Capitolul 6

9.5K 696 35
                                    

Ii tremurau mainile cand ajunse acasa sambata. Pana in acea zi avusese mare grija si intodeauna ruga pe cineva sa o conduca pana la masina cand iesea de la munca. Dar dupa ce il vizitase pe Devon Jones, asistentul care avuse grija de mama ei in ultimele zile de viata, observase o masina neagra care o urmarea.

Agitata, devie un pic de la drumul ei pentru a verifica daca era doar imaginatia ei, dar masina neagra continua sa fie in spatele ei. Si, in final, se sperie atat de tare incat fusese pe punctul de a se pierde.Privind peste umar in timp ce se indrepta spre veranda, isi scutura capul.Nu o sa o urmareasca pana acolo, gandi.Dar cu toate acestea , practic fugi pana la usa.

Odata intrata in casa inchise ochii si se sprijini cu spatele de usa. Cand ii deschise din nou, Max se afla la un metru de ea, privind-o cu o expresie de surprindere.

- Se pare ca ai avut o zi agitata. Este ceva ce vrei sa imi spui?

- Nu, chiar acum  nu. Dar am nevoie de un pahar de apa.

- Reyna... esti bine?

- Imediat o sa imi treaca - ofta ea, intrand in bucatarie.

- Unde ai fost?

- La clinica, muncind. Nu la clinica de stomatologie... e un alt job pe care il fac  ca voluntara in unul dintre cartierele sarace ale orasului.

- Ce?

- Bine, cineva trebuie sa faca si aceasta munca. Apoi am trecut pe la spitalul unde a murit mama mea pentru al saluta pe asistentul  care a avut grija de mama mea in ultimele ei zile de viata. Saracul Davon, tatal sau este pe moarte...

- Devon? Ti-a cerut ceva?

Reyna il privi, perplexa.

- Nu, dar daca mi-ar cere i-asi da. S-a purtat foarte frumos cu mama mea.

- De asta incerc eu sa te averizez. Trebuie sa ai grija, pentru ca dintr-odata vor incepe sa apara oameni care sa iti ceara ajutorul...

- Nimeni nu mi-a cerut pana acum ceva - il intrerupse ea, furioasa.

- Atunci de ce ai intrat in fuga asa speriata? Te-ai intalnit cu unul dintre prietenii lui Tony?

- Nu stiu... dar m-a urmarit un Mercedes negru pana aici.

Max isi stranse buzele.

- S-a terminat. Nu mai poti continua sa mergi la munca.

- Ce spui?

- Este cel mai intelept lucru, Reyna. Pe zi ce trece descopar tot mai multe lucru despre incurcaturile in care s-a bagat fratele meu. Asa ca vei ramane aici pana vei naste copilul, si apoi vei putea pleca in alt oras daca asa iti doresti. Dar trebuie sa ai grija. Oamenii vor incerca sa profite de tine.

- Nu imi pot lasa munca, este singura mea sursa de venit. Si sa cresti un copil nu este tocmai ieftin.

- Banii nu vor fi o problema daca vei semna acel acord.

- Nu o sa semnez acel acord si nu am de gand sa accept banii tai.

- Atunci refuzi posibilitatea de ai da copilului tau o viata comoda doar din orgoliu.

- Asta a fost o lovitura sub centura - ii reprosa Reyna. Important este ca nu voi ceda custonia copilului nimanui. Eu vreau ca copilul meu sa fie fericit si poate ca tu esti plin de bani, dar nu esti fericit.

Max se incrunta.

- Majoritatea femeilor ar face crima de om pentru a se vedea inconjurate de comoditati. Intodeauna ai fost atat de exasperanta?

Pasiune neprevazutaWhere stories live. Discover now