A bohóc szobor

178 18 1
                                    

Egyik Halloween éjszaka egy egyedülálló apuka, Norris Bernard nem tudott hazatérni otthonába egy üzleti útról időben, így nem tudta elvinni fiait cukorkát gyűjteni. Nem akarta, hogy fiai kimaradjanak a mókából, ezért megkért egy tinit, a szomszéd fiút, Toddot, hogy vigye el a fiúkat, majd vigyázzon rájuk éjszaka. Todd az ajtóban várta a fiúkat, amikor hazaértek az iskolából. A gyerekek azonnal felkapták a jelmezeiket. Az idősebb, Chad kalóznak öltözött, öccse, Michael Buzz Lightyear volt abban az évben.
– Mehetünk? – kérdezte a bébiszitter.
Az ablakon keresztül már láthattuk Toddot és egy csapat gyereket, akik jelmezeikben látogatták meg a szomszédokat. Todd bezárta az ajtót maguk mögött, és a fiúk belevetették magukat a cukorkagyűjtésbe.
Két óra sétálás múlva a testvérek rengeteg csokit gyűjtöttek. Már sötét volt kint, Todd még pár házat engedélyezett nekik, majd azt mondta, hogy mindenképpen menjenek haza. Amikor hazaértek, Todd észrevette, hogy a ház előtt álló lámpa kiégett. A fiúk otthona teljes sötétségben úszott, amikor besétáltak az első ajtóhoz.– Megesküdnék rá, hogy a nappali lámpáját égve hagytam, amikor elmentünk – mondta Todd. A fiúk nem igazán foglalkoztak velük, a csokijaikat nézegették.
A fiú belépett a házba, a fiúk azonnal az emeletre rohantak. Todd felkapcsolta a villanyt, és egy pillanatra hallgatózni kezdett. Nem volt semmilyen furcsa zaj. Egy modern festmény lógott a falról és egy bohóc szobra állt a nappali sarkában. A telefon csöngeni kezdett, így azonnal felkapta.– Jó estét, Mr. Bernard.
– Hogy ment az este?– Nagyszerűen. A fiúk most mentek fel az emeletre, nemsokára ágyba teszem őket.
– Köszönöm, Todd. Szerencsére sikerült elkapnom egy repülőt, így pár óra és otthon leszek. Nézz TV-t nyugodtan addig, és keress valamit a konyhában.
– Jól hangzik, Mr. Bernard. – Todd újra a bohócszoborra nézett. – Nézhetném odafent a televíziót? Nem sértésnek szánom, de a sarokban álló bohóc nagyon ijesztő.– Azonnal menj fel az emeletre és hozd le a fiúkat!Mr. Bernard letette a telefont és azonnal hívta a rendőrséget. Todd felrohant az emeletre, és bezárta magukat Chad szobájába.
Pár perccel később megérkezett a rendőrség.
– A fiúk jól vannak?
Todd lefehéredett a félelemtől. Nem értette, mi történt.– Elkaptuk a behatolót. A bohócot őrizetbe vettük, most már biztonságban vagytok.
Michael a bátyjához fordult.– Látod, hogy mondtam?
Michael hosszú éjszakákon keresztül panaszkodott bátyjának és apjának, hogy egy bohóc rejtőzik a szekrényben, és éjjelente figyeli őket, miközben alszanak.

Good nightmares for everyoneWhere stories live. Discover now