31. Epstein Barr/EBV/körtelfeber

37 2 3
                                    

Text: Oskar Rödin Baserat på Anthony Williams livsverk.

EBV. Ca 60 olika sorter som klassificeras efter aggressivitet. Beräknat att ca 80-95% utav alla människor varit i kontakt med någon form utav den breda Herpesfamiljen. De drar nytta utav alla former av belastning på kroppens system, försöker avancera när de känner att den angripne är som svagast. Det är oftast när flera varianter och stammar av viruset har fått fäste i kroppen, samt när belastningar i form av andra patogener, kroppsfrämmande substanser, skadlig strålning och framförallt de tunga rädslobaserade adrenalin-cocktails, som de kan avancera och göra märkbar skada. Deras starkaste vapen mot oss är när vi ej vet om deras existens i vår symfoni, annars ett klent virus som man med kunskap och målmedvetenhet kan driva ut ur kroppen.

Steg 1, Vilandes i blodet och duplicerar sig, stärker upp sig och inväntar ett gynnsamt läge., tålmodigt känner av efter en tillräckligt tillfredsställande försvagning.

Steg 2, Vid rätt läge så attackerar den körtlar som sköldkörteln och ger upphov till Körtelfeber, Mononukleos. De försöker även ofta attackerar organ i detta läge, gärna levern, njurar och/eller mjälten, då de bland annat livnär sig på steroidhormoner och slaggprodukter, kroppsfrämmande substanser som t.ex. olika metaller är deras favoritföda.

Väldigt selektivt så samarbetar de gärna med vissa andra patogener, som t.ex. Streptoccocus A och B samt Borrelia bakterier. De är otroliga på att känna av vilka hormoner som utsöndras i kroppen, därför de är så effektiva när de väl bestämmer sig för att försöka avancera. Det är i denna attack av sköldkörteln som viruset är som mest smittsamt då den även ofta smittar via saliv.

Steg 3, När viruset fått fäste i organ eller körtlar så hittar sjukvården härifrån bara antikroppar, finns då det inte längre aktivt i blodet. Det är här som sjukvården tappar kopplingen till viruset. Kan ligga djupt in borrat i organen och körtlar i månader, år till och med decennier beroende på kontaminerings grad och externa influenser. Dem borde studera deras olika nervgift och sedan kunna leta efter det i blodet!

Viruset borrar in sig i vävnaden och triggar inflammation. Även när viruset ökar i antal så blir deras biprodukt giftig och påverkar kroppens funktioner. Det är bland annat de döda viruscellerna som blir ett nervgift, som de sedan frigör strategiskt för att försvaga kroppen. Framförallt förvirra immunförsvaret likt en rökridå för att sedan försöka avancera och få starkare fäste i kroppen.

EBV rotar sig väldigt gärna i levern och orsakar många utav de leversjukdomar vi lider av idag. Viruset är t.ex. huvudorsaken för Hepatit C. Leverns funktion blir då nedsatt och kan ansamla restprodukter och kan då bli ännu mer funktionsmässigt nedsatt. Är även eller som ett resultat av angriparna har svårt att bearbeta fett, så kan detta i kombination skapa kedjereaktioner som kan eskalera. Bland annat kan då reningsförmågan påverkas negativt samt blodets kvalité, allt från energiinnehåll till blodets tjocklek kan påverkas. Här kan ni läsa mer om .

Om bukspottkörtel även blir infekterad, eller får nedsatt funktion p.g.a att det nära samarbetet med levern och gallblåsan påverkas, så kan även magsyran bli ur balans. Denna cocktail av sju syror kan då bli skadlig, detta i sin tur påverkar hur näring smälts och då även hur näring tas upp. Kan då orsaka bland annat uppblåsthet och förstoppning, även utveckla en överkänslighet mot näringsämnen som tidigare inte varit något problem. En balanserad magsyra-cocktail främjar även att så mycket oönskat som möjligt oskadliggörs redan i magsäcken.

Kost & kunskapDär berättelser lever. Upptäck nu