7. Kapitola

43 4 4
                                    

,,Co?" tázavě se na mě podívala Rita. ,,Byla jsem tam a v jedné z beden jsem našla utýrané koně..." odmlčím se a sklopím hlavu. Bylo by mi nepříjemné vidět její vyšokovaný výraz. Rita se bleskurychle zvedne a já sebou cuknu. ,,A to mi říkáš až teď?!" zvýší na mě hlas a já nechápavě vstanu. ,,A co se děje?" Rita zesmutní. Zhluboka se nadechne a vydechne. 

,,Asi pět měsíců zpátky, když jsem ještě neměla Pixie..." podívá se na poníka. ,,...jsem měla svého vlastního koně. Byla to nádherná bílá klisnička. Říkala jsem jí Angelka. Vyhrávali jsme spolu různé šampionáty všude po Jorviku a prožili toho spolu hodně. Pak, ale přišla osudná noc. Byl Silvestr. Rozhodla jsem se že s Angelkou si uděláme novoroční procházku krajinou. Byla chladná temná noc a mě už byla zima. I Angelka se trochu klepala, tak jsme se rozhodli se už vrátit." nadechne se.

,,Během chvilky jsme uslyšeli hlasité zatroubení auta a když jsme se otočili, svítila na nás jasná žlutá světla auta. Pamatuji si, že bylo natřené fialovým lakem a nějaké logo asi na něm bylo. Lekla jsem se. Angelka dokonce ještě dřív. Vyhazovala zadními končetinami a vzpínala se, což nikdy nedělala. Nečekala jsem to a v sedle jsem se taky udržela jen pár sekund. Spadla jsem mimo cestu do vlhké trávy na záda. Byla jsem při vědomí, ale ta ukrutná bolest mi bránila v pohybu." 

,,Uslyšela jsem troubení a řehtání. A potom náraz. Všechno přestalo, já jen uslyšela mužské hlasy a viděla jsem jak někdo je u Angelky. Chtěla jsem na něho zařvat, ale strachem mi hlasivky odporovaly. Jen jsem otevírala pusu, ale můj hlas z ní nevycházel. Uviděla jsem jak Angelku nakládají do auta. Pak jen nastartovali motor a šílenou rychlostí odjeli pryč. Kouř z výfuku mi ještě víc podpořil černý  kašel." utře si slzu co ji tekla po tváři. ,,Co se stalo potom?" vyzvídám soucitně.

,,Do rána mě našla nějaká dívka z jiné stáje. Sanitkou mě převezli do nemocnice, ze které jsem do dalšího dne byla propuštěna bez následků žádného zranění a byla vyléčena z černého kašle. Vrátila jsem se do Moorlandu, kde jsem se okamžitě poohlížela po Angelce. Nikdo o ní nic nevěděl. Nahlásila jsem všem co jsem viděla a zahájilo se pátrání po Angelce. Pár holek mi pomohlo vyvěsit všude po okolí papír na kterém byl vytisknutý obrázek Angelky a moje číslo k tomu."

,,Bylo mi zatraceně smutno, co se stalo. Bála jsem se o Angelku. Angelku nikdo nenašel. Všichni to vzdali a vítr začal odtrhávat papíry postupně do oceánu, kde se rozložily. Uvědomila jsem si, že Angelku už nikdy neuvidím a musela jsem si zvykat na život bez ní. Trvalo mi to asi tak týden. Jednoho dne, ale Jenna ke mě přivedla tady Pixie.." pohladí po pleci Pixie. Pixie jen zaržála a pohodila hlavou. ,,Darovala mi ji a já jsem na Pixie začala jezdit. Nejprve mi vadila její malá výška, ale pak jsem si zvykla. Narostla mezi námi pevná důvěra, ale pouto co jsem měla s Angelkou...to už nikdy s žádným koněm nebudu mít." rozbrečí se a svojí rudou tvář si zakryje rukama. 

Podala jsem jí svůj látkový kapesník a Rita pohledem poděkovala. Utřela si do něj slzy a podívala se na pláž. ,,Myslíš, že tam je?" zeptám se. ,,Musí. Musí tam být já to vím." řekne rázně a vysmrká se. ,,Co takhle plán?" trapně se usměji. Rita po mě střelí pohledem. ,,Jako, že je zachráníme? I Angelku?" Přikývnu. Rita se na mě váhavě podívá. ,,Chceš získat Angelku zpět nebo ne?" zvýším vyzývavě hlas. ,,Jo chci!" přikývne rychle a kapesník mi vrátí. 

,,Musíme se, ale nějak domluvit." řeknu.


Tentokrát vás bude čekat delší rozhodnutí! Beru podle prvního kdo odpoví! Odpovědi pište stručně, abych si vyznala v tom, jak to myslíte! :3

Hra : www.starstable.com        Zaregistruj se a stáhni! x3


Kdy se to uskuteční? 

A) Ve dne      B) V noci


S koněm nebo bez?

A) S koněm    B) Bez koně


Jaká metoda? (jak proběhne záchrana)

A) Hlasitá   B) Tichá


Další pomoc?

A) Ano   B) Ne


Hlasuj, komentuj a rozhodni! :D



Ten pátýWhere stories live. Discover now