Hoofdstuk 45

3.6K 266 10
                                    

-45-

Jayden p.o.v

Ik wil op Danny afstormen maar Gio houdt me tegen. Ze rennen samen weg, het bos in. 'Laat haar. Danny doet haar niks.' Sust hij me. Gio is samen met me vader de enige die Danny's roedel überhaupt mag. Ik grom naar hem waardoor hij me loslaat. Gio doet een stap naar achter als een soort teken van onderdanigheid. Sem legt zijn hand op me schouder. 'Relax. Ik mag Danny ook niet, maar als Robin hem een kans wil geven, laat haar dat dan zelf bepalen.'

'Ik laat haar níks zelf bepalen als het om Danny gaat!' Antwoord ik fel.

Robin p.o.v

We stoppen bij een klein open veldje tussen de bomen met een beekje erdoor. Rustig drink wat water en kijk naar Danny, die me aandachtig aankijkt. Ik glimlach en kijk hem aan. 'Waarvoor wilden je me spreken?' Vraag ik. 'Ik wilden effe relaxen en wat bijpraten, maar ik denk toch niet dat het een goed idee is...' Zegt hij.

'Hoezo niet? Om Jayden?' Vraag ik verbaasd.

Danny knikt. 'Ik ken Jayden al sinds ik 2 jaar ben, en me roedel naast Jayden's roedel kwam wonen. Nooit hebben we elkaar gelegen. Ik word waarschijnlijk binnen 1 jaar alpha, ik heb geen zin in een uitgebreiden oorlog met Jayden.' 'Hallo!' Lach ik. 'Ik beslis ook!'

Danny grinnikt schamper. 'Ik bedoel het niet lullig hoor, maar bij Jayden's roedel heeft de alpha veel meer te zeggen als de Luna. En je weet zelf ook heus wel dat Jayden vrij... Dominant is. Helemaal als het gaat om jou!'

'Hoe weet jij dat nou?' Vraag ik.

'Nou bij mijn vorige vriendin was dat goed te merken. Toen was het precies andersom, het was Jayden's ex vriendin. En geloof mij, ik heb wel paar littekens er aan over gehouden. Jayden accepteert niet zomaar wat.' Zuchtend kijk ik naar het beekje, wetend dat hij gelijk heeft.

Jayden accepteert niet snel iets en doet hij dat wel, kan het zo weer omslaan.

Ik verander terug in mijn mensen-vorm, net als Danny. 'Zeg eerlijk, Jayden kan gewoon hard zijn.' 'Ja nou weer ik het wel.' Mopper ik. 'Niet dan?' Zegt Danny fel. 'Ja hallo, we hebben het hier wel over mijn mate hé!' Zeg ik boos. 'Ja dus? Heb jij zoveel te vertellen dan als je bij Jayden bent.' Zegt hij beledigd.

Boos sta ik op en ga voor hem staan.

'Ik vertrouw je, als het aan Jayden ligt, zie ik je nooit meer! En toch sta ik hier. Doe niet net alsof ik geen eigen wil heb bij Jayden! Jayden is mijn mate en ik ben hartstikke blij met hem. Wat jij van hem vind, kan me niks schelen.' Zeg ik fel en kijk hem boos aan. 'Wat wil je hiermee bereiken?' Zegt hij.

Zijn dominantie en macht komt als een soort deken om me heen, iets wat ik nog nooit bij Danny heb gezien. Ik voel me zwakker en deels banger worden. Ineens zie ik Danny geschrokken achter me kijken. Verbaasd draai ik me om, Jayden kijkt met felrode in zijn wolven-vorm te kijken.

Jade zit in een boom boven hem en Sem staat naast Jayden. Jayden veranderd terug en loopt dreigend naar Danny toe. 'Behandel haar nog een keer zo en ik maak je af.' Blaft hij en laat zijn tanden zien. Jayden trilt en heeft felrode ogen. 'Jayden. Hij deed niks.' Probeer ik Jayden te sussen. Hij draait zich richting mij. 'Kom naar Black Blood. Ik wil met je praten. Alleen.' Een sterke dominantie van Jayden komt van Jayden af, maar deze keer maakt het me niet bang.

Langzaam knik ik en verander in wolven-vorm, waarna ik wegren.

Danny achterlatend...

The wolf academieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu