka nadýchnem, pripravujúc sa na otázku, ktorú chcem položiť.

„Garde dámy?" spýtavo nadvihnem obočie a kráľovná súhlasne prikývne.

„Kráľovná, je to obrovská česť, skutočne. Ale, myslím si, že hovorím za všetky, keď poviem, že nemáme ani najmenšie tušenie, čo taká garde dáma robí. A tiež nevieme tancovať valčík, čo by sme asi mali vedieť, keď sa máme zúčastniť bálu," poviem a ostatné dievčatá súhlasne prikývnu.

„Byť garde dámou, nie je skutočne nič zložité," prehovorí princezná Aehi a nahne sa, aby položila prázdnu šálku na stôl. Rovné čierne vlasy jej pri tomto pohybe skĺznu na plece a ona si ich jedným elegantným pohybom, prehodí naspäť na chrbát.

„Hlavnou úlohou garde dámy je, aby doprevádzala svoju paniu. V tomto prípade to sme my a naša matka. Budete s nami viesť rozhovor a ak to bude potrebné, budete tancovať. Ale nebojte sa, tanec nie je najhlavnejšou úlohou garde dámy. Stačí ak budete pri nás, alebo samy pri sebe a nič sa nestane. Ak bude mať niekto záujem s Vami tancovať, príde za nami, nie za Vami. Rozhodnutie tancovať, bude len a len na Vás. Nebudeme Vás do toho nútiť, ale pre istotu, že dostanete chuť si zatancovať, pre Vás máme hodiny tanca. Tak, pôjdete?" milo sa usmiala.

„Nenechajte sa dlho prosiť, dámy. Takáto šanca, sa neobjavuje často," dodá Eurilya. Garde dáma. Tanec. Bál.

"Priveľa informácií," pomyslela som si a ovládla nutkanie, chytiť sa za hlavu.

„Bolo by dobré, ak by ste nám svoje rozhodnutie, oznámili už teraz, aby sme Vám stihli vybaviť šaty u našich krajčírok," prehovorí kráľovna a obzrie si nás, s jasnou otázkou v očiach.

„Pôjdem," prehovorím rozhodne a kráľovná sa žiarivo usmeje.

„Výborne, slečna Reedová. Noták dámy, nehanbite sa. Kto sa pripojí k slečne Reedovej, aby nebola sama?" pozrie na ostatné dievčatá, ktoré sa nervózne zamrvia.

„Ja pôjdem," prehovorí Hailey.

„Aj ja," povie Eden a upraví si sukňu šedých šiat.

„Ja tiež," kývne Martha hlavou.

„A-aj ja," šepne Gabrielle tak potichu, až ju skoro nepočujem.

„Slečna Singletonová, pridáte sa k nám?" opýta sa Eurilya opatrne hnedovlásky, sediacej hneď vedľa mňa.

Mesačný Kameň - Férska Nevesta ✅Where stories live. Discover now