IV. rész

2.6K 162 21
                                    

Ez a gondolat villant be neki, majd el is hessegette. Hisz Trelawney bolond. Nincs mitől félnie.

- Jól vagy? – hallotta Dracót.

- Hogyne. De későre jár, és nincs kész a leckém.

- Stréber- csóválta meg a fejét a tejföl szőke fiú.

- Mit mondtál? – vicsorgott rá Rachel. Majd látta barátja arcát és felkacagott:

- Csak vicceltem, Draco. Csak vicceltem. Na, gyere- húzta fel Dracót a kezénél fogva, s futni kezdett a Roxfort felé.

Sikeresen elkerülték az összes tanárt és szellemet, így csak gyorsan elbúcsúztak egymástól a nagyterem előtt egy puszival és öleléssel, majd az ellenkező irányba szaladva elindultak a hálókörleteik felé.

~

Szombat reggel volt. Arra kelt, hogy valaki rázza a vállát, mint az őrült.

- Kelj fel, kelj már fel! – kiabálta Ginny és Hermione kórusban.

- Oliver teljesen kiakadva járkál fel-alá lent! Siess, itt a cuccod! – dobta arcon a vörös hajú lány barátnőjét a Griffendél kviddics csapatának egyenruhájával.

- Tessék, van itt lekváros kenyér – nyújtott felé egy kis tálcát Hermione. – Fred és George küldi.

- Máris megyek – nyomott el egy ásítást Rachel és lerúgta magáról a takarót. Magára kapkodta ruháit, s kezébe fogva régi seprűjét szaladt ki a pályára, közben majszolva szűkös reggelijét.

- Te teljesen bolond vagy?! Holnap meccs van! Indíts az öltözőbe! – ordította Oliver Wood, a csapatkapitány. A pálya bejáratánál várta, a többiek ezek szerint az öltözőbe voltak már.

- Oliver, nyugi! A Hollóhát nem ellenfél. És ráadásul fél hat van és esik az eső! - nyafogott Rachel.

- De holnap meccs! – hajtogatta az őrző.

- Jól van, na! Felfogtam – morgott a lány.

Az öltözőben aztán végighallgattak egy rettentő unalmas előadást, hogy ki mit fog csinálni, és hogy. Rachel Fred mellett ült le, feje barátja vállára volt hajtva, úgy szuszogott egyenletesen. S mellette ülő Katie Bell, mikor észrevette, óvatosan oldalba bökte.

- Kelj fel; mielőtt ideértél volna, George is bealudt és olyat ordított, hogy csodálom, hogy te nem ébredtél fel rá a kastélyban– súgta, mire ő nagyokat pislogva megdörzsölte a szemét. Körbe nézett az arcokon. Alicia merengve bámulta a táblát, de nem úgy tűnt, mintha bármit meg is jegyzett belőle. Fred a képeget nézegette a falon, George a seprűje nyelén kopogott az ujjaival valamiféle ritmust, Harry pedig a hátát egy szekrénynek döntötte, úgy nézte Woodot, de nem valószínű, hogy figyelt is. Katie pedig igyekezett Oliverre fókuszálni, de tekintete mindig vissza-vissza talált a nála egy évvel idősebb Fred arcára.

- Na, akkor készen vagyunk? Nyomás! – kiabált Oliver, mire az egész csapat egyszerre ugrott föl és az ajtó felé indult.

Két órát gyakoroltak egyhuzamban, aztán már egyre jobban elfáradtak, így Oliver úgy döntött, majd este hétkor folytatják. Addig is Rachel bepótolta az előző hetet, ugyanis egy varázslata rosszul sült el, s hét napig bent kellett maradnia Madame Pomfrey miatt.

Az ebédet együtt ették meg Ginnyvel és Hermionéval, utána elrángatta őket sétálni. Mindenképp el akarta mondani, hogy mi az elmélete Katievel szemben.

- Szóval szerintetek szerelmes Fredbe?

- Lehetséges. Fred vicces, szórakoztató, helyes, simán megdobogtathatta Katie szívét.

Rachel BlackWhere stories live. Discover now