"Abi 'leri"

15 2 0
                                    

Sabah uyandığımda gün daha ışımamıştı zaten istanbulda 7.00 gece sayırlırdı .Teolete gitip elimi yüzümü yıkadım  odama gelip  siyah dar dizleri yırtık kotumu üstümede koyu yeşil kazağımı giydim .Kahvaltı asla etmezdim zaten.Sırt çantamıda alıp evimden çıktım. Mahalledekileri gördükçe selam veriyordum  tabi karşılıksız kalmıyordu.

Çaloştığım kafeye geldiğimde müdür bozuntusuyla karşılaştım. "Merin dur bakalım." bu adamdan cidden nefret ediyordum zengin herif  gelmiş burada bize eziyet ediyordu birgün cidden çarpılacak hadi inşallah ."Efm müdürüm." dediğim nazik gözükmeye çalışarak. "Bu gün meseyi  yapacaksın  haberin olsun önemli misafirlerim var ." dedi .Lan ben sana zor dayanıyorum demek vardı ama işte işçi diyemiyor "Peki efendim."

Arka tarafa geçip üstüme önlüğümü giydim ve müşteriler gelmeye başladı . Onlarla ilgilenmeye başladım.

**********

Saat 20.00 idi ve bu müdürün misafirleri gelmek üzerereymiş. Sabahtan beri beni nasıl davranmam gerektiğini söylediğinde kafa göz dalasım   gelsede yapamıyordum işte. "Bak merin eğer bi  sıkıntı çıkarsa kovulursun haberin olsun." dedi  dişlerimi sıka sıka "Peki efendim."  dedim kapı  açıldığında  o tarafa döndüm .Deve deve boylu erkekler girmişti içeri .İyide bu müdür bozuntusu niye beni seçmişti? 

Mutfakta ne varsa  onları getirdiğimde  yeni birisinin  geldiğini gördüm . Masaya bıraktığımda müdürün pişt demesiyle arkama döndüm. "Merin misafirlerime hoş geldin de ." dedi bu mal bana emir mi veriyordu dişlerim çatlıycaktı sıka sıka .Arkası dönük olan takım elbiseli bana  dönünce bu çocuğun kim olduğunu hatırladım .

Dünki bana   ana bacı giren çocuktu dur benim dövdüğüm çocuktu bu .Bi anda kahkahmı bıraktım  "Sen şu abim sana kızar diyensin ." diyip kahkamı şiddetlendirdim . Masadakilerin bişiden haberi yokmuş gibiydi.Anladığım kadarıyla bu müdür bozuntusu bunlardaydı. Kapıdan bilmem kaç tane kası olan birisi girinci gülmem kesildi.Cidden çok yakışıklı olsada şu ortamda dimdik durmalıyım."Hoş geldin abi." diyip hepsi ayağa kalkıp selam verdiler "Oturun beyler  eğlenmeye geldik sonuçta." dedi bir yanda bana bakıyordu .Sanki beni tanıyormuş gi- bi dakika bu abi dedikleri kişi miydi yani. La abileri bu oluyordu. Aklım başıma dank edince  kafamı yerden kaldırıp mutfağa gittimm .

İçkileride getirdiğimde masa tam oldu .Tam gidecekken müdür bozuntusu  kolumdan tuttu. "Merin bizimle içiceksin." dedi tüm masa benim cevabımı bekliyordu .Ben bu duruma katlanamazken bu soruyu sorması beynime tak etti  artık yeterdi be. Kolumu çekip onun ensesinden tutup masaya yatırdım . "Bak müdür bozuntusu bu zamana kadar senle çalıştım ama bu saatten sonra ben yokum ne bok yaparsan yap he birde şunu yapmassam olmaz." dedim "Bırak lan gavurun kızı." dedi  abi dedikleri kişi sadece yarım şekide sırıtıyordu .Göz göze geldik ama gözlerimi çekip müdürle uğraştım."He nerde kalmıştık  şunu yapmassam olmaz." diyip yüzüne en kuvvetli yumruğum geçirdim  ve müdür pert bayıldı galiba ama umrumda dahi değil. Çantamı alıp ordan çıktım.

Bu günlük yeterdi.

İKİ KARANLIK GÖLGEWhere stories live. Discover now