49. kapitola - Tina vs Grace

1.7K 113 2
                                    

Keď sa Tina konečne zbavila Jacka, stratila z dohľadu Harryho. Išla sa spýtať Emily, či ho náhodou nevidela.
„Išiel s Grace pravdepodobne na ošetrovňu," povedala.
„Na ošetrovňu? Na čo?"
„Zrazili sa a jej sa niečo stalo s rukou," odpovedala.
„Dobre, vďaka," povedala Tina a rozbehla sa ku dverám.
Rýchlym krokom chodila po všelijakých chodbách až sa konečne dostala na konečnú. Keď zahla za roh, pri okne stála dvojica. Telá a pery mali nalepené na sebe a keď sa lepšie pozrela, spoznala ich. Vysoký chlapec bol nepochybne Harry a o hlavu nižšie dievča pravdepodobne Grace.
Jej zhýknutie preťalo ticho na chodbe a okamžite sa jej do očí nahrnuli slzy. Jej srdce dostalo silný úder a pri tom prasklo. Otočila sa na päte a rozbehla sa. Chodby len tak míňala až sa nakoniec dostala von z budovy. Prekvapilo ju, že ešte nebolo zamknuté, ale viac sa nad tým nezamýšľala.
Prechádzala sa tichými nočnými ulicami mesta dlho do noci a snažila sa nemyslieť na to, čo videla. Nevedela sa však toho obrazu zbaviť. Dookola sa jej prehrával v mysli. Najviac ju ale štvalo to, že jej to vadilo. Nerozumela tomu. S Harrym predsa nič nemá, tak prečo žiarli? Možno preto, že s ním strávila tak dlhú dobu osamote, že si ho začala privlastňovať. Možno tým, že ho mala rada a možno tým, že k nemu cítila niečo oveľa viac.
Prečo sa vždycky dostane k tejto téme? Harry je len jej kamarát, nič viac a tak to aj zostane. Zajtra tu bude posledný deň. Mala by sa pozviechať a užiť si ho s priateľmi.
Tak aj spravila. Chrbtami rúk si poutierala slzy a namierala si to na internát. No keď už stála pred ním a potiahla za kľučku, dvere sa neotvorili. Bolo zamknuté.
Super, pomyslela si a sadla si na chladné schody.

***

Keď Tine konečne prišla odomknúť jedna z vychovávateliek, bola veľmi prekvapená, že dievča nebolo celú noc na internáte. Rôzne otázky, ktoré pokladala, Tina jednoducho odignorovala a utiekla do svojej izby. Prebehla všetkými potrebnými chodbami, rozrazila dvere na svojej izbe a rýchlo sa prezliekla do niečoho teplejšieho. Na začiatku októbra už začal pofukovať chladný severný vietor, na ktorom bola vystavená celú noc. Okrem toho sedela na chladných schodoch. To spôsobilo, že jej teraz bola nehorázna zima.
Keď sa konečne poobliekala, až vtedy sa rozhliadla okolo seba. Jej pohľad sa presunul na spiacu Emily, ktorej z úst tiekla slina, cez stôl zaprataný použitými plastovými pohárikmi, knihami poukladanými na sebe a kusmi oblečenia, až zastavil na tretej obyvateľke tejto izby. Červeň sa jej okamžite nahrnula do tváre, no po chvíli aj zmizla. Harry nikdy nebol jej a nikdy už nebude, tak prečo nedať šancu Grace?
Otočila sa na päte a vošla do kúpeľne. Poumývala sa a upravila a keď spätne vošla do izby, všetky obyvateľky už boli hore. Emily aj Grace sa chystali na vyučovanie, no Tina nie. Načo pôjde do školy, keď preberanému učivu nebude rozumieť, keďže toho toľko zameškala a tento deň je vlastne posledný, ktorý tu zostane? Nebude si ho predsa kaziť školou.

Z pohľadu Stylesa
Vyučovanie zbehlo ako voda. Veciam, ktoré teraz preberáme absolútne nerozumiem, ale to nevadí. Dobehnem to a dúfam, že na komisionálnych skúškach to nedoseriem a úspešne dokončím minulý ročník. Potom sa budem môcť venovať tomuto ročníku.
S úsmevom som vyšiel zo školy a nasmeroval si to k internátu. Tešil som sa z konca školy a nastávajúceho víkendu. Dnešné popoludnie si ešte užijem s Tinou a potom pocestujem domov, kde sa rozvalím pred telkou na gauči a celý víkend nebudem nič robiť.
Vybehol som schody, dvakrát zahol za roh a keď som sa blížil k mojej izbe, z tej oproti som začul krik. Dve ženské hlasy sa striedali vo výmene názorov, z toho jeden z nich som poznal veľmi dobre.
Pricapil som svoje ucho na dvere a počúval ako sa dvaja zápasníci sumo snažia vyhrať zápas.
„Čo som ti spravila, že sa ku mne chováš takto? Od kedy som späť z tvojej strany ku mne prichádzajú samé zhnusené pohľady. Popod nos si mrmleš nadávky na moju osobu. Áno, viem to. Myslíš si, že to nie je počuť, ale ono je! Čo také strašné som ti spravila, že ma nenávidíš?" kričala Tina.
V jej hlase bolo počuť veľa otáznikov a možno aj hnevu. Niekto sa na ňu hneval a ona nevedela prečo.
Druhý hlas sa ozval takmer okamžite, no tentoraz s kľudným tónom.
„Zobrala si mi všetko, čo som chcela. Vždy som bola v tvojom tieni a keď si odišla, konečne som sa mohla prejaviť. Konečne sa mohlo dostať na svetlo moje pravé ja. Toto je moje pravé ja. Svetríky a voľné džínsy nikdy neboli mojou súčasťou. Bol to len obal. A teraz, keď si sa vrátila, ti nedovolím ma opäť dostať dole. Som jednou z najpopulárnejších dievčat na škole a ty ma o tom miesto znova nepripravíš," dokončila... Grace?
Áno, naozaj to bola Grace. Vážne to v jej očiach takto vyzeralo? Vždy som si myslel, že ona nechce byť "vyššie" postavená. Vždy mi pripadala ako sivá myška, ktorá chce pokoj od ostatných.
Takže preto sa hádajú? Všimol som si, že medzi týmito dvoma dievčatami to od Tininho príchodu iskrí, ale že až takto?
„Nevedela som, že to takto prežívaš," ozvala sa súcitným hlasom Tina.
„Nevšimla som si, že by ti nejako vadili moje skutky. Vždy som si myslela, že to berieš s rezervou," dokončila.
„S akou rezervou? V tomto prípade sa žiadna rezerva spraviť nedala. Tebe sa to povie sprav si rezervu. Ty si mala vždy všetko čo si chcela, ale ja nie," povedala smutne.
„Vždy všetko nie."
„Tak schválne. Čo ti chýba teraz?"
Chvíľa ticha mi pripadala ako nekonečná.
„Priatelia a... Harry," odpovedala.
„Harry," zopakovala tichšie Grace.
„Vždy sa mi páčil," dopovedala.
„To som si všimla," povedala Tina a bolo počuť aj smrknutie.
„Hej!" ozvalo sa za mnou a ja som skoro prekonal infarkt.
„Doma ťa neučili, že počúvať cudzie rozhovori sa nepatrí?" zbadal som Emily so zdvihnutým obočím, keď som sa otočil.
„A teba doma neučili, že strašiť ľudí sa nepatrí?" odpovedal som otázkou.
„Pýtala som sa prvá."
„A ja druhý," ujasnili sme si fakty.
Emily nado mnou pretočila očami, na čo som sa musel uškrnúť.
„Ustúp," vyzvala ma.
Spravil som ako chcela a pristúpil k dverám od mojej izby. Keď som stlačil kľučku, ešte som sa otočil a v otvárajúcich sa dverách oproti som zbadal objímajúce sa dievčatá. Tinu a Grace.

ArgumentWhere stories live. Discover now