Kapitola 2

253 19 16
                                    

Precitla som z hlbokého spánku . Bolel ma každý kúsok môjho tela . Pretrela som si oči a zalapala som po dychu od bolesti , ktorá mi prešla celým telom . 

Keď som sa rozhliadla po izbe , zistila som , že nie som vo svojom byte . Všetko okolo bolo honosné a drahé . Izba bola obrovská , veľká asi ako môj byt . Celá izba spolu s nábytkom bola zladená do mandľovej farby . Ležala som na obrovskej posteli , ktorá mala po boku stĺpiky lemované zlatom .

Chcela som sa postaviť a preskúmať to tu ,ale od bolesti som sa nemohla postaviť . Zistila som , že mám zlomené rameno . Odrazu niekto zaklopal na dvere . Zatvorila som oči a snažila som sa nevydať ani hláska , ba dokonca ani nedýchať . Dvere sa otvorili a počula som pomalé kroky , ktoré sa blížili k mojej posteli . Niekto mi položil studenú ruku na čelo , od ľaku som skríkla a otvorila oči .

Predo mnou stála útla dievčina . Mala hnedé oči a vyzerala veľmi mlado . Mohla mať tak sedemnásť rokov . Bola oblečená v rovnošate , ktorú nosia chyžné .

„Prepáčte slečna , nechcela som ,aby ste sa ma zľakli . Chcela som len vedieť , či náhodou nemáte horúčku ,pretože v noci ste mali obrovskú zimnicu , triasla sa s vami celá posteľ ."

,,Och, "zaúpela som , „myslím ,že nemám horúčku ,aspoň sa tak necítim ."

„Prepáčte ..som veľmi nezdvorilá , moje meno je Sarah , som chyžná . "

„Kde sa to nachádzam Sarah ? Kto ma sem priniesol ?"

Sarah si hlboko povzdychla a vybrala sa ku dverám . Už som si myslela , že odchádza ,keď zrazu zatvorila dvere a sadla si na kraj mojej postele .

„Ste v sídle bratov Dorotteovcov, včera večer vás sem priniesol mladý pán Bryan . Dnes odišiel na lov a vráti sa až večer , dovtedy chce ,aby som vás prichystala ."

„Čo..oo? Kto sú tí bratia . V živote som o nich nič nepočula a prečo ma tu držia ? Na čo ma máš pripraviť Sarah ?"

„Ani ste o nich nemohli počuť , do Townswillu sa prisťahovali len nedávno . Mali by ste sa upokojiť , pretože ste zo včerajška ešte slabá , mali by ste odpočívať ."

Sarah sa už už chystala odísť ,ale stihla som ju chytiť za ruku .

„Neodídeš odtiaľto dokiaľ mi všetko nevysvetlíš ! Pozri mám zlomenú ruku ! On ..on ...ten tvoj mladý pán ma mučil , hrýzol ma a pil moju krv! "

Sarah moje priznanie však neprekvapilo .Vôbec ju nezaskočilo to ,čo som jej povedala . To o tej krvi .

„Slečna , v poriadku , všetko vám vyrozprávam ,ale mali by ste byť tichšie , pretože ak sa o vás dozvedia starší bratia pána Bryana , obávam sa , že skončíte oveľa horšie ako len so zlomeným ramenom , to vám môžem potvrdiť ."

Zalapala som po dychu a prikývla som . Od strachu mi stuhli všetky končatiny na tele .

„Bratia Dorotteovci sú upíri . Áno , je to zvrátené . Aj ja som ešte pred niekoľkými rokmi žila s myšlienkou , že upíri ,vlkolaci a podobné príšery sú len výmysel . Ale to nie je pravda . Pred niekoľkými rokmi som sa prihlásila na inzerát ,kde ponúkali obrovské peniaze za prácu chyžnej v tomto odľahlom meste . Rýchlo som sa prihlásila ,pretože som peniaze naozaj potrebovala . Hneď ako som vstúpila do domu sa na mňa vrhol pán Drew . Myslela som si , že po jeho výpade som prišla o všetku krv v tele . Bola som na tom , že čoskoro zomriem . Potom však do miestnosti vkročil pán Caleb a zachránil ma . 

Zachránil ma avšak pod podmienkou , že u nich budem pracovať až do smrti a ani jeden z nich mi neublíži . Nemôžem ich tajomstvo nikomu prezradiť ,pretože by ma bez mihnutia oka zabili . Zvykla som si na nich , sú normálni a naozaj mi od toho incidentu ešte nikdy neublížili .

Bratia chodia do mesta medzi ľudí aj počas dňa . Žiadne historky , ktoré som o upíroch doteraz počula na nich neplatia . Žiaden cesnak , krucifix alebo podobné veci . Vodia si sem návštevy a správajú sa ako obyčajní občania tohto mesta . "

Celý čas som Sarah s obrovským strachom a údivom pozorovala . 

„Ako je možné , že upíri existujú ? A čo odo mňa chcú ?" zašepkala som a rozvzlykala som sa . Horúce slzy mi tiekli po lícach ako vodopády .

„To vám neviem povedať , dostala som len jeden jediný príkaz ,"odpovedala mi Sarah .

„A to je aký ?"

„Večer vás mám obliecť do svadobných šiat ."


°°KONEČNE ! Napísala som ďalšiu časť a veľmi sa teším na vaše reakcie ♥ Dúfam , že som aspoň trochu potešila .°°

Krvavé väzenieWhere stories live. Discover now