14. Mat & motion för sköldkörteln

125 2 5
                                    

Som nämndes i fg. kapitel ansvarar SK för ämnes-omsättningen i hela kroppen o är alltså central för att den överhuvudtaget fungerar . Vi dör om den inte gör det efter att vi fallit i koma om vi inte först dör av en hjärtattack i hyper-tillståndet. Det stod oxå att den var beroende av friska binjurar samt jod o selen o även zink. Nedan är en utmärkt rätt för att ta hand om den!

" Killer-soup" mot bakterier, virus, svamp o cancer samt anti-inflammatorisk & suverän för sköldkörteln med massor av  jod, selen o zink förutom B12, D-vit mm

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

" Killer-soup" mot bakterier, virus, svamp o cancer samt anti-inflammatorisk & suverän för sköldkörteln med massor av jod, selen o zink förutom B12, D-vit mm.

Fräs lök o röd/gul paprika lätt o häll på tomatpuré, röda linser, quinoa, höns/fiskbuljong, vatten, havssalt vitpeppar, ingefära, kryddnejlika, gurkmeja , chili, cayenne, vitlök, o rivna morötter. Sjud under lock 30 min. Lägg i torsk/lax o räkor i småbitar som helst marinerats i citronen, salt o kryddorna o stäng av/sänk värmen. Låt stå en stund så fisk går precis klar. Smaka av bit fisk o tillsätt ev mer salt, syra o hetta.

Överkurs: koka med räkskalen i tomatsåsen och ta bort den innan du lägger i resten. Lite vild lax är kanongott (odlad är giftig) likaså cocosmjök. Fett är viktigt o behövs för att ta upp D-vit i fisken om du inte har i lax, annars i det närmaste fettfritt men mättar ändå bra.

Cocos o morot (falcarinol) är bra mot candida o cancer. Chilli o cayenne ett måste för smaken o effekten. Den (Caspasinet) ökar ämnes-omsättningen o cirkulationen i kroppen o hjälper mot bla IBS (!)magsår o dödar patogener. Torsk har lättsmält protein o 120% RDI för jod. 50% för selen, 56% för B12 o 36% för vit D samt övriga mineraler. En höjdare för sköldkörteln och kroppen. (foto Ica.se)

Ob! Fisk måste varit fryst om ätas knappt klar! Soppan kan varieras i oändliga fast kryddorna ovan är nyttigast.

* fänkål o citron - * saffran (ej vitlök) * curry, gärna pudrat på äppelklyftor i soppan.

* Vitlöks-chilli-citronkräm: blanda cremefraiche och /lr majonäs med sambal olek, citron, vitlök, salt o gärna nån msk tomatpure.. suveränt gott till allt.. fisk, kyckling mm

Vintips: torrt vitt fruktigt vin bäst med hög syra till fisk och hetta från chilli,

Vintips: torrt vitt fruktigt vin bäst med hög syra till fisk och hetta från chilli,

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.
Kost & kunskapDär berättelser lever. Upptäck nu