1. rész "Villámok"

1.8K 82 7
                                    

"-Sose hittem volna, hogy egyszer így fogunk itt ülni."

-Nekem mondod? Fura ez a dolog egy kicsit nem? - hadartam a szavakat zavartan.

-Szerintem ez így van a rendjén. Tökéletes pillanat ez a mai. Bár csak sose érne véget...-hallatszott a hangján a szomorúság és az aggodalom több helyen is.

-Minden rendben. Azt hiszem...én se szeretném odaadni bárkinek is ezt a pillanatot..."

Álljon meg a nászmenet! 

Ugorjunk vissza egy "kicsit"!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lágyan simogatott a napfény ami a hosszú, bordó függönyeimen keresztül kúszott be hozzám. A párnám és takaróm puhasága szinte mozdulni se hagyott annyira kényelmesen éreztem magam ebben a pillanatban. Végre a saját szobámban, végre "Itthon" érzem magamat.

Kicsit későn feküdtem le tegnap este. Sokszor rám szólnak, hogy ne olvassak annyi könyvet,ne nézzek éjfélig sorozatokat helyette inkább ismerkedjek,barátkozzak. De nekem így megfelel. Nincs szükségem barátokra. Csak bonyolulttá tennék a jelenlegi életemet és csak a baj van velük.
Nagy nehezen kivánszorogtam az ágyból és az órára néztem...

-Mi a fasz?! - ugrottam hirtelen fel. - Elfogok késni! - ezzel a lendülettel elhúztam a függönyt, magamra kaptam a szokásos kockás ingemet ami "nélkülözhetetlen a stílusomhoz". Ezt egy gyors fogmosás, hajigazítás, pakolás követett és rohanás a sulihoz.

Földrajz óráról kések...pont arról a tantárgyról amit egy olyan ember tanít akitől fosok. -Szuper.- mondtam magamban majd beléptem az ajtón.

-Jó napot Tanár úr. Elnézést a késésért csak...- kezdtem  monológot.

-Csöndet és üljön le a helyére!-mogorvaságát és szigorúságát ma is megcsillogtatja úgy tűnik.

Leültem a szokásos ablakhoz közeli helyemre és elővettem egy könyvet. No persze nem a tankkönyvemet. Jobban lekötnek a művész, kortárs,fantasy és más jellegű könyvek. A mai világban mindenki a telefonjával, táblagépével vagy akár a laptopjával van elfoglalva. Ezekkel ellentétben én picit máshogy gondolkozok pár dologról. Természetesen én is használok ilyesfajta dolgokat, nem vagyok "jobb" se "rosszabb" de én legalább tisztában vagyok a könyvtár fogalmával. Megszűnt a külvilág és csak az olvasott szövegre koncentráltam. Ámde...

-Üdvözöljétek az új tanulót, Brandon Wish-t. Segítsetek neki meg ilyenek. Ülj le valahova. Jobb lett volna hamarabb bejönnöd nem az óra utolsó egy percébe. 

Kicsengettek, felnéztem hirtelen míg a tanár magyarázott valamit, de én csak az osztály másik felébe sétáló bőrdzsekis alakot néztem. 

-Mégis ki ez?-értetlenkedtem.

-Egy új diák. Már megint azokat a szar könyveket bújod? Jesszusom...mint valami idióta úgy nézel ki most.- fordult hátra az előttem ülő copfos lány akivel sose beszéltem még egyszer se.

Nem mintha rám tartozna, de furának tartom, hogy pont most iratkozott át egy diák. Nyakunkon a félévi vizsgák tömkelege. Ráadásul valami nem oké ezzel a fazonnal. 

"Olyan furának tűnik."

Vérszívó a sulibanWhere stories live. Discover now