Bana Bir Masal Anlat, Baba| Tanıtım

400 35 10
                                    

Bana Bir Masal Anlat, Baba

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bana Bir Masal Anlat, Baba

Tarık & Masal

"Nereye daldın, öyle?"

Gülümseyerek bakışlarını Tarık'a çevirdi. Şimdi bu adamdan nefret mi etseydi, hiç bilemiyordu. Çünkü bu adam, öyle çok farklıydı ki! İyiydi, bir kere. İnsanlara yardım etmeyi çok ama çok seviyordu. Samimiydi, yeri geldiğinde sert, yeri geldiğinde de bir kuş tüyü kadar yumuşacıktı.Omuz silkti, sadece. Ardından başını geriye yaslayarak gözlerini yumdu. "Babam yanımda olsaydı, nasıl olurdu diye düşünüyordum."

Tarık ise, Masal'ın bu söylediğiyle gülümsedi ve bedenini tamamen ona döndürerek onu izlemeye başladı. Bu kızda bir şeyler olduğunu, onu ilk gördüğünde fark etmişti. Çok, çok tanıdıktı. Bu bir kere kesindi, ama bundan da emin olamıyordu. İhtimali bile yoktu, bunun!

"Baban yanında olsaydı, ondan ne isterdin?"

Masal, bu soruyla yumduğu gözlerini açtı ve yavaşça kafasını doğrultup bakışlarını tüm bedenini ona döndürerek kendisini izleyen Tarık'a çevirdi.

"Yeni Türkü'nün bir şarkısı var. O şarkısını ne zaman dinlesem sözleri hep bana eksikliğimi hatırlatır. O eksikliğimi hatırlayınca da ben derin düşüncelere dalarım. Diyorum ki;

Babam yanımda olsaydı... Bana bir masal anlatır mıydı acaba? Anlatırken ellerimden tutar mı, uykuya dalıp gitsem bile, hep ama hep yanımda mı olurdu?

Babam yanımda olsaydı, saçlarımı okşar, alnımdan öper miydi? 'Seni çok seviyorum, kızım' der miydi bana?

Der miydi?

Bilmiyorum. Eğer babam yanımda olsaydı, ben ondan borcunu ödemesini isterdim. Bana olan babalık borcunu ödemesini isterdim."

-*-*-*-

Annesinin kaybından sonra bir babası olduğunu öğrenen Masal, bir sır gibi babasının hayatına girince karşılaşacağı sorunlarla nasıl baş edecek?

Bu hayatta sevip sevebileceği tek kadınla aralarına giren istenmedik ayrılık sonrası kendisini tamamen işine veren ve ailesinin ısrarına rağmen evlenmeyip tek başına bir yaşam süren Tarık, yıllar sonra ansızın hayatına giren Masal'ın bakış açısını beklenmedik bir şekilde değiştirmesiyle girdiği bu yeni yolda nasıl ilerleyecek?

Masal, babasının düşündüğü biri gibi olmadığını ve gerçekte harika bir adam olduğunu öğrenince kalbi yumuşayacak mı?

Tarık ise, Yönetici Asistanı sandığı Masal'ı gerçek kızı olduğunu öğrenince ne tepki verecek?

Hayat, öyle bir karışıklığa sürüklüyor ki insanı; ne kararından vazgeçebiliyorsun ne de iç sesine kulak verebiliyorsun!  Ne engeller, ne sorunlar çıkıyor, karşına. Bu engelleri aşmaya, sorunları gidermeye tek bir kişinin gücü yetebilecek mi peki? 

İşte bu hikaye, baba-kızın hikayesi!

Keyifli okumalar. :)

Bana Bir 'MASAL' anlat, BABA!Where stories live. Discover now