32. - Pa, biološki gledano, bila sam sjebana.

978 103 15
                                    


Hemija.

Hemija je bila dosta povezana sa ljubavi. Nakon svega, naš mozak je taj koji nas tjera da osjećamo, volimo, mislimo i pogodite šta je u našem mozgu ? Hemikalije i supstance koje su povezane i koje čine da se naše tijelo razvija, a samim time da se razvijaju i naše osobnosti, naši osjećaji.

Ljubav nije samo imati zajedničke stvari koje volite ili ne volite, ili učenje o tome kako se brinuti za drugu osobu. Ljubav je i povezanost koju osjetiš prema toj osobi, ona povezanost koju nikada prije nisi osjetio prema nekome drugome.

Postojanje hemije je neophodno da bi se zaljubio u nekoga. Evan je u meni budio ona osjećanja koja nisam ni znala da imam. Nenormalno me privlačio njegov izgled. Njegov miris me privlačio, način na koji se koji njegova koža spajala sa mojom, način na koji su se njegove usne slagale sa mojima. Privlačio me i njegov glas.

Pa, biološki gledano, bila sam sjebana.

Wow, neko je pratio na času biologije.

A nisam uopće spomenula njegovu osobnost i sve ono što me tjeralo da ga volim svakog dana sve više.

Bila sam beznadežno zaljubljena u ovog momka.

To sam shvatila čim sa zakoračila u dnevnu sobu. Ta snažna veza između nas me natjerala da progutam pljuvačku. Bila je to čista, nježna povezanost.

Evan me nije promjetio. Ubacivao je drva u vatru. Bio je u crnom, kao i obično. Nosio je običnu crnu majicu i tamne hlače. Bio je i zgodniji nego što ga pamtim.

Ali, kao da je osjetio da buljim u njega, pogledao me. Kada su se njegove tamne oči susrele sa mojima prestala sam disati. Njegovo iznenađenje je ubrzo preraslo u zbunjenost. Šta radiš ovdje ? to pitanje se moglo pročitati sa njegovog lica. Kada se ispravio izgledao je iznenađujuće visoko. Sve oko njega izgledalo je maleno. Otresao je prašinu sa dlanova i spustio rukave svoje majice. Naježila sam se od njegovog pogleda.

Oh, brate, nisam znala da si se već vratio" Helen je stala iza mene. Ostali su je pratili kao mala djeca „gdje je tetka?"

Evan je pogledao u svakog iz našeg društva „ranije je otišla spavati. Okrivila je vino za to." Njegov glas je bio kao muzika za moje uši, nakon što ga toliko vremena nisam čula.

„Oh, pa društvo me dopratilo do kuće. Ponudila sam im tople napitke kao nagradu" Helen je objasnila „osjećajte se kao kod kuće" obratila se nama „sjedite. Donijet ću vam kolače i topli kakao"

Svi moji prijatelji su pozdravili Evana, osim Shanea. Evan je izgledao kao da baš i ne mari za to. Dnevna soba je odisala toplinom i udbonošću. Namještaj je bio smeđ, a drveni ukrasi su bili svuda oko nas. Lau i Jordan su sjeli na kauč, a Shane se naslonio na zid iza njih. Stidljivo, sjela sam na kauč pored vatre, što je bilo samo par mjesta pored Evana.

Moji hormoni su balili za njim.

zašto vas dvije nosite iste majice?" Shane je upitao, razbijajući tako neugodnu tišinu. Bez naših kaputa svi su mogli vidjeti naše majice.

„To je nova tradicija" Lau je odgovorila

Shane je odmahnuo glavom „i mene niste uključile?"

Ne" Lau je promrmljala „nismo željele napraviti još dvije majice"

Shane se namrštio „dvije?" nasmijala sam se jer sam znala šta Lau želi reći

Lau je klimnula glavom „jedna za tebe i jedna za tvoj ego"

Jordan je nabacio svojoj djevojci „ispalaa"

Growing Up(nastavak MWL)( prevod )Where stories live. Discover now