Capitolul 4

9.8K 678 33
                                    

Reyna deschise ochii cand auzi notele de muzica clasica care proveneau de la elegantul ceas desteptator si, introrcandu-se pe o parte isi acoperi capul cu perna.

" Inca cateva minute".

Patul era divin. Ii placea asa de mult incat nu dorea sa se ridice din el. Mult mai bun decat cel din apartamentul ei.

Se ridica dintr-odata in sezut, reamintindu-si ca nu trebuia sa se obisnuiasca cu atatea luxuri. La un moment dat, si cu siguranta va fi mai repede decat tarziu, va trebui sa se intoarca la casa ei, in care ea era bucatareasa si menajera. Acolo nu va fi un ceas desteptator cu muzica clasica, si cu siguranta nu va avea o mancare gatita de un bucatar -sef ci mai degraba o mancare semipreparata. Dupa ce se dadu jos din pat, traversa camera si intra in baie. Va trebui sa se trezeasca mai devreme pentru ca casa lui Max era mai departe de clinica la care lucra, isi spuse.Dar gandul la el facea ca ceva din ea sa se stranga.

Ii era foame, decise. Era asta, sau copilul.

Dupa ce isi imbraca halatul albastru pe care il folosea la munca, cobori la bucatarie si ramase surprinsa sa il vada pe Max plmbandu-se dintr-o parte in alta vorbind la telefon. Purta o pereche de pantaloni scurti si o camasa fara maneci care ii lasau la vedere bratele de infarct. Totul la el dadea impresia de forta bruta.

- Spune-i lui Alex ca limitam expansiunea interioara pana cand vedem ce o sa se intample cu dolarul. Da, stiu ca Alex are o alta opinie, dar fiecare are un scop: eu aduc liniste, si el aduce artificiile. Si in acest moment, economia nu este pentru artificii. Spune-i sa se gandeasca la o noua expensiune in strainatate... Da, voi lucra de acasa in dimineata aceasta. O sa vin dupa-amiaza la birou. Multumesc, ne vedem mai tarziu... Ah buna dimineata ,Reyna. Ai dormit bine?

- Da, foarte bine.

- Avem suc de portocale proaspat facut. Si  bucatarul va fi incantat sa iti gateasca ceea ce iti doresti.

- Trebuie sa plec chiar acum daca vreau sa ajung la timp la munca.

-Nu poti sa pleci fara sa manaci micul dejun. Nu te gandesti la copil?

- O sa mananc ceva mai incolo. Intodeauna avem fructe si magdalene la clinica.

- Magdalene si fructe? - repeta el. - Asta nu este o mancare nutritiva.

- Nu cred ca copilul meu sufera. De asemenea i-au vitamine in fiecare zi - replica Reyna, deranjata. - Bun, ar fi mai bine sa plec. Ne vedem mai incolo...

- Lucrurile tale vor fi aici cand te vei intoarce de la munca.

Reyna se opri brusc.

- Lucrurile mele?

- O firma ne mutari impacheteaza chiar acum lucrurile tale in cutii pentru a le aduce aici. Mobila, vesela  si tot ce mai ai vor merge deocamdata la un depozit de mobila. Iar lucrurile care se afla in camera copilului se vor aseza in camera de aici care este chiar langa a ta.

- Un moment...

- Un decorator te va suna mai tarziu pentru ai spune cu iti place...

- Am spus eu ca o sa raman aici? - exclama, Reyna, perplexa.

Max isi arcui o spranceana.

- Ai de ales?

- Ai fi putut sa imi dai timp ca sa ma obisnuiesc cu ideea. Sa ii trimiti pe acei oameni in casa mea fara sa ma consulti ...

- Aveai de gand sa faci mutarea fiind insarcinata?

- Sunt foarte sanatoasa. Nu trebuie sa ma tratezi ca si cum as fi din cristal.

Pasiune neprevazutaWhere stories live. Discover now