3.3.- AZ ISTENEK

92 4 0
                                    

Az Istenek lakhelye az ASGARD volt (a felsőbb világok, az egek), amely a HEIMDALL Istenség által őrzött tűz-szivárvány által volt összeköttetésben a MIDGARD-al (a fizikai világ).

Boldogan éltek, és a „fiatalság almáival" táplálkoztak, melyeket IDUN Istennő őrzött, és amelyek által folytonos fiatalságnak és erőnek örvendtek.

De az Asgardban különböző lakhelyek voltak, és az Isteneknek úgyszintén két águk volt, akik között bizonyos konfliktusok alakultak ki, még akkor is, ha végeredményben mindenki harmóniában élt a másikkal: a harcos természetű AESIREK, akik a VALHALLA-ban laktak, és akiknek vezetője Odin volt, és a VANIROK (alacsonyabb rendűek, a termékenység, a természet Istenei), akik a VANAHEIM-ben laktak.

Ez az Istenek közötti megkülönböztetés egyedülálló, nem található meg a többi Teogóniában, és az Egyenes Út Istenei és a Nirvánikus Istenek közötti megkülönböztetést jelképezi. Az egész Északi epika az Aesirekről szól, és nagyon kis mértékben a Vanirekről, mely világosan arra mutat, hogy az Északi Mitológia az Egyenes, Közvetlen Út ezoterikus tana...

Good nightmares for everyoneWhere stories live. Discover now