-1-

3.5K 60 20
                                    

Emma's pov

Het is zaterdag middag 5 uur en ik loop naar huis. Iedere zaterdag werk ik in een klein café dat wordt gerund door kennissen van ons. Het is maar 5 minuten lopen en alleen op zaterdag. 

Ik maak mijn voordeur open en meteen wordt ik welkom geheten door de geur van pannenkoeken. Ik doe mijn schoenen uit en hang mijn jas aan de kapstok. Ik loop door naar de keuken waar mijn vader de pannenkoeken staat te bakken en mijn moeder de tafel aan het dekken is. 

"Emmie" hoor ik de vrolijke stem van mijn kleine zusje Rosy zeggen. Rosy is 8 jaar en heeft blond haar met blauwe ogen. Ik ben 16 jaar en heb bruin haar dat tot boven mijn schouders komt en groengrijze ogen. Ik ben gay btw. Mijn ouders gingen er vrij goed mee om alleen maakt mijn moeder soms een beetje domme opmerkingen. Ik ben nu bijna een half jaar samen met mijn vriendin Merel. Ik heb alleen bijna geen gevoelens meer voor haar dus ik denk dat het dadelijk weer tijd is voor mijn dagelijkse telefoongesprek met Lin. 

Anyway ik ga aan tafel zitten en mijn ouders beginnen te praten over hoe hun dag was. Ik ben klaar met eten en loop meteen naar boven om me te douchen. Als ik klaar ben is het half 7 en loop ik naar de zolder waar ik altijd zit omdat mijn kamer gewoon veel te klein is. 

Ik open whatsapp en duw op het bel icoontje bij Lins naam. Lin en ik bellen altijd want appen is te vermoeiend. Lin is mijn beste vriendin sinds de brugklas. We hadden allebei nog een vriendin bij ons, mijn vriendin was Megan en Lin had Puck. Op de eerste dag in de brugklas werden we met ons vieren bevriend en zijn we altijd samen gebleven. Binnen een paar seconden neemt Lin de telefoon op. 

"hey queen" zegt ze vrolijk. "hey bitch" zeg ik blij terug. Lin en ik schelden elkaar voortdurend uit, dat is zo leuk aan onze vriendschap. "is er drama?" vraagt ze meteen. Ik begin een beetje te lachen om Lins interesse voor drama. "ja, het gaat over Merel" zeg ik. "okay tell me" zegt ze nadat ik wat gerommel heb gehoord op de achtergrond als teken voor mij dat ze even goed is gaan zitten. 

"nou ja kijk, mijn gevoelens voor Merel zijn niet meer echt de gevoelens als hoe ze een half jaar geleden waren, ik bedoel ja ik hou nog van haar maar meer op een vriendschappelijke manier" leg ik uit. "okay nou dan moet je het uitmaken" zegt ze droog. "ik ben bang om haar te kwetsen" zeg ik als ik op de bank plof. "dat snap ik maar des te langer je doet alsof je nog verliefd bent des te meer pijn het Merel uiteindelijk gaat doen" zegt Lin. Wow sinds wanneer praat zij zo verstandig. "je hebt gelijk bitch, thanks" zeg ik. 

"anyway nu we dat hebben gehad, mijn ouders zijn tot maandag avond weg en ik heb heel veel moeite met Duits kun jij morgen komen?" vraagt ze. "ben je al die tijd alleen met je broertje?" vraag ik niet antwoordend op haar vraag. "nee de babysitter van mijn broertje is hier" zegt ze. "even terug komend op of ik morgen kan komen, is die babysitter cute?" vraag ik geïnteresseerd. "ik denk wel dat je haar cute gaat vinden ja, maar je moet maar komen als je het echt wil weten" zegt ze en ik voel haar glimlach door de telefoon heen. "laat het me even vragen, ik neem je mee" zeg ik als ik de telefoon op pak en naar beneden ren. 

"pap, Lin is alleen thuis en ze vraagt of ik morgen kan komen want ze snapt weer eens niks van Duits" zeg ik als ik mijn vader hoopvol aankijk. "ja sure" zegt hij droog als hij weer verder gaat met zijn werk. Ik loop naar hem toe en kus zijn wang waarna een 'dankje' volgt en loop dan weer naar boven. 

"okay ik kom morgen, hoe laat?" vraag ik als ik weer op de zolder zit. "uhm je kan om 1 uur komen" zegt ze vrolijk. "okay is goed, kan ik ook blijven eten dan moet mijn vader of moeder mij ophalen zodat ik niet hoef te fietsen" vraag ik, want ik ben echt te lui om een half uur op die fiets te zitten. "wacht ik vraag het aan Sarah" zegt ze en ik hoor haar van de trap lopen. Ik neem aan dat Sarah haar babysitter is. 

"hey, kan een vriendin van mij morgen komen om me met Duits te helpen?" hoor ik Lin vragen. "ja tuurlijk" hoor ik onduidelijk. "okay en kan ze ook mee eten?" vraagt Lin weer. "ja is goed als ze shoarma lust" zegt de onbekende stem weer. "ja vast wel dat kind lust alles" zegt Lin met een lachje. "okay dan is het goed" zegt de onbekende stem ook lacherig. Ik hoor Lin weer de trap op lopen. 

"hoorde je haar stem?" vraagt ze. "ja maar heel onduidelijk" zeg ik. "okay mooi, anyway je mag dus komen van Sarah" zegt Lin. "okayy" zeg ik blij. 

"hey Lin" zeg ik na een tijdje van stilte "ja". "denk je dat ik nu naar Merel toe moet gaan?" vraag ik. Merel woont een paar straten van mij vandaan. "ja dat is misschien wel het beste" zegt Lin. "okay dan hang ik op" zeg ik. "okay tot morgen slet" zegt Lin vrolijk. "bye" zeg ik lacherig terug en hang dan op. 

Ik loop naar beneden en zeg even tegen mijn ouders dat ik naar Merel ga. Ik loop de deur uit en binnen tien minuten sta ik voor de deur van Merel. Ze maakt open en geeft me meteen een knuffel. Ik aarzel even maar geef dan toch een snelle knuffel terug. We lopen naar binnen en gaan op de bank zitten. 

"wat doe je hier?" vraagt ze lief en bezorgd. "kijk Merel ik wilde dit niet meer langer uitstellen want ik wil je geen pijn doen dus ik ga het nu ook gewoon zeggen zonder het akward te maken" ik stop even om adem te halen en zeg dan de woorden die ik de afgelopen dagen al had willen zeggen. 

"mijn gevoelens voor je zijn niet meer het zelfde als een half jaar geleden, ik zie je meer als een vriendin op dit moment, Merel ik wil het uitmaken anders is het niet eerlijk tegenover jou" zeg ik zacht. "ja ik had het al door de afgelopen dagen, dat je gevoelens niet meer zo sterk waren" zegt ze. "dus je begrijpt het?" vraag ik. Merel knikt als ze tranen in haar ogen heeft staan. Ik trek haar tegen me aan in een knuffel en ze begint te huilen op mijn shirt. Zo zitten we tot Merel klaar is met huilen en ze me een laatste peck geeft op mijn lippen. Ik glimlach zwakjes en zij doet het zelfde. 

"ik ben blij dat je het hebt uit gemaakt want ik wilde je ook nog wat vertellen" begint Merel, ik knik al teken dat ze door moet gaan. "ik ga verhuizen naar Amerika de komende week daarom staan alle dozen hier" zegt ze. "okay cool" antwoord ik droog. 

"anyway ik ga nu terug naar huis want mijn ouders wilde niet dat ik te lang bleef" zeg ik als ik opsta en naar de deur loop. "ik wens je alle geluk en veel plezier in Amerika" zeg ik als ik haar een laatste knuffel geef. "thanks en jij hier in dit kikkerland veel plezier, succes en geluk" zegt ze. We laten elkaar los en zeggen nog een laatste keer 'bye' tot ik weg loop en terug naar huis vertrek. 

'Ik ben benieuwd wat me te wachten staat'. Denk ik bij mezelf als ik bij mijn huis aankom en de deur open. Ik loop door naar de woonkamer en zeg tegen mijn ouders dat het uit is met Merel en dat ze deze week gaat verhuizen naar Amerika. Ze knikken en dan sta ik op om ze een kus te geven want ik ben moe en wil slapen. Ik zeg nog even welterusten tegen ze voordat ik door de deur van de gang naar boven loop, naar mijn kamer. Ik stop eerst nog even bij Rosy en geef haar een kus op haar voorhoofd. Ik loop naar mijn kamer en doe mijn pyjama aan. Ik kruip onder de dekens en sluit meteen mijn ogen, omdat ik moe ben van deze drukke dag op het werk en van het bezoekje aan Merel. 

Ik val na een paar minuten in slaap met de gedachte aan wat me de komende tijd te wachten staat in mijn hoofd.

AN: hey people. Dus ik ben begonnen aan een nieuw boek. Ik kreeg dit idee en werd enthousiast en nu is hier het eerste hoofdstuk. Ik weet niet hoe vaak ik nieuwe hoofdstukken ga plaatsen [dit geld ook voor mijn andere boek, 'My Three Crushes']. Ik ben op dit moment veel verhalen aan het schrijven en ik zit ook met school want mijn punten moeten omhoog. Daarbij komt ook nog dat ik niet goed in mijn vel zit de laatste tijd. Anyway I realy hope you liked it.

-bye 

My Best Friends BabysitterWhere stories live. Discover now