4. Kapitola

59 4 3
                                    

Ne, na tohle nemám! To se radši nechám chytit, než abych někomu brala život!

Zahodím klacek a pomalu se začnu zvedat. Chlap mě zatáhne za vlasy a já zaskučím. ,,Nikdo tě neučil, že se do cizích věcí nemáš plést?" usměje se a táhne mě až skoro na špičky. ,,Vy jste si o to říkali.." zašeptám a kopnu ho do nohy. Chlap ucukne a pustí mě. Já se jen zapotácím a letím jak blesk do stájí. Udýchaná narazím do Justina.

,,Lilian?" udiveně na mě pohlédne. ,,Kde je Thomas?" vyhrknu. ,,Na tom samém místě.." odpoví a já se k němu rozeběhnu. Zastavím se u něho a naberu do plic čerstvý vzduch. ,,Co se stalo?" podívá se na mě. ,,Udělala jsem to, ale byly komplikace." odpovím zadýchaně a spolknu ledové sliny. ,,Neudělali ti nic?" ,,Ne" ujistím ho. Thomas si mě prohlíží a nakonec si povzdechne. 

,,To je dobře. Jdi si odpočinout. Pokud pak budeš chtít můžeš si s Pirátem znovu vyjet." usměje se na mě a já bez odpovědi zalezu do malé ubytovny pro jezdce co tu jsou jen na chvíli. Myslíte si, že tu snad zůstanu? Jorvik je poměrně velký ostrov! Nebudu přece jenom tady!

Ve svém pokojíku jsem se na pohovce zachumlala do měkoučké deky a usnula. Chvilku to trvalo, protože zvenčí byl hluk a neustálý dusot kopyt. 

Po několika hodinách...

Probudila jsem se svěží a odpočatá. Odhrnula jsem deku a podívala se na hodiny. Bylo čtyři odpoledne. Z okna jsem mohla vidět ty nejhezčí červánky co jsem kdy viděla. Ze skříně jsem si vyndala jezdecké boty a nazula si je. Helmu jsem si připnula na hlavu a za sebou zamkla. 

Bylo normální, že tuto dobu se stmívalo mnohem dřív. Byl přece podzim! Bylo poměrně horko. Moje oči zamířily na zapadající slunce co se skrývalo za zdí menší jízdárny. Na obloze nebyly vidět žádné náznaky modré barvy. Mám tohle období moc ráda.

Konec snění, jde se do stájí! V sedlovně jsem si vzala věci na Piráta a dotáhla je až k jemu boxu. Osedlala jsem ho a poplácala ho. Chytla jsem ho za otěže a dovedla až přes stáje. Moc tu už hluku nebylo. Všichni vypadli nebo jsou zalezlí v ubytovně. Teda až na pár jezdců, kteří měli asi stejný záměr proč tu jsou. 

Na nic jsem nečekala a nasedla. Lehkým pohybem popohnala Piráta do klusu a jeli jsme směrem k pláži. Okamžitě jsme zatočili doprava a obešli stáj. Písek byl na dosah. Pirát ponořil do něho svoje kopyta, která se v něm otiskla. Byly malinké vlnky, klidné a mírumilovné. U moře nebo spíš u oceánu, jsem byla jen jednou v životě. Odvážila jsem se se zout a zchladit si nohy. Sundala jsem si tedy boty a rajtky trochu vyhrnula pod kolena. Pirát klidně stál na místě opodál zatímco já se blížila k vodě. Jednu nohu jsem ponořila do vody. Byla trochu studená, ale příjemná. Ponořila jsem do ní druhou a po chvíli jsem se s Pirátem procházela podél pláže ve vodě. Čvachtání muselo být slyšet na míle daleko. 

Můj relax, ale přerušilo něco čeho jsem si všimla kousek od nás. Zastavila jsem se a Pirát se na mě zvědavě podíval, jakmile se, ale podíval mým směrem, stáhl uši dozadu. Byly tam velké bedny s nějakým logem. Také tam byly obrovské a neobvyklé lodě. Většinou jsem znala lodě typu jako třeba co měli Vikingové, Piráti nebo tak nějak, ale tyhle jsem ještě nikdy neviděla. Všimla jsem si pohybu co se kolem beden proháněl. Bylo to pár osob v zeleném. Chodily sem a tam a některé mezi sebou diskutovaly. Bylo zajímavé to pozorovat. Boty jsem nechala na místě a bosa nasedla na Piráta a pobídla ho do cvalu k nim. 

Pirát odporoval, což mě překvapilo. ,,Copak se děje?" prohrábnu mu jeho jemnou hřívu. Pirát zafrká a poskočí. Pochopila jsem, že se mu tam nechce. Sesedla jsem tedy a rychlým krokem k nim šla. Vzápětí se hrozně leknu, když mi Pirát zkříží cestu a pohazuje divoce hlavou. Něco tady nehrálo. Snažila jsem se vyčíst z jeho očí co má na mysli, ale marně. Povzdychla jsem si. 

Popadla jsem boty, nasedla a dojela jsem zpátky ke stájím. Odsedlala jsem ho a usušila si u rohu nohy. Nazula jsem si boty a měla namířeno k ubytovně. Tohle bylo na nic. Bylo by mnohokrát lepší kdybych tam šla. Ale co to bylo sakra s Pirátem?! No nic...třeba to byla jen náhoda. Zítra tam půjdu radši bez něj. Ou a mohla bych zkusit ten western o kterém tu všichni drbají!


Hra : www.starstable.com     zaregistruj se a stáhni! x3

Budou tu tentokrát dvě rozhodnutí! 

A) Jít tam      B) Nejít tam

Pokud rozhodnete možnost A) tak tady je druhé rozhodnutí!

A) S koněm   B) Bez koně

Do komentářů napište vaše rozhodnutí a hlavně hlasujte! :D


Ten pátýWhere stories live. Discover now