A föld alatti szervezet

233 17 1
                                    

Hope szemszöge:

Sherlock elindult a fal felé magyarázva valami indikátorokról, de nem nagyon figyeltem. A képekre tekintve valaki - a többiektől eltérően érintetlen fotográfián - megragadta a figyelmem; Lord Moran. Aki eltűnt egy egész metrókocsival együtt.

- Miért áldozta egy ügynök az életét egy rémesen jelentéktelen hír miatt?

- Mi volt az információ? - kérdezem hirtelen felocsúdva a gondolataimból.

A detektív megfordul és egyenesen a szemembe nézve válaszol:

- Egy föld alatti szervezet támadást tervez London ellen.

- Föld alatti szervezet... - De mi köze lehet egy szervezetnek az eltűnt kocsihoz?

Lassan körvonalazódott egy gondolatom, mire hirtelen Sherlock feltett egy kérdést - Milyen nap van ma? Mármint... hányadika?

- November 5, miért? - válaszol John.

- Áruló november - esik le a detektívnek - A lőpor összeesküvés napja.

- És stílusosan ma tartják meg a terrorizmus elleni törvény záró vitáját - tettem hozzá.

- Vagyis Lord Moran főnemes elvileg ott ül a házban.

- De ma nem lesz ott - replikázott szinte azonnal Sherlock, John felvetésére - Ma éjjel nem. November 5-ödikén nem - folytatja sokkal inkább magának motyogva.

- Mi van a kocsival? - vetem fel, John kérdő pillantására folytattam - Mi van, ha nem egy föld alatti szervezetre gondolt az ügynök, vagyis nem úgy, ahogy mi gondoljuk.

- Sajátságosan fogalmazott... - fordul felém Sherlock.

- Akkor viszont lehet hálózat... vagyis a metró kocsi eltűnése is hozzá tartozik.

Az apró eszme futtatásom után elindult az ötletelés. Sherlock a laptopján matatott valamit, John pedig félhangosan gondolkodott. Én pedig küldtem egy sms-t. Nem tudom, hogyan ment kettejük között ez a folyamat, de üzentem Lestrade-nak, hogy készüljön, mert nyomon vagyunk.

Sherlock videó üzenetben felvette a kapcsolatot Mr. Shilcott-tal, aki a metróban készült felvételt mutatta nekünk a minap. Őszintén nem tudtam mit csinálhatnék. A fiúk nekiestek a térképeknek, Mr. Shilcott pedig otthon kutakodott és beszélt laptopon keresztül a hármasunkhoz:

- Odalent semmi sincs Mr. Holmes, ahogy mondtam. Nincs oldalág, sem szellem állomás.

- Ott kell lennie. Ellenőrizze.

- Ez az egész környék a régi és az új konstrukciók ötvözete. A Chering Cross például olyan régi állomások darabjaiból építették mint például a Trafalgare Square, a Strand. - mondja John az asztalon szétterített papírkupacban kutakodva.

- Nem ezekről lesz szó, ezekről tudunk - felelte rögtön Sherlock - St. Margaret Street, Bridge Street, Sumatra Road, Parlament Street...

- Egy pillanat... a Sumatra Road. Sumatra Road-ot mondott Mr. Holmes? Ebben a pillanatban ugrott be ott van valami. Hol a francban van... - keres valamit a „vonal" másik végén nagyon Mr. Shilcott - Ott tényleg volt egy állomás valaha.

- Miért nincs a térképen? - kérdezi John.

- Bezárták, még a megnyitása előtt.

- Hogy? - teszek föl most én egy kérdést.

- Megvannak a peronok, sőt még a lépcső is. De jogi viták miatt sosem nyitották meg az állomást a felszín felé. Nézze - mutat egy térképet a kamera elé Mr. Shilcott.

- Pont a Westminster Palota alatt van - mondja a detektív, majd indul is a kabátjáért.

- Mi lehet odalent... bomba? - kérdi John, viszont gyorsan leesik neki a válasz és felpattan a székről.

Kézhez vettem a kocsi kulcsom, a kabátom és az ajtóban bevárva a fiúkat elindultuk. John egy pillanatra meglepődött a kocsim látva, amit nem tudtam hová tenni, hisz főleg őt használom munkába.

Nem sokkal később már a Westmister metróállomás lépcsőjén ereszkedtünk le a föld alá. A biztonság kedvéért tudattam Lestrade-al a fennálló helyzetet.

_________ ******________

Helló!

Itt a legújabb - és kissé rövidre sikerült - rész. Remélem tetszeni fog, habár egy kissé átírtam a sorozathoz képest az elejét. :)

Igyekszem egy kis rendszerességet vinni a részek közzétételébe, de sajnos ígérni nem tudok semmit.

Addig is jó olvasást mindenkinek.

Sherlocked? [*Szünetel* - 2021.04.06-tól]Where stories live. Discover now