SJU.

487 14 3
                                    

Draco sätter sig bredvid mig utan att säga något. 

"Hur är det?" frågar jag lite oroligt. Han svarar inte direkt utan det är alldeles tyst ett tag innan han säger:

"Du vet att jag fortfarande tycker om dig, va?" 

"Jag tycker om dig med." är det enda jag får fram. Han ger mig en blick jag inte riktigt kan tyda. 

"Men ändå är du med Finnigan?" frågar han sårat. 

"Det är inte som du tror." säger jag, även om det är precis så det är.

"Så ni är inte ett par?" 

"Alltså, det är lite krångligt." försöker jag men blir avbruten:

"Lägg av och berätta bara, Eualia!" 

"Okej. Alltså, Harry, Hermione och Ron pratar inte med mig typ och jag ville ha någon att vara med. Så jag började hänga med Seamus. Det är allt." förklarar jag. Jag vet att jag inte säger hela sanningen, men jag vill inte berätta att jag är ihop med Seamus. Det skulle förstöra allt. Jag får väl lösa det här på något sätt. 

"Så ni är bara vänner?" frågar Draco skeptiskt. Jag nickar snabbt, kanske för snabbt. "Men betyder det att vi kan bli tillsammans igen?"

Jag håller andan. Vad ska jag säga? Jag vet inte hur jag känner för Draco längre. Jag menar, vi har inte fått prata med varann på ett helt år. Han kan ju ha ändrats hur mycket som helst. Plus att nu är jag ju faktiskt kär i Seamus, tror jag i alla fall. 

"Eh... jag vet inte. Förlåt, Draco. Jag måste gå." säger jag hastigt och springer därifrån. Jag springer upp till sovsalen och kryper ner under täcket. Vad har jag gjort nu? Varför måste jag ljuga hela tiden?


- Jag har inte skrivit på en vecka ungefär och det här kapitlet är ganska kort, men nu blir det så. Jag vet inte hur det kommer bli under sommarlovet, eftersom jag inte kommer ha internet hela tiden. Men jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan<3  -

Snapes Dotter 2 - Vad Händer?Where stories live. Discover now