-16.BÖLÜM-

19.8K 552 29
                                    

Sabah aşağıdan gelen seslerle araladım gözlerimi.Seslere biraz dikkat kesildiğim zaman seslerinin sahibinin Miran ve bi kadının olduğunu anladım.

Saatte baktığım da 7.30 du okul 8.30 da başlayacaktı yani hazırlanmam için 1 saat vardı.Hemen yataktan kalkıp banyoya yöneldim.Elini yüzümü yıkadıktan sonra Miranın dün aldığı okul formamı giydim.

Dizimin 4 parmak üstünde siyah renk pileli etek ve beyaz lakostu okul formam.Gözlerimin maviliğini belli etmesi için siyah eyeliner ve hafif kırmızı ruj sürdüm,siyah saçlarımada hafif dalgalar yaptıktan sonra hazırdım.Beyaz converslerimide giydikten sonra aşağıya yöneldim.

Miran ve kadın koltukta oturuyorlardı.Onların yanına ilerlediğim zaman kadının dün barda tanıştığım Azra olduğunu gördüm.Benim geldiğimi fark etmiş olacaklar ki ikisi de bana döndü.Azra bana bakıp

" Günaydın Ada " dedi.Bende yüzüme sahte bir gülümseme ile

" Günaydın Azra sabah sabah ne işin var burada " dedim.

" Sevgilimi görmeye geldim" deyip Miranın elini tuttu.Sinirle Mirana dönüp

" Demek sevgilini görmeye geldin ama dün seni sadece Miran bana arkadaş diye tanıtmıştı ne ara sevgili oldunuz" dedim dişlerimin arasından.

Azra bir kahkaha atıp

" Miran benden pek hoşlanmış ve sabah aradı benimle denemek istediğini söyledi bende kabul ettim" dedi alayla.

" Ya demek öyle" dedim.Gözlerimin dolduğunu hissediyordum.

Benim kocam olucak adam başka kadınla.Ah! kocam mı dedim.O benim sadece anlaşma üzerinde kocam ama sonuçta kocam dimi yani kıskanmam normal yani başka bir anlamı olamaz.

Kendi kendime düşüncelerimle boğulurken Miranın sesiyle irkildim.

" Hadi Ada bir şeyler atıştırda okula gidelim" dedi alayla.Ona sinirle bakıp

" Yok Miran çabuk gidelim kalk hadi" dedim ve kapıya yöneldim.10-15 saniye sonra arkamda ayakkabı sesleriyle geldiklerini anladım.

Dışarı çıktıktan sonra Azra Miranı yanağından öpüp kendi arabasına ilerledi.Onlara sinirle bakıp arabaya bindim ve  kapısını sertçe kapattım.Mirana hadisene gibisinden bir bakış atıp önüme döndüm.

Yaklaşık 1-2 dakika sonra yan tarafındaki kapının kapanma sesiyle Mirana döndüm.Yüzünde amacına ulaşmış bir bakış vardı,dün gecede olduğu gibi.Ona alayla bir gülümsemeyle

" Ne kadar hızlısınız Miran ağa beni kendine aşık edemeyeceğini anladın ve kendini başka kadınların kollarına mı bıraktın? " dedim.Bana yüzündeki sırıtmayla bakarak

" Beni kıskandın itiraf et ." dedi.

" Evet kıskandım her ne kadar bir süre sonra bitecek olan bir evliliğimiz olsada sen benim kocamsın " diye içimdeki gerçekleri söyledim.

" Bana aşık olmaya başlıyorsunuz Ada Devran" dedi.Ona bakıp kahkaha atarak

" Saçmalama! Ben sana aşık olucam rüya anda görürsün.Hem ben Devran değil Hanzadeyim unutma kuzen."dedim.

Tartışmamızı benim telefon sesim bölmüştü.Telefonun ekranına baktığımda annemin aradığını gördüm.Fazla bekletmeden açtım telefonu.

" Annem"

" Adam kızım iyi misin yavrum?"

" İyiyim annem bir sorun mu var sen beni aramazdın hiç ne oldu hayırdır"

AŞKIN TÖRESİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin