1. Bakgrund

275 4 0
                  

Vi blir allt sjukare i dagens välfärdssamhälle. Alla sjukdomar har ökat dramatiskt. Allergier och diabetes och andra sjukdomar kryper lägre och lägre i åldrarna. Sjukvården verkar dock inte hänga med. De verkar heller inte särskilt intresserade att ta reda på varför. De verkar mera intresserade av att bota symptom än orsak och att skriva ut lite piller. Gärna antidepressiva. Som om det skulle göra någon friskare? Knappast. En titt på bipacksedeln och man ser vilken påverkan de har. Många piller är kontraproduktiva och förvärrar orsaken och ställer till med mer skador. Vanliga värktabletter är oerhört skadliga och kontraproduktivt vid feber som är kroppens naturliga försvar. Allergitabletter dämpar immunförsvaret och gör en infektionskänslig. Tabletter mot halsbränna och magsår dämpar magsyran och förvärrar problemet som oftast är otät magmun pga för lite magsyra eller bakterier som trivs ännu bättre vid låg magsyra. Statiner sänker blodfetterna men det är fler som dör av hjärt- och kärlsjukdomar som har låga blodfetter. Högre blodtryck är naturligt och nödvändigt för äldre . Insulin är ju bra, men vore det inte bättre att undvika kolhydrater? Bulkmedel ordineras vid magbesvär istället för en fiberrik diet med grönsaker som innehåller näring och läker tarmen. Säkert finns det fler exempel.

En del av ovan har jag själv erfarenhet av och när jag slutat följa de råd jag fått av vården har jag blivit bättre. Jag är långt ifrån ensam. Kostens betydelse för hälsan och brist på näringsrik giftfri mat som orsak till sjukdomars uppkomst börjar uppmärksammas mer och mer. Många är de läkare och näringsterapeuter som försöker höja sina röster och peka på detta och nya forskarrön som visar att gammal forskning kan ha felaktiga slutsatser eller i värsta fall vara manipulerad. Dessa läkare blir förföljda, fråntas sin legitimation och kallade kvacksalvare. Man kan ju fråga sig varför? Läkemedelsindustrin befinner sig i en knivig sits. De vill gärna sälja så mycket piller som möjligt. Friska människor är inte lönsamma. De vinner inget på att människor äter sig till en bättre hälsa. Kan det vara anledningen till att näringslära är så gott som obefintlig i läkarutbildningen? Kan det vara anledningen till att det saknas intresse och pengar att forska om detta? De är också totalt ointresserade av att arbeta eller forska kring medicin och behandlingar som inte går att patentera eller tjäna pengar på.

Hur kan det komma sig att många länder och organisationer frångår WHO:s direktiv att bota Malaria med artemis (malört) och istället använder verkningslöst malariamedicin ? Malaria är en av världens dödligaste sjukdomar där 70 % är barn under 5 år.

Ett annat område är cancer. Ligger det någonting i att cancerceller älskar socker och mår dåligt av syre och värme och vissa ämnen som finns i maten? Det vore rätt trist för industrin om det var så. För då kan vi ju förebygga det genom att äta rätt mat, undvika socker och syresätta vår kropp med motion? Det kanske tom går att hejda cancer med denna metod? Eller så kan vi stötta vårt immunförsvar och stärka våra binjurar som har en central roll i detta?

Binjurarna och dess funktion i kroppen är kolossalt eftersatt inom forskningen och vården. Kan det bero på att kortison eller binjurehormon inte går att tjäna pengar på ? Ändå kan bristande funktion få katastrofala konsekvenser och tom döden. Det är troligen en av vårdens mest underdiagnosticerade sjukdomstillstånd och misstas säkerligen för utmattningsdepression eftersom symptomen är så omfattande. Ibland behandlas sköldkörteln först då den överkompenserar sjuka binjurar vilket kan ställa till med än värre problem både för binjurar och sköldkörteln. Det är många saker jag undrar över och som jag tycker politikerna ska ta tag i. Ett holistiskt synsätt där man också ser och behandlar orsaken till sjukdom och inte bara dämpar symptom behövs.

Min fd granne Ann Fernholm , vetenskapsjournalist har tillsammans med andra startat Kostfonden som ett alternativ för de som vill stödja oberoende forskning kring mat och medicin. Vad många inte känner till är att läkare endast har ett fåtal timmar om detta i sin utbildning och att den mesta forskningen idag bekostas av företag med egna intressen. Därav har t ex sockerindustrin och mjölkindustrin dolt egen forskning kring negativa hälsokonsekvenser på liknande sätt som tobaksindustrin gjorde. Det påstås att det finns mejlkonversationer mellan Harward och bolagen där det framgår att kolhydrater orsakade fetma och cancer. Trots detta sponsrar man alltså "light" kampanjer med mindre fett och mer socker/kolhydrater, som gröna nyckelhålet t ex. Aspartam mm har också tvivelaktigt rykte och för min egen del skulle jag aldrig drömma om att ta det i min mun igen. Är rätt övertygad att min diabetes två orsakades av den kampanjen och myten liksom viktuppgång. Möjligtvis fungerar björksockret Stevia som också sägs hjälpa mot Borrelia, vilket även studier visar.

Lyssna på videon ovan samt John Virapen nedan ( med svensk text). Han är en av mina favoriter som jobbade på bolaget som förstörde mitt liv och berättar hur han mutade svenska hälsomyndigheter att godkänna Prosac. Den här boken handlar om "alternativa " sätt att behandla sjukdom på, hur man från grunden stärker sin kropps immunförsvar så den kan läka själv. Till syvende och sist kan inga piller i världen läka kroppen. Det kan den endast själv göra och om man förstör dess möjligheter till det har man lagt bensin på brasan och möjligen skruvat ur varningslampan. För den som inte är sjuk är den ändå ett verktyg för hur man kan leva ett hälsosammare liv. Den som inte har tid att investera i sin hälsa får förr eller senare lång tid att vara sjuk. Så ta dig den tiden . Det är du värd. Det finns ingen som tackar dig när du är sjuk och det är inte den med flest prylar och pengar som vinner i himlen.

Kampen om Hälsoparadigmet - HELA FILMEN ovan är 1.23 om synen på hälsa i Sverige.

Videon Ovan Dr John Virapen swe sub talar ut del 1 av 4 10 min. Sök resten på YT.

Läs gärna mer på Kostfondens hemsida. De har just nu ett projekt om lågkolhydratkost kan påverka människor med IBS. Man kan stödja via bankgiro 900-4243 eller plusgiro 900424-3 eller Swish: 123 900 42 43. Det går oxå bra att bli månadsgivare.

Kost & kunskapDär berättelser lever. Upptäck nu