09

69 4 3
                                    

POV KATHY

'Kathy! Doe open!' Jai bonkt op de deur van mijn kamer en ik snik. Ik loop naar de deur en doe hem open. Hij staat daar met een frons op zijn gezicht en ik doe een stap achteruit. Hij loopt naar binnen en hij slaat de deur dicht.

'Ga even zitten,' zegt hij. Oké, nu krijg ik dus een verontschuldiging waarschijnlijk. Ik bedoel ik heb niks fout gedaan. Ik verdien er wel een. Ik ga zitten en sla mijn armen en benen over elkaar heen. Hij gaat ook zitten en kijkt me aan. Voor heel lang zitten we elkaar zo aan te kijken. Zijn ogen boren zich in de mijne en ik durf mijn blik niet af te wenden. Ik probeer vol te houden, om geen zwakheden te tonen in mijn ogen. Maar hij ziet er toch wel dwars dorheen.

'Dus... kom je nog iets speciaals doen, of kom je me alleen aanstaren?' vraag ik en hij knijpt zijn ogen samen.

'Sinds wanneer ben jij zo bitchy?' vraagt hij sceptisch en ik haal een wenkbrauw op.

'Als er een mannelijk woord was voor bitchy zou ik hetzelfde vragen. Ik vraag het anders, waarom doe je als een eikel? Je luistert niet naar me, je gelooft me niet, je vertrouwt me niet. Wat heb ik ooit verkeerd gedaan?' Ik bal mijn vuisten en druk mijn nagels in mijn vel. Ik heb snel de neiging om te huilen als ik boos word. En ik wil nu niet huilen. Want hij denkt natuurlijk weer dat ik zwak ben. Een mietje.

'Ik doe als een eikel omdat ik denk dat je liegt. Toen ik je voor het eerst ontmoette en echt met je om begon te gaan was je zo'n lief meisje, maar nu ben je een arrogante bitch. En als je je anders voor doet dan wie je bent, waarover kan je nog meer liegen?'

'Ik heb me helemaal nooit anders voor gedaan dan ik ben. Ik doe altijd zoals ik ben. Maar ik maak nieuwe vrienden, en ik gedraag me op een bepaalde manier met hen. Dat betekent niet dat ik verander of gelogen heb over wie ik ben.' Ik voel hitte naar mijn gezicht stijgen en ik slik.

'Ik denk dat jij en Ella geen vriendinnen meer zijn slecht voor je is. Ik denk dat zij een van de beste dingen is die je ooit is overkomen.' Ik snuif en schud mijn hoofd.

'Ik heb geen spijt van mijn vriendschap met Ella. Ik weet dat wat er ook gebeurt wij elkaars geheimen nooit zouden vertellen aan anderen. Want zo zijn wij niet. Maar ik weet ook dat ik niet hou van de manier waarop ze dit en mij behandelt heeft.' Ik heb geen spijt van alle tijd die ik in mijn leven aan Ella heb gewijd.

'En de manier waarop jij deed? Denk jij dat alle fout bij iemand anders ligt? Alsof jij alles goed doet. Zolang je zo denkt kan je t nooit goedmaken met iemand. Alsof Ella alles fout gedaan heeft. Het is niet dat jij nou zo lief deed,' zegt hij en ik zeg niks.

'Maar wat ik hier kom doen,' begint hij en ik knik. 'Nou, ik wil dit niet meer. Ik vind het niet leuk als jij je als een bitch gedraagt, en dat doe je de laatste tijd vaak. Plus je gaat achter mijn rug om met anderen, dus sorry, maar het is voorbij Kathy. Ik ben er klaar mee. Met ons. Wij zijn over.'

Het duurt even voordat dat is doorgedrongen.

'Wacht... je... je maakt het uit?' vraag ik ontzet en hij knikt.

'What the fuck! Dat kan je niet maken! Jij hebt mijn kant van het verhaal niet eens gehoord! Je trekt gewoon je conclusies en jij denkt maar dat jij het weer beter weet. Maar dat is helemaal niet zo! Wat denk je wel niet over mij! Ik ben geen wanhopige slet ofzo. Alsof ik met andere jongens zou gaan omdat ik jou niet kan krijgen. Jij bent echt een walgelijk persoon weet je dat. Dat jij dat over mij denkt!'

Hij kijkt me aan terwijl ik staar.

'Ren maar lekker terug naar Ella. Ga maar uithuilen en zeggen dat ik gemeen was en het uitgemaakt heb. Geef mij maar overal de schuld van. Want ik weet dat het zo gaat. Dan ga jij weer zielig lopen doen, zoals altijd. Weet je dat is niet de manier waarop je met mensen omgaat. Je moet zelf eerlijk zijn. Dus alsjeblieft vertrek nu. Ga maar naar je perfecte zusje toe. Die is toch veel beter dan ik.'

Ik loop naar de deur toe en open hem. Hij kijkt me aan en loopt dan naar buiten. Ik sla de deur achter hem dicht en zak er tegen aan.

~~~~

Nou nou, wat een heisa.

Maar wel een update :)

xx Jenna

Our New LifeWhere stories live. Discover now