3.3.2 BALDR

68 3 0
                                    

 az északi  Krisztusa, Odin fia, és FORSETI atyja (az igazságszolgáltatás Istene)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

 az északi Krisztusa, Odin fia, és FORSETI atyja (az igazságszolgáltatás Istene).

Úgy meséli a legenda, hogy gyermekkora óta szörnyű rémálmokban szenvedett, melyek saját halálát jövendölték. Ekkor édesanyja cselekvésre szánja el magát. Mind a kilenc világot bejárja, és megesket minden egyes élőlényt, állatot, növényt és követ, hogy sohasem fogják t bántani. Minden élőlény megesküszik, kivéve a fagyöngyöt. édesanyja nem tulajdonít jelentőséget ennek, és azt hiszi, hogy megoldotta a problémát.

így halhatatlanná válik. A Istenei abban lelik kedvüket, hogy nyilakat hajítanak felé, melyek a legkisebb sebet sem ejtik rajta.

Viszont LOKI, a Tűz Istene, elárulja az Isteneket, becsapja a vak HODR Istenséget, egy olyan nyilat ad a kezébe, amelynek élére fagyöngyöt rakott. A vak istenség ráveti a nyilát re, aki szörnyethal.

Ebben a részletben látjuk, ahogyan a Tűz Istene, (a paráznasággal) elárulva a többi Istent, meggyilkolja bennünk a Belső Krisztust, ez pedig más ezoterikus tanokban is megjelenik: Oziriszt Széth öli meg, Hiram Abiff a három áruló áldozata stb.

Amíg a halotti ágyán fekszik, Odin valamit a fülébe súg. Senki sem tudja, mit mond neki, de a legenda szerint feltámadást ígér, a világnak a katasztrófájában való megtisztulása utánra...

Good nightmares for everyoneWhere stories live. Discover now