"İKİ HABER"

13 2 0
                                    

    "Pışt geldik dediğin yere hey ." duyduklarımla gözlerimi açtım benim mahallemdeydik .Gönlüm rahatlamıştı .Arabadan inenecekken çocuk kolumdan tuttu.

"Ben can " dedi gülümsüyordu  gözlerine baktım sanki cevap vermemi bekliyormuş gibi "Merin" diyip arabadan indim hemen  evime geldim .Mahallenin çöp kokusunu bile özlemiştim 2 gün ayrılamıyordum kanıma işlemişti bu mahalle. Ev havasızdı .

Hemen camları açtım  .  Saat 1.40 dı bende yarına bırktım ev işlerimi.Yatağıma yattımdaki o huzur kimsed yoktu .Gözlerimi kapatıp uykuya dalmaya başladım.

-******-

Sonunda huzurlu bi sabaha kalktımşım  evin halini hatırlıyınca hızlı bir şekilde odamdan çıktım .Mutfakta elimi yüzümü yıkayıp  salona geçtim .Valaha bok götürüyordu neyse tamam artık temiz olucam diyip yarım saat sonra yine aynı şekili alıyordu.

Ama temizlemem lazımdı hemen televizyondan yotubeye girip karışık muziklere tıkladım.Depo olan odadan süpürgeyi çıkarıp süpürdüm vay be nerdeyse 5 aydır bu  tişörtü arıyordum be. Her yeri süpürüp geri kalan işleri yaptım.

Çok yorulmuştum ama değmişti.Nerdeyse parıldıyordu .Sıra yemek yapmaktaydı  ve en yapamadığım şey . En kolayı makarnaydı internete girip okudum ve sırasıyla işlemleri yaptım. Olmuştu galiba emine ablanınki gibi olmuştu. Emine abla bizim mahallenin en fedakar  insanıydı.Evli felanda değildi ellili yaşlardaydı her Allah' ın günü yemek yapar getirirdi .

Onada yük olmuştum ama sonunda ben kendi yemeğimi yapmıştım. Makarnayı tabağa koyup salona geçtim bir yandada bilgiseyarımı getiriyordum .İş bulmam lazımdı .O ibneden  son kalan bir haftalık paramı almam lazımdı . 

Siteleri dolaşırken en makulun bulmaya çalışıp , bir yandanda makarnaları ağzıma tıkıyordum."Buldum la ." diye bağırınca ağzımdaki makarnalar yeri boyladı "Lan daha yeni  sildim ya."  yerdekileri toplayıp  tepsiyle beraber mutfağa bıraktım.

İş ilanına cevap verdim cd yolladım . Beni alırmarmıydıki buraya .Holdingti  sonuçta bende okumuş insandım .Sekteterlik yapardım yani .İçimden tüm duaları okuyup gönderdim ."Allah' ım gönderdiğim ilanı kabul ettir amin."  buda tamamdı sadece beklemekti. İkide bi mesaj kutuma bakıyordum ama bişi yoktu tüm umutlarımı kestim. "La koskoca holding hanginiz bakıyonuz bu işlere be ." ulan  umutlanmıştım la . Tv açıp haberlere girdim.

"Şok şok şok ünlü  KAYRANGİL ailesinden can bey sevgilisiyle görüntülendi ."  bu kim la  şu ünlüler beni öldürecek yakında merak edip  izlemeye devam ettim. Görüntüler fotoğraftı yakınlaştırdılar .Bi-bi  dakika bu dünkü çocukla b- bendim .

Beynime bir kaç dakika  kan gitmedi.Hemen bu çocuğu bulmam lazımdı .Ne sevgilisinden bahsediyorlardı.Daha çocuğu tanımıyordum bile.Bilgiseyarıma mesaj gelince  açtım 

" Sayın  Merin koçyiğit işimize kabul edilmişsinizdir. Yarın saat 8.00  da buluşmak dileğiyle " 

Şuan hangi duygularımı yaşasam bilemedim .Şu çocuğu bulmam lazımdı .Telefonumu alıp instagrama girip adını yazdım .İlk başta çıkmıştı hemen istek  attım saniye saniyesine kabul etmişti galiba  bunu bekliyordu .Mesaj attı.

"Vay beklenmedik hareketler ."  

"Lan sen kimsin olum?"

"Dur dur sakin sjsjsj"

"Hemen o haberleri kaldırıyorsun ."

"Nieymiş?"

"Niyesi yok diyorum sana ."

"Burdan seni ciddiye alamıyorum alıyyımı seni? ;)"

"Ben seni bi ciddiye alırım öyle böyle değil.Tamam lan al bekliyorum." görüldü attı puşt hemen odama gittim .Siyah dar pantolonumla gri tişörtümü giydim .Ayakkabılarıda giydikten sonra  evin anahtarını alıp çıktım .

Kornanı çaldığı  yere baktığımda çocuk arkamdadı .El hareketi çeki  yanına gittim.

" Kimsin sen?" demem yeterliydi "Can dün tanıştıkya merin aa ne çabuk unuttun." dişlerimi sıkarak "Hemen haberleri kaldır yoksa sen finish olacaksın." 

Gülmeye başladı "Hadi ya c-" telefonu çalmasıyla sözünü kesti ." Efendim abi." geri kalanıda dinlemedim zaten ama  çok gürültülüydü   karşı taraftan gelen ses ana avrat sayıyordu çacuğa oh benim yerimede sayıyordur  inş ben sayamasam bile.

Telefonu kapatıp kolumdan tuttu .Gözleri kocamandı koyulaşmıştı "Kimsin kızım sen?" dedi  dademin o soruyu ben sormuştum 

"Bırak lan kızı."  emrenin sesini duyduğumda çetesiyle beraber geliyordu. Can bana bakıp onlara baktı  korkmuştu galiba. E tabi  20 -25 kişi üstüne gelince insan korkar.

"Bak merin bu iş burda bitmedi her şeyi anlatıcaksın bana " diyip arabasına bindi gazı kökleyip gitti.

"Merin ne oldu ?" diyip telaşla yanıma geldiler "Sıkıntı yok çocuklar bu aralar bi boka karıştım gidiyorum ."  Emre yüzüme dahi bakmıyordu anca ramazanla konuşuyordum. "Yen-"  "EEE merin sen git hadi geç oldu hadi hadi."  "Tamam" diyip eve geldim   

Yarın ilk iş günümdü ve ben çok heyecanlanmıştım .İlk resmi işim olacaktı.

İKİ KARANLIK GÖLGEWhere stories live. Discover now