~2/A~

1.7K 129 22
                                    

John ve Sherlock lokantaya girdikten sonra John yemek için spariş verdi.Sherlock ise sadece kırmızı şarap söylemişti.Greg ve John yemeklerini yerken bir yandanda dava hakkında tartışıyorlardı.
Sherlock ise günluğü inceliyordu.
Tarihlere ve el yazısına baktı.Katil yani şüpheli başkanın korumasıydı.
10Temmuzda adamın gece nöbeti vardı.Sabahta kızının veli toplantısı olduğunu yazmış..Peki günlük yazmaya nasıl vakit bulmuştu?
Sherlock aniden günlüğü kapattı ve haraketli bi şekilde konuşan ikilinin dikkatini çekmeyi başardı.
Şüphelinin evini incelemem lazım.Günlüğüde laboratuvara götürmeliyim.
Greg kaşlarını çatıp düşündü.Sherlock a katilin evinde en fazla 5 dakika verebilirdi.
-5 dakika?
Bu sırada Sherlock ikinci bardağı doldurdu kafasına dikti.
-10?
-10 dan fazla olmaz.
Anlaştıklarına göre konuşulacak birşey kalmamıştı ki Sherlockun telefonu çalmıştı.Arayan Mycroft'tu.
"Sherlock.Nerdesiniz?"
-Bence bunun cevabını biliyorsun.
Mycrofttan birkaç homurtu geldi.
-Neden ordasınız?
-Dava tabiki.
Teledonun yüzüne kapanması üzerine henüz yemeğini bitirmemiş olan Johna kalk artık der gibi baktı.Kenardaki şişeyi eline alıp dibinde kalan şarabıda bitirdi.
John yemeğine son bir bakış atıp ayağa kalktı ve Sherlocku takip etmeye başladı.Kasaya ödemeyi yapıp dışarı çıktı.Yağmur başlamıştı.Sherlock Johnu kolundan tutup ıslanmaması için çatının altına çekti.
Sherlock la birlikte taksi beklemeye başladılar.Garip bi sessizlik oldu.John yerinde sallanmaya başladı.Sherlock ona bakmıyordu bile.Dikkati üzerine çekmek için hafifçe öksürdü.Sherlock göz ucuyla ona baktı.
-Sherlock?Neyin var.Yeni bi dava almamıza sevinmemiş gibisin.
Sherlock bunu nasıl açıklatacağını düşünmeye başlamıştı ki taksi geldi.
Böylece Sherlockta vereceği cevaptan kurtulmuştu.
Sessiz bir yolculuğun ardından 221B ye geldiler.
Ms.Hudson evde değildi.
Sherlock odasına aldığı alkolün etkisiyle yalpalayarak yürümeye başladı.Tam düşüyordu ki duvara tutundu..Hayır.Tutunduğu şey duvar değil Johndu.Sherlock bunu göz ardı edicek kadar sarhoştu.John Sherlocku odasına taşıdı ve onu yatağa ittirdi.Derin bi nefes verip tam gidicekken Sherlock Johnu bileğinden tuttu.Sanki acı çekiyormuş gibi bakıyordu Johna.Bu onun duygularını bu kadar net yansıttığı nadir zamanlardandı.
"John,lütfen..gitme"
John yatağın kenarına oturup Sherlockun alnına elini koydu.Ateşi yoktu.Yinede John Sherlockun yanında beklemeye karar verdi.
...
Sherlock uykuya dalmıştı.Dışarıdaki yağmur sesini dinlemek Johnun uykusunu getiriyordu.Yavaşça Sherlockun yanına uzandı ve uyuya kaldı.

****

Greg, Sherlock ve John gittikten sonra yemeğini bitirip kalktı.Dışarı çıktığında kapıda bi taksinin beklediğini gördü.

Şansına şaşırdı.Taksi çağırmasına ve bu yağmurda beklemesine gerek kalmadan taksinin sanki onun için beklemesi bu gün olan en güzel şeydi.
Taksiye atladı ve evin adresini verdi.
Takside tanıdık bir koku vardı.
Greg şoförün yüzünü göremiyordu ama taksicinin onu izlediğini hissediyordu.Fazla alırmadı ve kafasını arkaya atıp gözlerini kapattı.Taksinin durduğunu hissedince cebinden parayı çıkarıp parayı uzattı.Eli adamın eline deydi.Greg taksiyi umursamayı kesmiş davayı düşünüyordu.İyi akşamlar dileyip taksiden indi.Evin anahtarlarını ararken hala gitmeyen taksinin plakasına göz attı ve eve girdi.
...
Yorum yapmayı unutmayın:)

Happy Together/Johnlocked Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin