4. rész

2.7K 128 18
                                    

Az örsre vezető út feszülten telt. Anya kivételével egyikünk sem beszélt. Anya felváltva faggatta Stilest és a sheriffet, de választ nem kapott. Majd nekem kezdte el fejtegetni, hogy nem mondhatok semmit, csak ha ő is jelen van. Láttam Stiles arcán, hogy elhiszi, hogy én voltam. Érdekes módon a sheriff tűnt úgy mint aki kételkedik a bizonyítékok valódiságában. Anya pedig fel sem tette a kérdést, hogy én voltam-e. Bízott bennem. De vajon a falka többi tagja is bízik bennem? Az örsre beérve megtörtént az őrizetbe vétel majd egy kihallgató szobába vittek. Körülbelül fél órán át ültem ott egyedül amikor végre belépett Stiles.

- Tisztában vagy vele, hogy mivel vádolnak? - kérdezte

- Hol van a hivatalos Stiles? Most már hírtelen tegezni kezdtél? - kérdeztem komolyan Nem fogok siránkozni, nem ijedek meg tőle.

- Emily, négy ember meggyilkolásával vádolnak. Az első és a második helyszínen nem találtunk semmit, de a harmadikon találtunk egy részleges újjlenyomatot, ami a tiéd. A negyedik helyszínen pedig egy kamera rögzítette a gyilkosságot - mondta majd videót kezdett el lejátszani a telefonján

A videón egy barna hajú nő ugrik neki egy fiatal szőke lánynak. Többször megüti, majd mikor a lány már a földön fekszik elővesz egy kést és leszúrja. többször is. A fejemet elfordítottam, hogy ne lássam, hogy kioltanak egy életet, de Stiles hangja arra kényszerít, hogy tovább nézzem.

- Nézd!

Miután a nő úgy gondolta, hogy a lány halott, felállt, leejtette a kést, majd telekinézis segitségével egy nagy kukát borított a testre, majd egyenesen a kamerába nézett. Döbbenten néztem a saját arcomat. Ördögi mosolyt villantott a kamerába, majd egész egyszerűen elsétált. A videó ekkor ért véget.

- Tényleg azt hiszed, hogy miután megöltem valakit még bele is bámulok a kamerába?

- Persze, hogy nem, de a bizonyíték megingathatatlan. A bíróság nem ismer téged, ők csak a felvételt fogják látni, amin megölöd a lányt.

- Vagyis te hiszel nekem?

- Szeretnék, de a gyilkosságok idejére nincs alibid - kezdte

- Otthon voltam a lányommal - mondtam

- Derek nem volt otthon, Olivia pedig nem megbízható tanú, hiszen egy gyereket lehet manipulálni.

- Lelepleznéd a varázslatot? - kérdeztem - A felvétel nem kerülhet ki az őrsről. És nem azért, mert ez az elsőszámú bizonyíték ellenem, hanem azért, mert valaki mágiát használt, amit egy kamera rögzített.

- Bizonyítsd be, hogy nem te voltál! - állt fel és az ajtó felé sétált

- Az utolsó gyilkosság... - kezdtem mire megtorpant és megfordult - két napja történt?

- Igen - mondta

- Akkor be tudom bizonyítani, hogy nem én voltam - mondtam - Legalábbis neked.

- Miért?

- A gyilkos a videón telekinézist használt, amit én is tudok. Legalábbis tudtam.

- Hogy érted, hogy tudtál?

- Úgy, hogy hetekkel ezelőtt, amikor az a vérfarkas megtámadott és megkarmolt...

- Igen?

- Azóta nincs erőm - nyögtem ki

- Mi van? - kérdezte egy kicsit hangosabban mint kéne

- Elvesztettem az erőmet - ismételtem meg más szavakkal

A boszorkány és a vérfarkas 2 - A rejtélyes lányWhere stories live. Discover now