Súlyos titkok apró szilánkjai

399 30 0
                                    

Hope szemszöge:

Az este nyugisan telt mint mindig. Amikor hazaértem lerúgtam a cipőt a lábamról, majd a táskát letetem a konyhaszigetre. Kifejezettem tágasnak tűnő kis modern lakásom volt. Szerettem, mert pont olyan volt, mint amilyet akartam. Egyetlen egy dolog volt amin változtattam volna ha lehet. Azon hogy ne új, hanem régi építésű lakásban rendezhessem be. Semmi bajom sincs az új építésűvel, de hiányzik belőle az a kis plusz, amit az idő képes hozzáadni a dolgokhoz. A modern külsőben egy a régi és új keveredését alkottam meg. A Baker Street-ben ez tetszett. Régi épület tele történelemmel, amiket napestig mesélne, ha beszélni tudna. Imádom a történelmet, mindig is ez volt az egyik gyengém.

Bekapcsolom a tévét és mivel eléggé korán vagyok otthon, van időm főzni. A fél hét eléggé korai az este 11, fél 12-höz képest. Kinyitom a még édesanyámtól örökölt szakácskönyvet és vacsora után kutatok. Hamar találok is egy könnyű csirkés ételt, amit eléggé jónak találok. Főzés közben John-ékra téved a gondolatom. Remélem jól sikerül a lánykérés. Mindketten megérdemlik, hogy boldogok legyenek. De egy kicsit aggódom is. Ha Mary nem mondja el a titkolt részét a múltjának, lehet, hogy nagyon megbántja John-t és akkor mindenki megsérül.

- Fölényes győzelem ismét. Vajon veszít valaha a fiatal ügyvéd? – a híradós hangja élesen rántott ki az elmélkedésből. Megfogtam az időközben elkészült és tálalt vacsorám és leültem a konyhasziget melletti egyik bárszékre. Rég volt ilyen nyugodt estém.

Vacsora és mosogatás után lekapcsoltam a tévét, felkapcsoltam a hifit és elindítottam a hangulat mappámat. Az első zene az anyanyelvemen szólalt meg és rögtön ellazított. Ez az egy maradt csak meg, az anyanyelvem. De a múlt az múlt.

Elindultam a fürdőszobába, tele engedtem a fürdőkádat és egy könyv kíséretében elmentem fürdeni.

Ahogy a már-már forró víz körül zárt, ellazította minden izmom. Egyszerűen csak kikapcsolt, és én boldogan adtam át magam hosszú idő óta először a pihenésnek.

Sherlocked? [*Szünetel* - 2021.04.06-tól]Where stories live. Discover now