Κεφάλαιο 21...

1.4K 121 14
                                    

Έχει περάσει πια μια εβδομάδα και έχουμε γυρίσει πίσω στον κάτω κόσμο.
Δυστυχώς οι διακοπές μας τελείωσαν και γυρίσαμε πίσω, αλλά δεν πειράζει ίσως το γεγονός ότι κράτησαν τόσο όσο κράτησαν τους δίνει αξία και τις κάνει αξέχαστες.

Τώρα είμαι έξω στον κήπο του παλατιού του Άδη και φροντίζω τον κήπο και τα λουλούδια του που είχα εδώ και καιρό αμελήσει. Δίπλα μου κάθεται ο Κερβερος, ο οποίος σκάβει τρύπες για φυτέψω τα λουλούδια και κάνει κόλπα για να κερδίσει μερικά από τα χάδια μου και ομολογώ πως το καταφέρνει πολύ καλά.
Ο Άδης από την άλλη φροντίζει κάποιες δουλειές και επιβάλει την τάξη στον βασίλειο του γιατί όσο δεν είμασταν εδώ έχει αφήσει πολύ χαλαρά τα πράγματα όπως λέει. Μπαίνω μέσα στο σπίτι αφού έχω τελειώσει με τον κήπο και βλέπω τον Άδη να κάθεται, να διατάζει και να λέει τι να γίνει σχετικά με κάποιους οι οποίοι ήθελαν να μπουν κρίμα στο βασίλειο και να κλέψουν.

"Αγάπη μου τι κάνεις;"Λέω αφού έχουμε μείνει μόνοι μας στο δωμάτιο

"Προσπαθώ να βάλω μια τάξη εδώ " λέει και τρίβει το μέτωπο του με το χέρι του.

"Μήπως έπρεπε να είσαι λίγο πιο ήρεμος;"ρωτάω και αυτός παίρνει μια βαθιά ανάσα.

"Όχι δεν πρέπει, οφείλω να φαίρομαι στον κάθε έναν όπως του αξίζει και πρέπει να διατηρήσω την φήμη μου, που όλοι λένε πως από τότε που είμαστε μαζί έχω μαλακώσει και δεν αξίζει να είμαι πια θεός του κάτω κόσμου!!"Λέει φωνάζοντας.

"Τι;!"

"Αυτό που άκουσες!"

"Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το ξέρεις πολύ καλά"

"Απλά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην επεμβαίνεις στις δουλειές μου, να με αφήσεις να κάνω αυτό που θεωρώ εγώ σωστό και να πας να ασχοληθείς με τα λουλούδια και τα βιβλία σου!"

"Είσαι απαίσιος!!"λέω και βγαίνω τρέχοντας έξω και ακούω γυαλιά να σπάνε. Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη φεύγω και πηγαίνω πίσω στην γη, στην μητέρα μου . Χτυπάω τη  πόρτα και μου ανοίγει και αμέσως πέφτω στην αγκαλιά της . Της λέω τι συνέβη και φαίνεται προβληματισμενη.

"Δεν ξέρω παιδί μου, από την μια και οι δύο έχετε δίκιο αλλά ταυτόχρονα και άδικο. Δεν έπρεπε να σου μιλήσει έτσι αλλά και εσύ  δεν γίνεται να του ζητάς να είναι επιεικής. Η κοινωνία του κατω κόσμου λειτουργούσε πάντα με ορισμένους κανόνες οι οποίοι ήταν αυτοί που εξασφάλισαν την ασφάλεια θεών και θνητών. Δεν είναι δύσκολο ένας νεκρός να έρθει εδώ ή ένας ζωντανός να πάει εκεί, αυτό θα δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα. Θα χαλούσε τις ισορροπίες όπως τις ξέρουμε, οι νεκροί θα ήταν ικανοί να κυριεύουν τα σώματα ζωντανών ή να τους στοιχειώνουν ενώ αν ένας ζωντανός πήγαινε κάτω, θα μπορούσε να ελευθερώσει όλες αυτές τις ψυχές, να τον σκοτώσουν καθώς προσπαθούν να τον κυριευσουν, αν έπεφτε στους ποταμούς του κάτω κόσμου θα ήταν παρελθόν. Καταλαβαινεις πως για όλα αυτά τα πιθανά ενδεχόμενα φροντίζει ο Άδης και αν δεν είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και κάνει λάθος μπορεί να τον διώξουν, να τον εξορισουν και να του αφαιρέσουν τις δυνάμεις του " μου λέει και εγώ μένω άφωνη.

Hades...Where stories live. Discover now