Hırsız

8.4K 487 10
                                    

Gece yarısı uyandım . Normalde geceleri pek uyanmazdım . Ama çok susamıştım . Orandaki pencereden içeri ay ışığı süzülüyordu . Bu gün dolunay vardı . O yüzden gökyüzü diğer günlere oranla aydınlıktı.

Merdivenden inerken alt kattan bir ses duydum . Bu ses Atakan'dan geliyor olmalıydı . Onunla ilgili çok şey bilmiyordum . Öğrenmeye çalışıyordum ama bu kolay değildi . Çok karasal bir insandı . Kendiyle ilgili konuşmuyordu . Onunla ilgili anlayabileceğimiz sayılı şey vardı . Onlardan birisi karanlığı sevdiğiydi . Karanlıkta otururken daha mutlu mu oluyordu bilmiyordum . Ama karanlıkta daha az konuşuyordu . Belki de düşünüyordu . Kim bilir belki de karanlıkta kendi ışığını arıyordu .

Kendini çoğu zaman kötü biri olarak tanımlıyordu . Ama kötü biri değildi . Bunu haftalar önce rüyasında ' ben kötü bir baba değilim ' diye sayıklarken anlamıştım . O kötü biri değildi . Sadece hayatın ona sunduğu imkanlar kısıtlıydı . Ama ben onu kıskanıyordum . Ayakta dimdik durabiliyordu . Yıkılmıyordu . Onun gibi olmayı çok isterdim . Ama olamıyordum . Güçsüz bir kızdım. Hep böyle kalacaktım.

Merdivenlerden parmak ucunda indim . Salona girdiğimde karşımda duran kişi Atakan değildi. Karşımda çekmeceleri karıştıran bir hırsız vardı . Hayır Atakan bir hırsız olabilirdi ama karşımdaki Atakan olamazdı . Atakan ' a göre daha inceydi ve çelimsizdi . Arkasını döndü ve göz göze geldik . Bir an donakaldım . Ne yapmalıydım ?

Kahkaha atmaya başladım . Bunu cidden yaptım . Karşısında hırsız varken gülmek pek mantıklı değildi . Ama bir hırsızın hatta Türkiye'nin belki de en çok aranan hırsızının - evine hırsız girmişti . Komik olan buydu . Karşımdaki hırsız güldüğumü görünce bir an şaşırdı . Normalde girdiği evlerde onu gören kadınlar çığlık atıyor olmalıydı . Belki de beni deli sanmıştı . Şaşkınlığı geçince hemen yanıma geldi ve eliyle ağzımı kapattı .

Aylar önce evime hırsız girseydi çığlıklarla apartmandaki herkesi uyandırırdim . Ama Atakan'la tanıştığımdan beri gerçekten çok değismiştim . ağzımı kapatan el nefes almama da engellediği için debelenmeye başladım . Karşımdaki kar maskeli adam konuşmaya başladı .

" Ağzını açaçağim ama bağırmayacaksın ya da gülmeyeceksin " başımla onu onayladım. Elini ağzımdan çekti .

" Girebileceğini en yanlış evi seçmissin " dedim hırsıza . Aslında su anda onun için üzülüyordum . Atakan bunları öğrenip onu bulunca kim bilir neler olacaktı ?

" Aslında doğru eve geldiğimden eminim . Sena yanlış ev seçtiğimi düşündüren ne ? " bana devam verirken bir taraftan da merdivenlere bakıyordu .

" Bu evin sahibinin kim olduğunu bilseydin sen de benim gibi düşünürsün . " diye cevap verdim ona .

" Bu evin sahibini senden daha iyi tanıdığımı söylesem ? " Cevabına şaşırmaktan çok şu an eve girmiş bir hırsızla muhabbet ettiğim için şaşırıyordum . Benden cevap gelmemesinden destek alan adam konuşmaya devam etti. " Mesela bu gün onun kasasında bulduğun evlilik cüzdanı "

Gözlerim irileşti . Bu adam bunu nereden biliyordu ? Bunu Atakan bile bilmiyordu . En azından ben bilmediğini düşünüyordum .

" sen " şaşırdığımı anladı . Sonra sanki benim duyamadığım bir şeyi duymuş gibi hareketlendi .

" Senin yerinde olsaydım şansım varken bir şeyler ögrenirdim . Çünkü her şey aslında senin etrafında dönüyor küçük kız ." Ben daha onun söylediklerini anlamaya çalışırken o yanından hizlıca kapıya doğru gitti ve evden çıktı . Kapıyı kilitlediğime emindim . Bu adam ise kendi evinden çıkıyor gibi rahattı .

Üst kattan ses gelmesiyle kendime geldim . Hemen merdivenlerden yukarı çıkmaya başladım . Çıkarken merdivenden inen Atakan'la karşı karşıya geldım .

" İyi misin ? Sesini duydum . Bir şey mi oldu ? " diye sordu . Ne dediğine tam olarak odaklanamamiştım bile . O evlilik cüzdanında ne vardı ? Aklım oradaydı . Atakan'ı geciktirerek çatı katına çıktım . Yatağın yanındaki sandalyeye attığım pantolonumun cebinden evlilik cüzdanını çıkardım ve resimleri izin olduğu sayfayı açtım.

" Atakan Atak mı ? " dedim kendi kendime . Atakan'ın soyadı Atak mıydı ? Atakan Barlas Bey ile kardeş miydi ?

Odanın kapısından Atakan'in girmesiyle ona baktım . O ise ilk bana sonra elimdeki evlilik cüzdanına baktı . Sonra bir şey söyleyecekmiş gibi tekrar bana baktı .

Ayağa kalktım ve yanına gittim. Elimdeki cüzdanı sallayarak sordum :

" Bana neler çevirdiğini anlatacak mısın ?"

Oy vermeyi unutmayın .

Evliymişim Ama Haberim YokUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum