10. díl

1.2K 51 1
                                    

Annabeth

Ráno nás vzbudil až Cheirón. Netvářil se moc nadšeně, asi taky proto že jsme usli s Percym spolu.

..Cheiróne-" zrudla jsem, ale percy se jenom smál. DLoubla jsem ho do žeber.

,,To nic, Annabeth. Já to chápu. Oba dva jste byli unavení." začal se vytáčet ze dveří ,,Jasone, Piper, Leo ... Pojďte sem" a do pokeje přišli ti tři nováčci. Jakmile je Percy viděl bylo mu na omdlení, teda aspoň tak vypadal.

,,Percy ? Jsi v pořádku ?"

..Jo." a uhnul pohledem. Zase lhal. Nechtěla jsem se s ním hádat před Cheirónem ani těmi nováčky, tak jsem to radši vypustila z hlavy.

,,Takže. Tady Jasonovi se vrátili vzpomínky. Malinko jsem mu v tom pomohl, ale skoro na všechno si vzpomněl potom tvém výstupu Percy." podíval se na Percyho ,,Měl by jsi nám maličko vysvětlit co to mělo znamenat a hlavně by jsi nám měl vysvětlit, jak se do tebe dostala Gaia." všichni se otočili na Percyho. Percy mi stiskl ruku. Byl bledý víc než, když byl v kómatu a jak jsem vedle něj byla blízko, poznala jsem že se třese.

,,Cheiróne, já-" zasekl se. Nevěděl co říct. Objala jsem ho.

..Ty to zvládneš, chaluhový mozečku." řekla jsem mu. Percy jen zavrtěl hlavou.

,,Tentokrát ne Annabeth." podíval se na ostatní ,,Vy nevíte co jsem prožíval celé ty týdny v kómatu. Gaia mě navštěvovala.. Řekla mi tolik věcí o kterých nechci nikomu říkat... Stručně řečeno... Celý ty tři týdny mě Gaia mučila psychicky a já jsem to málem vzdal." podíval se na mě ,,Jedině ty jsi mě držela při životě. Už-už jsem chtěl-" do očí se mu nahrnuly slzy. Podle jeho výrazu a podle toho jak se potil. Toho musel zažít hodně. Byla jsem bezmocná. Nevěděla jsem jak mu pomoct. Percy byl v koncích...Tak jsem ho viděla úplně poprvé za těch pět let. Gaia ho totálně dodělala.

,,Ach, Percy." povzdechla jsem si.

,,Dobře, Percy." vložil se do toho Cheirón ,,Jestli o tom nechceš mluvit, tak dobře. Teď bubu mluvit já. Tady Jason je synem Jupitera. Je to říman."

,,Cože ? Říman ?" vykulila jsem oči.

,,Přesně tak Annabeth. Jsou dva tábory. Řecký a Římský. Oba jsou od sebe daleko, protože v dějinách se tyto táory vždycky hrnuly do války proti sobě." podíval se na Jasona ,,A Jason je z Tábora Jupiter. Prý neví jak dlouho byl pryč, ale byl tam vysoce postavený, takže by to neměl být problém. Leo a jeho srub se pustili do stavby lodě." nadechl se ,,Annabeth, Percy, Jason, Leo a Piper se vydají pro ty dva v Táboře Jupiter a vydáte se do Říma... Je vám to jasný ?" podíval se na všechny. Všichni pomalu přikývli ,,Fajn. Teď-" z hrůzou se podíval na Percyho. Zděsila jsem se co se mu zase stalo, ale když jsem se otočila jenom se pokoušel postavit.

 

Percy

Chtěl jsem se zvednout. Potřeboval jsem se uzdravit. Nechtěl jsem ležet. Gaia...Gaia... Nevím jak to popsat, ale po tom co mě navštívil Hádes mě už navštěvovala jenom ona. Byla to muka. Nikomu jsem to nechtěl říkat, protože bych to ani nedokázal říct a hlavně jsem slíbil Annabeth, že jí nebudu přidělávat starosti. Posadil jsem se na posteli zatím co Cheirón něco říkal a nakonec jsem se chtěl postavit.

PercabethWhere stories live. Discover now