Capitolul 26

253 21 4
                                    

-Hermione!!Unde fugi?
-Draco, stai! Cred...cred că...
Umbra prinde culoarea sa palidă și sclipirea care îi dădea fiori odată fetei cu ochi ciocolatii.
-H-h-h-...ermione??Granger? Esti aici???ESTI CHIAR TU?
-Draco...! Cât mi-ai lipsit! DRACO, VINO REPEDE ȘI RECAPĂTĂ-ȚI AMINTIREA!
- De ce aș face asta? Eu nu îți sunt de ajuns, nu? După tot ce ți-am zis că simt pentru tine tu mă vrei înapoi cu el. Poate că nu vreau să îmi amintesc mă simt chiar bine așa, dar tu ești îndrăgostită de EL, nu de mine.
-Draco, sunteți acceeași persoană! EL este amintirea a tot ce am trăit noi, EL este iubirea noastră! Nu le vrei înapoi? Asta înseamnă că nu mă vrei înapoi și am trecut prin atâtea pentru nimic! Ești un egoist!
-Cred că egoistul aici nu sunt eu.
-OPRIȚI-VĂ și plecați! ACUM ori niciodată.
-CE?
-Draco ia-ți aminitirea acum, trebuie să ne întoarcem.
-Terminați cu cearta aveți 5 secunde să alegeți și să faceți vraja altfel...știu că se va întâmpla ceva oribil cu voi...
-E prea târziu pentru amintire...Hai, fă vraja!
-Oblivia...

Prea târziu.

Tărâmul alb și misterios a devenit o mare lăptoasă în care s-au cufundat. Nu știau unde au ajuns, dar asta e tot ce au zis când au deschis ochii:
-Dumbeldore?
I-au sărit imediat în brațele fostului director de la Hogwarts care nu era doar un simplu profesor pentru ei.Revederea a fost emoționantă și în același timp foarte ciudată deoarece nu înțelegeau nimic din ceea ce li se întâmpla.
-Am...murit?
-Nu încă.
-Unde suntem?
-La granița dintre lumi.
-Ce cauți tu aici? Ai de gând să ne povestești sau o să ghicim?
-Impulsivă ca de obicei, Hermione.O să aflați.
-De ce am ajuns aici...Cum?
-Urmați-mă.

Albul este atât de clar încât pare ireal.Un culoar nesfârșit de alb.După alți metrii de mers în liniște morbidă, un aer înțepător și acru le pătrunde plămânii.Tavanul prinde culori diferite care se opresc în el de parcă tavanul este sticla care îi desparte de locul de deasupra lor. Cei doi privesc în sus și văd 5 porțiuni diferite delimitate vag de culori care se îmbină, prima parte cuprinde mai multe nuanțe de albastru care creează o plăcere nespusă la privit și îți imprimă optimism și iubire în suflet doar la privire, apoi urmează o trecere firavă prin turcoaz la un galben-portocaliu-roșu, această parte îți înțeapă inima cu cele mai dureroase senzații, dar, alteori cu trăiri greu de descris care te poartă cu ființa pe vârfurile plăcerii, este incredibil cum la simpla privire a unor culori simți atâtea lucruri. Tranzacția la a treia baie de culori se face ușor, diluat câte puțin de la roșul aprins care îți strapunge inima la un lila-pal care se învârte în mii de nuanțe de mov aprins, deschis, luminos, strălucitor, plin de mister și profunzime care îți aruncă inima în solemnitatea stelelor și o învârte în adâncul mărilor, îmbrățișând-o cu o familiaritate magică. Al patrulea joc de culori trece neclar de la un mov jucăuș la un verde pal care se plimbă printre scântei de verde închis-aprins confuze, implantându-ți liniște și goliciune, un gol imens în interior de parcă acele culori îți rup o bucată din suflet și o sfărâmă în ascuțimea verdelui.Ultima odisee a nuanțelor trece brusc de la neclaritate la valuri exaltate de culori simple, dar pure, care exprimă cele mai adânci sentimente ale ființelor care s-au născut cu darul gândirii și al simțirii.

Toate aceste călătorii sufletești au durat o fracțiune de secundă. Privirea li s-a retras imediat de la tavan înapoi la Dumbeldore.
-Ei, bine, cum am mai spus, suntem la granița dintre lumi. Ce vedeți mai sus reprezintă porțile către cele 5 lumi, fiecare lume este reprezentată de anumite culori și sentimente definitorii care vă ajută, într-un fel, să le deosebiți.
-Și...noi de ce suntem aici? Tu ce cauți aici?
-Tot nu ai învățat să îți stâpânești curiozitatea, Hermione. Fii ca Draco, ascultă.
-Gata, tac.
-Ați încălcat o regulă a unei lumi și anume a Lumii Uitării unde nu este voie cu intruși, nu știu cum ați avut norocul să nu ajungeți aici din prima...Toți cei care încalcă principiile unei lumi ajung aici și sunt puși în situația următoare: alege. Dacă nu îți alegi din prima dimensiunea și intri în alta în care nu aparții, vei arde. Fiecare trebuie să aleagă o dimensiune diferită ceea ce înseamnă că....unul.....doar unul...se va întoarce...sau chiar niciunul...Pe fiecare săptămână se schimbă ghizii la graniță, se iau ființe din tărâmul spiritelor și insula îngerilor care să se ocupe de asta și ce este foarte rău, copii, este că eu nu pot să vă ajut să alegeți. Nu știu care portal corespunde cărei lumi...Nu trebuia să fi găsit acea carte niciodată, copii!!
-Cum de știi de carte?
-De aici de sus știm tot.
-De ce ai ținut cartea secretă?Unde se duce după ce dispare?
-Hermione, cartea este scrierea celui mai puternic vrăjitor, Merlin, cel care a știut tainele universului pentru că acesta îi vorbea în somn, asta o știm cu toții din legendele din cărțile de istorie, cartea asta a ținut-o secretă însuși Merlin; absolut toate scrierile sale au fost folosite în învățământ, dar nu și pe ea. După ce universul i-a vorbit și i-a dat puterea de a crea lumea vrăjitorilor, acesta nu credea ca știe totul despre univers, așa ca a început să îi studieze secretele prin puterea care i-a fost dată. Astfel, a descoperit multe lucruri periculoase despre care universul nu i-a vorbit cu un motiv, însă curiozitatea acestuia a întrecut orice încredere. Universul asta și voia, să îl lase pe Merlin să își cultive darul și să descopere ce îi mai lăsase. Lucrurile interzise. Prea puternice pentru a fi predate în școli. Și încă neaprofundate îndeajuns. Merlin a murit în timp ce scria la carte, iar universul a continuat cu ultimele fraze pentru a-i termina ulima propoziție și cartea a prins magie, fuge imediat după ce e citită la alții, nimeni nu știe ce fel de plan al universului e ăsta, cert e că ești foarte norocos și iubit sau poate pedepsit daca aceasta ajunge la tine.

Atât de multă informație de digerat. Portaluri stranii, diferite, caracterizate de culori și de sentimentele pe care le aruncă în cei ce privesc. 5 lumi. Doar unul ajunge în lumea vrăjitorilor. Sau niciunul. 5 portaluri. Lumea uitării. Insula îngerilor. Tărâmul spiritelor. Lumea oamenilor. Lumea vrăjitorilor.
Cartea lui Merlin. Au aflat foarte multe lucruri cu ajutorul ei și au ajuns în locuri la care nici nu au visat. Se poate zice că a fost un dar toată această călătorie cu toate că finalul este dur, prea dur și ireversibil. Unul din ei va muri.




Dramione:Lumea uităriiDonde viven las historias. Descúbrelo ahora